Atelier de scriere creativă cu Marius Chivu și Florin Iaru
https://www.ziarulmetropolis.ro/atelier-de-scriere-creativa-cu-marius-chivu-si-florin-iaru/

Înscrierile la cea de-a 7-a ediţie a atelierului de scriere creativă cu Florin Iaru şi Marius Chivu sunt deschise până pe 15 septembrie, participanţii sunt aşteptaţi să trimită o povestire pentru preselecţie.

Un articol de Petre Ivan|24 august 2015

Atelierul se va desfășura la București în perioada 22 septembrie – 13 noiembrie, cuprinde 16 întâlniri (două pe săptămână, seara) și se adresează scriitorilor debutanți. În urma preselecției, vor fi aleși în jur de 15 participanți.

Cei care preferă o frecvență redusă și accesul fără preselecție sunt așteptați la Creative Writing Sundays. Întâlnirile reîncep pe 20 septembrie, au loc o dată la două săptămâni și îi au ca invitați pe Cezar Paul-Bădescu, Vasile Ernu, Veronica D. Niculescu, Maria Manolescu și Marius Chivu.

atelier

Florin Iaru

Cel mai fragil lucru din lume e talentul. Nefolosit, prost folosit sau umflat cu pompa dă rateuri. Apoi, a fi scriitor e o meserie. Cu multe reguli de respectat sau de reinventat. Toată lumea e de acord că, pentru a picta un tablou sau a interpreta o sonată, e nevoie de ani de studiu, numai când e vorba de scris te pui și scrii din „preaplinul” inimii – Florin Iaru

Atelierul de scriere creativă este unul dintre proiectele prin care asociația culturală Brain Fitness urmărește să crească o comunitate de tineri scriitori și să le dea șansa de a se afirma – prin publicarea pe site-ul Revista de Povestiri.

Dintre cei peste 90 de absolvenți, doi au publicat ulterior atelierului cărți de proză scurtă, Anca Vieru – Felii de lămâie, Polirom și Cezar Pârlog – Flori, fete, fițe sau băieți, Tracus Arte.

Foto: Atelier de scriere creativă – revistadepovestiri.ro

11
/07
/23

Vă propunem o listă cu recomandări de lectură pentru toate vârstele, în care veți regăsi cinci destinații pline de farmec pentru cea mai călduroasă lună din an.

05
/07
/23

Miercuri, 5 iulie, ora 19.00, la Librăria Humanitas de la Cișmigiu (Regina Elisabeta 38), va avea loc o dezbatere pornind de la volumul „Epoca liderului cu mână de fier” de Gideon Rachman, câştigător al Premiului Orwell pentru scrieri politice. Volumul este publicat de curând, la Editura Polirom (traducere din limba engleză de Dan Bălănescu).

30
/06
/23

Un deceniu tumultuos, în care iubirile se trăiesc alert, iar amenințările nu întârzie să apară pe bătrânul continent – de la criza economică, la venirea la putere a naziștilor în Germania –, surprins într-o captivantă carte de nonficțiune.

12
/06
/23

Cel de-al doilea volum publicat la Editura Humanitas de cercetătorul în neuroștiințe Alexandru Babeș, "Durerea. Istoria conviețuirii cu un vechi dușman", va fi punctul de plecare al unei discuții despre fețele durerii, influența ei în domenii vaste ale vieții și mecanismele de cunoaștere pe care le-am creat de-a lungul secolelor pentru a scăpa de sub controlul ei.

06
/06
/23

„Quilt”, cea mai nouă carte a scriitoarei Veronica D. Niculescu, din care vă oferim un fragment, a fost lansată pe 27 mai la Salonul Internaţional de Carte Bookfest și se află pe lista celor mai vândute titluri ale Editurii Polirom la această ediție a târgului.

05
/06
/23

„Gala și Dalí” de Sylvia Frank și „Fetița strigă-n pahar” de Nora Iuga sunt două dintre noutățile literare pe care le regăsim în iunie la Editura Nemira și pe care vi le recomandăm pentru lecturile din această vară.

30
/05
/23

România este, din nou, consistent reprezentată la Târgul de Carte de la Madrid: un program cu 20 de evenimente și un stand cu o ofertă editorială bogată, organizate de Institutul Cultural Român, prin Centrul Naţional al Cărţii și Institutul Cultural Român de la Madrid, cu sprijinul Ministerului Culturii și al Ambasadei României în Regatul Spaniei, îi așteaptă în perioada 26 mai - 11 iunie pe vizitatorii Feria del Libro din capitala Spaniei.