Ateliere de creativitate pentru școli
https://www.ziarulmetropolis.ro/ateliere-de-creativitate-pentru-scoli/

Atelierul de creativitate al M Ţ R s-a pregătit cu teme noi pentru a primi grupuri de copii din grădiniţe, şcoli şi licee la lecţii de etnologie, desenat, pictat, inventat poveşti, teatru de animaţie, fotografiat, audiţii muzicale, vizite şi lucru în sălile muzeului. Ateliere cu Ruxandra Grigorescu Lecţii de etnologie, desen, pictură, cusături cu aţe […]

Un articol de Andrada Văsii|7 februarie 2013

Atelierul de creativitate al M Ţ R s-a pregătit cu teme noi pentru a primi grupuri de copii din grădinițe, şcoli și licee la lecţii de etnologie, desenat, pictat, inventat poveşti, teatru de animație, fotografiat, audiții muzicale, vizite şi lucru în sălile muzeului.

Ateliere cu Ruxandra Grigorescu
Lecţii de etnologie, desen, pictură, cusături cu aţe şi mărgele.
Teme: memoria – primele amintiri, amintiri din copilărie, schimb de amintiri, care este prima poveste pe care v-o amintiţi, ce ne amintim, ce uităm, cum am fii fără memorie; casa ţărănescă – proiecte de arhitectură şi design interior, istorii de case (adevărate sau inventate), cum ar fi să moştenim o casă, ce casă ne-am cumpăra, ce casă am vinde, casa goală, casa plină, casa de oaspeţi, protectori ai casei, poveşti din vacanţă, grădina de patru anotimpuri, fereastra spre grădină, costumul şi ţesăturile din casă, cusături pentru casă, timp și calendar, sărbători – sărbătoriri.
Pentru copii de la 5 ani.

Ateliere cu Beatrice Iordan
„Pornind de la experiența de actor păpușar, mi-am propus să împărtășesc câte ceva din această artă și copiilor care vin la atelierele de la MȚR. La Atelierul de teatru dăm viată unor povești folosind diferite tipuri de teatru de animație (de umbre, cu mască sau teatru de păpuși) în două etape: construcție scenografică și joc propriu-zis.
Temele sînt gîndite pe categorii de vîrstă.
Pentru copii de 3 – 6 ani: teatru de umbre (construcție și joc) și teatru de păpuși (joc).
Pentru copii de 7 – 13 ani: teatru de umbre, teatru cu mască, teatru de păpuși și teatru mixt (construcție și joc).
Pentru grupurile școlare care vin la o singură întîlnire vom realiza o scenetă pornind de la o discuție despre personaje fantastice prezente în basme, ca Baba-Cloanța, Muma-Pădurii, Făt-Frumos, Ileana-Cosânzeana sau Zmeul Zmeilor și realizînd scurte scenarii cărora le dăm viață în teatru de umbre.”
Participarea la atelier se face prin înscriere la telefon 0723 471 600 de luni până vineri între orele 10.00-15.00.

Ateliere cu George Turliu
Cartea cu poveşti, texte şi ilustrații realizate de copii, strînse într-o carte manufacturată.
Atelier pentru copii de la 7 ani.
Curs foto pentru copii de la 13 ani, introducere în arta fotografică, relaţionare cu aparatul foto, compoziţia imaginii şi o temă: oglinzi.
„La atelierul de fotografie învăţăm să mânuim aparatul de fotografiat. Acesta are două hăţuri şi două butoane. Primul este verde şi este foarte important pentru că de el depinde bunul mers al fotografierii artistice. Cel roşu nu este la fel de important, dar este mult mai frumos. Hăţurile sunt pentru strunirea aparatului. Aceasta tehnică străveche am învăţat-o de la un bătrân apaş, pe care l-am întâlnit la Babele, ţinea în mână un dagherotip şi prindea pe peliculă sufletul vântului.”
Pentru copii de la 13 ani.

