Arhivele fotografice ale ziarului International Herald Tribune, scoase la licitaţie
https://www.ziarulmetropolis.ro/arhivele-fotografice-ale-ziarului-international-herald-tribune-scoase-la-licitatie/

Aproximativ 2.500 de tiraje fotografice, extrase din arhivele celebrului cotidian International Herald Tribune, lansat în urmă cu 125 de ani la Paris, vor fi scoase la vânzare în cadrul unei licitaţii ce va fi organizată pe 19 noiembrie, la Hôtel Drouot din Paris. De la portretul lui Brejnev care îi şopteşte ceva lui Nixon la […]

Un articol de Andrada Văsii|9 noiembrie 2012

Aproximativ 2.500 de tiraje fotografice, extrase din arhivele celebrului cotidian International Herald Tribune, lansat în urmă cu 125 de ani la Paris, vor fi scoase la vânzare în cadrul unei licitaţii ce va fi organizată pe 19 noiembrie, la Hôtel Drouot din Paris.

De la portretul lui Brejnev care îi şopteşte ceva lui Nixon la ureche la instantanee cu Igor Stravinski, Jean Cocteau, Cary Grant, Charles De Gaulle, John Lennon, Jean Seberg şi Maxim Gorki, câteva mii de fotografii de epocă, estimate între câteva sute de euro şi mai multe mii de euro, vor fi scoase la vânzare.

Aceste fotografii, regrupate în 300 de loturi, retrasează istoria secolului al XX-lea şi mai ales istoria relaţiilor politice, diplomatice, sociale şi culturale dintre Statele Unite şi Europa, afirmă reprezentanţii casei Drouot într-un comunicat.

Vânzarea este organizată de cabinetul de expertiză Viviane Esders, care a lucrat în strânsă colaborare cu editorii cotidianului pentru a alcătui o selecţie de imagini reprezentative.

Aceste tiraje de presă de epocă au servit pentru a ilustra cotidianul International Herald Tribune. Ele poartă adeseori marcaje de recadrare pentru publicare, în guaşă sau în cerneală, şi, pe verso, menţiunile tehnice şi datele de apariţie. Întreaga colecţie este estimată la 320.000 de euro.

În 1866, James Gordon Bennett Jr. moştenea New York Herald, înainte de a se stabili la Paris, în 1887, şi de a lansa, în acelaşi an, ediţia pariziană a ziarului. Paris Herald a fost apoi cumpărat în 1924 de Ogden şi Helen Reid, înainte de deveni, în 1967, International Herald Tribune.

Din 2003, ziarul a intrat în grupul New York Times, după ce a fost deţinut în regim de coproprietate de acest cotidian newyorkez şi de Washington Post.

Tirajele fotografice sunt expuse la Cercle France-Amériques din Paris până pe 13 noiembrie. Ele vor fi expuse la casa Drouot între 17 şi 19 noiembrie.

Licitaţia va avea loc pe 19 noiembrie, la ora locală 14.00.

 

Sursa: Mediafax

02
/06
/17

Un spectacol de circ, muzică, foc şi elemente pirotehnice al unei companii franceze va deschide seria spectacolelor de stradă de la Festivalul Internaţional de Teatru de la Sibiu (FITS). Este vorba despre compania franceză de teatru ”Cie Remue Menage”, cea care va da startul spectacolelor outdoor de la cea de-a XXIV-a ediţie a manifestării, cu piesa ”Incursiune în abis”.

02
/06
/17

Prima întâlnire a elitei industriei muzicale europene în România, East European Music Conference, un eveniment organizat de ARTmania cu sprijinul Consiliului Local și al Primăriei Municipiului Sibiu, reunește, în perioada 27-29 iulie, directori ai celor mai mari festivaluri, organizatori de spectacole, specialiști internaționali în securitate, avocați sau experți în sistemul internațional de taxe.

