Atelier de teatru radiofonic si lecturi pentru copii in limba germana
https://www.ziarulmetropolis.ro/atelier-de-teatru-radiofonic-si-lecturi-pentru-copii-in-limba-germana/

Centrul Cultural German (CCG) din Timişoara organizează vineri, în premieră, un atelier de teatru radiofonic cu şi pentru copii, evenimentul fiind organizat de scriitorul şi actorul Thommi Baake. Participanţii sunt elevi ai Liceului Teoretic Nikolaus Lenau, care împreună cu Thommi Baake vor înregistra o piesă de teatru radiofonic în limba germană, scrisă de acesta special […]

Un articol de Andrada Văsii|5 decembrie 2012

Centrul Cultural German (CCG) din Timişoara organizează vineri, în premieră, un atelier de teatru radiofonic cu şi pentru copii, evenimentul fiind organizat de scriitorul şi actorul Thommi Baake.

Participanţii sunt elevi ai Liceului Teoretic Nikolaus Lenau, care împreună cu Thommi Baake vor înregistra o piesă de teatru radiofonic în limba germană, scrisă de acesta special pentru ei, spun reprezentanţii CCG Timişoara.

Atelierul va avea loc în biblioteca Centrului Cultural German.

Thommi Baake, născut în 1962, este actor de comedie şi autor de cărţi pentru cei mici. A jucat în diferite piese de teatru pentru copii, pentru teatrele Poot şi Klecks din Hanovra, precum şi în emisiuni pentru copii, cum ar fi cunoscuta Sesamstrase, scrie poveşti şi compune cântece pentru ei.

În 2010 a publicat prima sa carte ‘Erwin und die Leuchtgiraffen’ (‘Erwin şi girafele strălucitoare’), iar în 2012 a urmat ‘Die Ruckkehr der Leuchtgiraffen’ (‘Întoarcerea girafelor strălucitoare’).

Poveştile lui au impresionat un număr mare de tineri ascultători din diferite şcoli, librării şi biblioteci din Germania.

Sâmbătă, Thommi Baake îi invită pe micuţii cunoscători de limbă germană la o lectură în limba maternă, care le va citi în limba germană poveşti cu aventuri din prima sa carte ‘Erwin şi girafele strălucitoare’, dovedindu-şi, în acelaşi timp, şi talentul actoricesc.

‘Copiii vor afla cum Erwin şi girafele strălucitoare păcălesc un proprietar rău şi găsesc o comoară. Zburăm împreună cu Mona şi cu Michael pe un balaur la vrăjitorul Srideldibutsch. Ne jucăm alături de troli, de Stina şi de Tim în oraşul uitat şi misterios al trolilor. Suntem pe mare cu Per şi cu căpitanul ‘picior de plastic’, căutând împreună cu prinţesa Jasenka apa vieţii. Ne scufundăm într-o lume interesantă, imaginativă şi distractivă a personajelor şi aventurilor din poveştile lui Thommi Baake’, spun organizatorii evenimentului.

Sursa: Agerpres

13
/11
/23

CRONICĂ DE FILM Aflată la debutul în regie, Carla Teaha propune “De ce mă cheamă Nora, când cerul meu e senin” (2023), un documentar portret, plin de deferenţă, despre o scriitoare îndrăgită şi nonconformistă, Nora Iuga. Din 17 noiembrie, în cinematografe.

13
/11
/23

Gabriel Croitoru și Simina Croitoru, tată şi fiică, merg înainte cu ediția din acest an a Turneului Național Vioara lui Enescu la sate, în comuna Petriș, județul Arad (17 noiembrie, ora 12.30), la Deva, pe scena Sălii Pro Arte (17 noiembrie, ora 19), la Braşov, la Sala Patria (18 noiembrie, ora 19), cu finalul turneului la Bucureşti, la Sala Radio (21 noiembrie, ora 19).

13
/11
/23

Bucharest Best Comedy Film Festival și-a ales filmul câștigător dintre cele 10 participante în competiție. Marele câștigător este o comedie venită direct din Peru pe marile ecrane din România. Surori vitrege a fost ales în unanimitate de către juriul festivalului, cucerind imediat și publicul participant la Gala de închidere, când a fost anunțat drept marele câștigător.

12
/11
/23

Un spectacol care ar trebui prezentat în fața cât mai multor tineri și care vorbește despre probleme extrem de actuale, prezente într-o formă sau alta cam în toate școlile din România în acest moment...

10
/11
/23

În 18 și 19 noiembrie 2023, la ora 19:00, la Teatrul Excelsior va avea loc premiera spectacolului „(R)Evoluție. Ghid de supraviețuire în secolul XXI” de Yael Ronen și Dimitrij Schaad, în regia lui Radu Nica, nume de referință ale scenei românești, multiplu nominalizat la Premiile UNITER și câștigător în 2005 al Premiului de debut pentru spectacolul „Nora“, realizat la Teatrul Naţional „Radu Stanca” din Sibiu.

10
/11
/23

În 18 și 19 noiembrie, de la ora 20:00, Reactor invită publicul la ultima sa producție, „Rața!”, pe un text scris vara aceasta în cadrul rezidenței de scriere pentru autori dramatici, Drama 5.