Ansamblul de Stat al Baletului pe Gheata din St. Petersburg revine in Romania cu un turneu in patru orase
https://www.ziarulmetropolis.ro/ansamblul-de-stat-al-baletului-pe-gheata-din-st-petersburg-revine-in-romania-cu-un-turneu-in-patru-orase/

Ansamblul de Stat al Baletului pe Gheaţă din St. Petersburg, condus de artistul emerit al Rusiei Konstantin Rassadin, fost solist al Mariinski Ballet, revine în luna ianuarie 2013 în România pentru un turneu ce va include patru oraşe – Bucureşti, Cluj-Napoca, Timişoara şi Sibiu – şi trei spectacole diferite. Potrivit unui comunicat PR&MORE remis marţi […]

Un articol de Andrada Văsii|5 decembrie 2012

Ansamblul de Stat al Baletului pe Gheaţă din St. Petersburg, condus de artistul emerit al Rusiei Konstantin Rassadin, fost solist al Mariinski Ballet, revine în luna ianuarie 2013 în România pentru un turneu ce va include patru oraşe – Bucureşti, Cluj-Napoca, Timişoara şi Sibiu – şi trei spectacole diferite.

Potrivit unui comunicat PR&MORE remis marţi AGERPRES, pentru reprezentaţiile din cele patru oraşe, cu artişti premiaţi, coregrafii de excepţie şi costume fastuoase, în sălile de teatru vor fi instalate peste două tone de gheaţă.

Ansamblul numără peste 50 de balerini patinatori, mulţi campioni europeni, mondiali sau olimpici la patinaj artistic, majoritatea maeştri ai sportului în Rusia.

Iubitorii muzicii clasice vor avea ocazia să vadă la Bucureşti, pe 19 ianuarie, la Sala Palatului, în premieră absolută, spectacolul „Romeo şi Julieta”, în timp ce pe 17 ianuarie, la Cluj-Napoca, melomanii vor putea urmări, la Teatrul Naţional, spectacolul „Lacul lebedelor”. Spectacolul „Spărgătorul de nuci” va fi prezentat pe 15 ianuarie la Sala Olimpia din Timişoara şi pe 18 ianuarie, în Sala Transilvania din Sibiu.

Ansamblul de Stat al Baletului pe Gheaţă din St. Petersburg a fost înfiinţat în 1967 de coregraful Konstantin Boiarski, combinând pentru prima dată în lume baletul clasic cu patinajul artistic. Singurul ansamblu de balet pe gheaţă cu drepturi pentru această denumire este condus în prezent de directorul artistic Konstantin Rassadin, artist emerit al Rusiei şi fost solist al Mariinski Ballet, elev al lui Rudolf Nuriev. Ca balerin, Rassadin a dansat alături de nume precum Mihail Barîşnikov şi Natalia Makarova. Directorul muzical şi unul dintre fondatorii baletului este Leo Korkin, dirijor care a condus şi orchestra simfonică a Academiei din Sankt Petersburg.

Repertoriul Ansamblului de Stat al Baletului pe Gheaţă din St. Petersburg include „Lacul lebedelor”, „Frumoasa din pădurea adormită”, „Cenuşăreasa”, „Spărgătorul de nuci” şi, din acest an, „Romeo şi Julieta”.

Turneul din această iarnă al Ansamblului de Stat al Baletului pe Gheaţă din St. Petersburg este susţinut de Ambasada Federaţiei Ruse la Bucureşti.

Sursa: Agerpres

14
/03
/24

Astăzi, pe 14 martie, se împlinesc trei ani de la moartea ei, la Paris, în 2021, atunci când Covidul făcea ravagii și oprise lumea în loc. Avea aproape 90 de ani.

13
/03
/24

În perioada 12-15 martie 2024, Universitatea Națională de Artă Teatrală și Cinematografică „I. L. Caragiale” din București organizează cea de-a XXV-a ediție a Ușilor Deschise, în cele două sedii ale sale, din Str. Matei Voievod nr. 75-77 și Str. Tudor Arghezi nr. 3b.

13
/03
/24

Gabriel Bebeșelea, unul dintre cei mai bine cotați dirijori români peste hotare, aplaudat în prestigioase săli de concerte ale lumii, ca Auditorium-ul din Barcelona, Musikverein – Viena sau Sala Ceaikovski – Moscova, apreciatul violonist Alexandru Tomescu și vioara Stradivarius Elder-Voicu pe care are privilegiul de a interpreta, și un program dedicat integral lui Mozart definesc un eveniment de neratat la Sala Radio.

12
/03
/24

O nouă traducere din opera Elenei Ferrante a fost publicată de curând în colecția „Anansi. World Fiction” de la Editura Trei. Elena Ferrante e o scriitoare îndrăgită de cititorii din lumea întreagă începând de la publicarea bestsellerurilor internaționale ce alcătuiesc Tetralogia Napolitană.

12
/03
/24

Festivalul Internațional de Film Transilvania (TIFF) anunță prelungirea perioadei de desfășurare a ediției din 2024 cu o zi față de datele comunicate inițial.

11
/03
/24

Grupul de Facebook „Mergem la teatru” numără 35.4K de membri la început de martie 2024 și adună, într-o comunitate surprinzător de activă și de entuziastă, paragrafe de opinii pe spectrul larg dintre gust conservator și deschidere față de experiment, underground și fețe noi.

11
/03
/24

Artiștii selectați vor lucra timp de două luni la proiectelor lor, fiind găzduiți în Casa Albastră din satul Șona (jud. Brașov), casă restaurată în 2011 de către Fundația Ștefan Câlția. Proiect co-finanțat de AFCN, Șona AIR abordează modelul rezidențelor individuale, se adresează artiștilor din domenii culturale diverse, atât din România cât și internaționali, și susține […]

11
/03
/24

Un bărbat vrea să-și ajute un prieten aflat la închisoare. Se cunosc din tinerețe și crede că oricine merită o a doua șansă. De aceea, intervine pentru el la partenerul lui de afaceri, în speranța că va fi de acord să-i ofere un job.

07
/03
/24

Pe 8 martie va avea loc primul eveniment al primăverii organizat de Celula de Artă, vernisajul expoziției „Călătoriile Spiritului”, semnată de artista Sorana Scortea. Evenimentul va avea loc începând cu ora 19:00 iar lucrările vor putea fi văzute până pe 7 aprilie, în vitrina Pop Up de la Kulterra Gallery, pe strada Știrbei Vodă nr. 104-106.

05
/03
/24

Aăăă, Mihaela Trofimov este o actriță cu o mare foame pentru joacă, da, chiar așa, pentru joacă. Ăăă, o vedeți la Excelsior, la unteatru, la Brăila, pe scenă, puternică, talentată, expresivă. Ăăă ce voiam să zic? Citiți interviul în formă de alfabet și aflați cum o literă, Ă, descrie de cele mai multe ori starea ei de spirit.

05
/03
/24

Pe data de 5 martie se dă startul unui nou apel deschis în cadrul proiectului Share, Tag or Dye, inițiat și coordonat de către Asociația Fotografică Allkimik, în parteneriat cu Asociația Culturală Marginal. Această inițiativă oferă artiștilor din întreaga lume oportunitatea de a-și împărtăși creațiile și de a se implica într-o experiență colectivă de artă