FOTO Astăzi se lansează tabăra de creaţie „Eco-Music-Art“ în Parcul Titan – Parcul Artelor
https://www.ziarulmetropolis.ro/astazi-se-lanseaza-tabara-de-creatie-eco-music-art-in-parcul-titan-parcul-artelor/

După lansarea programelor ,,Pepiniera de Talente“ şi ,,Zilele Multiculturalităţii”, Primăria Sectorului 3 lansează, prin Centrul Cultural Casa Artelor, condus de regizoarea Alice Barb, un nou eveniment cultural, în Parcul Titan-Parcul Artelor.

Un articol de Andrada Văsii|9 august 2013

După lansarea programelor „Pepiniera de Talente“ şi „Zilele Multiculturalităţii”, Primăria Sectorului 3 lansează, prin Centrul Cultural  Casa  Artelor, condus de regizoarea Alice Barb, un nou eveniment cultural, în Parcul Titan – Parcul Artelor.

Astăzi, începând cu ora 17.00,  se deschide Tabăra de Creaţie „Sculptura mileniului 3 – Eco-Music-Art“, unde se va monta cea mai mare statuie ecvestră din România „Calul Titanilor“.

Calul titanilor

Din metal, cu o înălţime 7,50 m, fără piedestal, sculptura este creaţia tinerei artiste Mihaela  Diaconu, realizată în colaborare cu Bogdan Zaharia.

22 de zile de creaţie

Tabăra de Creaţie  se desfăşoară în perioada 10-31 august unde timp de 22 de zile vor lucra artiştii: Bogdan Hojbotă, Mihaela Diaconu, Carmen Tepşan, Corneliu Tache, Mara Breza şi Titi Ceară. Artiştii vor fi prezentaţi publicului de criticul de artă  Pavel Şuşară.

Alice Barb si Pavel Susara

Alice Barb şi Pavel Şuşară

Atelierele  de sculptură se desfăşoară zilnic între orele 9.00 şi 21.00, iar în fiecare week-end, sunt deschise discuţiilor cu publicul, între orele 11.00 şi 13.00. La finalul taberei, cele şapte lucrări în marmură, lemn şi metal vor rămâne în Parcul Titan – Parcul Artelor, pentru totdeauna, spre bucuria locuitorilor sectorului 3.

„ECO-MUSIC-ART“  este un mixaj de sculptură, muzică  şi ecologie, iar în weekend-ul 10-11 august Asociaţia Environ va veni în Parcul Titan – Parcul Artelor pentru a intra în contact cu publicul.

Astăzi, de la orele 19.00 la 21.00 va concerta formaţia El Negro iar duminică, în acelaşi interval orar, va cânta Dan Helciug.

Parcul Artelor va fi locul în care veţi putea admira „Calul Titanilor“.

Info:

Intrarea este liberă

Foto credit: Centrul Cultural Casa Artelor (Facebook)

03
/05
/22

Art Safari, proiect cultural finanțat de Ministerul Culturii, va oferi publicului, în cadrul celei de-a 9-a ediții (12 mai-7 august 2022), o expoziție semnată de artistul aflat în centrul celei mai mari mișcări de avangardă în România și Israel și, totodată, creatorul primei construcții moderniste din Bucureștiul anilor ’20: Marcel Iancu.

02
/05
/22

Consulatul General al României din Torino și IUSE – Institutul Universitar de Studii Europene, în colaborare cu Accademia di Romania și cu Institutul Cultural Român, organizează în perioada 29 aprilie – 10 mai 2022 expoziția de fotografie „Orașe în rezumat. Piețe din Europa și istoriile lor - Un proiect de antropologie vizuală”.

20
/04
/22

Creațiile a doi dintre cei mai importanți artiști plastici spanioli ai secolului XX – Picasso și Dalí – intră în dialog cu muzica maestrului Manuel de Falla și cu baletul „Le Tricorne” („Pălăria cu trei colțuri”) la Art Safari, într-o expoziție curatoriată de Dr. J. Óscar Carrascosa. Aflăm povestea acestei expoziții de la curatorul spaniol.

08
/04
/22

Asociația Docuart organizează spectacolul-expoziție „Confesiuni congruente - Ascultă-mă! Încurajează-mă! Hai să facem lucruri împreună!” la Ceauru-Bălești, județul Gorj, sâmbătă, 09 aprilie 2022, de la ora 11.00, pe locul de joacă de la Stadionul Ceauru. Evenimentul face parte din proiectul de intervenție socio-culturală „CONGRUENT”, organizat de Docuart în perioada 2021-2022 și dedicat copiilor, părinților, profesorilor și membrilor comunității din Ceauru-Bălești.

08
/04
/22

Artista Alina Ușurelu este rezidenta Casei Tranzit, la Cluj, până în 17 aprilie a.c. unde derulează o cercetare artistică și performativă despre epuizare în cadrul proiectului (burn)OUT. Rezidența se încheie cu două evenimente programate sâmbătă, 16 aprilie: un studio deschis intitulat „Explorarea epuizării fizice și psihice”, între 13:00 și 14:30, și prezentarea cercetării artistice la 18:00.

04
/04
/22

În ciuda relației noastre „love-hate” cu orașele de azi, datorită lor a apărut una dintre cele mai contrastante, fragile și inedite forme de exprimare: arta urbană/ stradală. Iată 10 teme de discuție despre orașul și agitația cotidiană ca surse de stres dar și de comunicare artistică, cu un artist vizual interesant de descoperit.

23
/03
/22

Muzeul Național de Artă Contemporană se alătură eforturilor susținute de a-i ajuta pe cei care fug din calea războiului. Spațiile MNAC devin, pentru a le oferi refugiaților câteva momente de liniște, centre cu activități pentru copii și donații, locuri de întâlnire cu cei apropiați și propun chiar și oportunități profesionale. 

15
/03
/22

Tabăra de artă „Pictori de azi la Balcic”, organizată de Asociația ELITE ART club UNESCO, reunește, încă din anul 2003, creațiile artiștilor într-o arhivă de exprimare stilistică, fiecare pictor participant abordând în stilul caracteristic diversitatea de forme și imagini pe care Balcicul o oferă.