02
/06
/17

"Limitările financiare pot fi luate ca un imbold creativ, dar numai dacă integrezi constrângerile bugetare de la început în procesul creativ", afirmă Antoine Le Bos, consultant de scenariu în cadrul "Less is More", o platformă europeană de dezvoltare a filmelor cu buget limitat, care va desfăşura la TIFF un workshop.

01
/06
/17

"Poziţia copilului" este acum disponibil pe platforma Cinepub. Prilej pentru o scurtă rememorare a rolurilor esenţiale de cinema ale unei mari actriţe, Luminiţa Gheorghiu: de la "Moromeţii" şi până la acest film al lui Călin Peter Netzer, laureat cu Ursul de Aur la Berlin în 2013.

01
/06
/17

Festivalul Internațional de Teatru de la Sibiu susține și promovează și în cadrul ediției din acest an unele dintre cele mai importante spectacole de teatru de pe scena românească. Montări clasice sau cu abordări moderne, rupte din cotidian sau spunând povești cu tâlc, spectacolele create de instituții teatrale din România invită publicul la redescoperirea viziunilor regizorale de la noi din țară.

01
/06
/17

Aventurile lui Sacha în Castelul Fermecat, cartea pentru copii scrisă de Iulian Tănase și ilustrată de Alexia Udriște, care a fost bestseller-ul editurii Nemi la Bookfest 2017, ajunge mai aproape de copiii din Timișoara, Iași, Brașov, București și Sibiu.

01
/06
/17

Parcuri din toate sectoarele Capitalei gazduiesc astazi, Ziua Copilului,i evenimente dedicate zilei de 1 Iunie. De asemenea, de ziua lor, copiii vor beneficia de acces gratuit la Grădina Zoologică și vor avea oportunitatea de a vizita Muzeul Național Cotroceni sau sediul Televiziunii Române.

01
/06
/17

PREVIEW Începe a 16-a ediţie a Festivalului Internaţional de Film Transilvania (TIFF) de la Cluj-Napoca (2-11 iunie). Pentru că la un eveniment cinematografic atât de mare este esenţial să ştii ce filme vrei să vezi sau merită văzute, Ziarul Metropolis vă propune un ghid.

31
/05
/17

Nouă povestioare în câte două sau trei personaje (plus un prolog și un epilog de grup), despre căutările, nesiguranțele și ratările iubirii, dar și despre micile ei mari victorii.

31
/05
/17

„Când doi oameni se iubesc, se iubesc şi atât. Este importantă arderea sentimentului, nu timpul sau spaţiul în care se întâmplă.” - Nicu Alifantis. Îndrăgitul muzician, poet şi actor împlinește, astăzi, 63 de ani.

31
/05
/17

De 10 ani vă oferim spectacole și evenimente culturale de cea mai bună calitate. Cultura și toate lucrurile frumoase se pot savura, însă, cel mai bine, atunci când suntem sănătoși. Aflând despre criza de sânge care se acutizează în fiecare an pe perioada verii, ne-am hotărât să susținem această cauză extrem de importantă prin ceea ce facem cel mai bine, adică prin teatru.

31
/05
/17

Vineri, 2 iunie 2017, de la ora 19, Sala Eforie (Jean Georgescu) a Cinematecii Române din Bucureşti (Str. Eforie nr. 2) găzduieşte cea de-a 16-a ediţie a Cineclubului FILM, în cadrul căreia va fi proiectat, de pe peliculă (35mm), un alt titlu notabil al istoriei filmului românesc, DINCOLO DE BARIERĂ (1965) de Francisc Munteanu, o adaptare a piesei de teatru „Domnişoara Nastasia” de George Mihail Zamfirescu.

30
/05
/17

Diana Cavallioti (31 de ani), rolul principal feminin din filmul românesc de mare succes „Ana, mon amour”, are, mai ales, o frumoasă carieră în teatru. În linii mari, toate acestea se cunosc. Din interviul care urmează veți afla detaliile. Cine, ce, de ce, unde, când, cum. Ca la Ziar.