Atelierul lui Călin Torsan
„Experienţa de muzicant şi bucuria de a împărtăşi copiilor câte ceva din lucrurile pe care le-am aflat de-a lungul anilor despre peisajul sonor al lumii ţărăneşti, m-au făcut să coagulez mai multe idei în programul cursului Povești cu urechi. Este un periplu subiectiv, concret – folosesc exemplificări muzicale, colaborări cu alţi instrumentişti, ori măcar audiţii şi sugestii de audiţie –, prin lumea sunetelor tradiţionale. Întotdeauna, analiza comparată a similitudinilor urbane este o prioritate pentru mine, una menită să apropie informaţiile de limbajul copilăriei actuale. Cursul conţine informaţii organologice, poveşti despre vestiţi lăutari, paralele cu muzicile altor popoare şi citate din literatura destinată copiilor, unele referindu-se strict la universul sonor.”
Pentru copii de la 7 ani.

 

 

Sursa: MTR

07
/10
/15

O întâlnire cu toate fostele sau actualele iubiri: acesta poate fi coșmarul aventurierului. DON JUAN INFERNO vă invită într-o călătorie în care teatrul se completează cu dansul pentru a spune povestea infernului lui Don Juan. Produs de ARCUB – Centrul Cultural al Municipiului București, spectacolul se va juca în avanpremieră pe 9 și 10 octombrie, începând cu ora 20:00, la Sala ARCUB din Batiște nr. 14.

07
/10
/15

Există o lege, nu foarte scrisă în lumea teatrului, iar legea aceasta spune că al doilea spectacol e cel mai puțin reușit din istoria fiecărui spectacol.

07
/10
/15

''Dacă trăiești cu dorința că trebuie să fii veșnic tânără și frumoasă, că toți bărbații trebuie să te iubească la infinit, că trebuie să joci cele mai importante roluri, atunci probabil că e greu. Dar dacă-ți accepți vârsta și aspectul și joci rolurile potrivite, atunci reușești să-ți dai seama că, într-adevăr, fiecare vârstă are frumusețea ei'' - Diana Lupescu. Îndrăgita actriţă şi regizoare împlineşte, astăzi, 61 de ani.

06
/10
/15

CRONICĂ DE FILM „The Martian”, noul blockbuster al lui Ridley Scott, oferă mult prea puţin din ceea ce promite, alegând o reţetă facilă de a ilustra o aventură spectaculară. „Black Mass”, regizat de Scott Cooper, are meritul de a-şi asuma genul filmului cu gangsteri, fără a cădea în tentaţia pastişei sau a luării în zeflemea.

05
/10
/15

Pentru prima dată în istoria instituției, un spectacol produs de Opera Naţională Bucureşti a fost preluat de către o companie din Statele Unite ale Americii. Este vorba despre spectacolul „La traviata” de Giuseppe Verdi, în regia lui Paul Curran şi scenografia lui Gary McCann, care a avut premiera la Bucureşti în data de 30 octombrie 2014, cu ocazia deschiderii stagiunii 2014 - 2015.

05
/10
/15

Duminică, 4 octombrie, s-a încheiat a 4-a ediție a București Docuart Fest. Festivalul documentarului românesc și-a desemnat câștigătorii celor 3 secțiuni competiționale.
 Juriul, format din Cristian Tudor Popescu, Magda Mihăilescu și Marian Crișan, a decis să acorde marele premiu documentarului  “Roboțelul de aur” regizat de Mihai Dragolea și Radu Mocanu.

05
/10
/15

Artiști recunoscuți internațional, precum pianistu german Alexander Schimpf, Cristian Budu – cel mai recent câștigător al prestigiosului Concurs Clara Haskil din Elveția, violonistul Ștefan Tarara – încununat cu Premiul Concursului Internațional George Enescu în 2014 sau Cvartetul Modigliani, descris drept „fabulos” de criticii de la The Seattle Times participă la cea de a II-a ediție a Festivalului Internațional Clara Haskil (FICH): 26 octombrie – 2 noiembrie 2015, în Sala Thalia a Filarmonicii din Sibiu.

05
/10
/15

12 dintre filmele care s-au întors cu trofee de la Cannes pot fi văzute pentru prima dată în România între 23 și 29 octombrie, la Les Films de Cannes à Bucarest. Laureatul cu Palme d’Or și marii câștigători ai premiilor pentru regie, scenariu, interpretare, Camera d’Or sau Un Certain Regard vor aduce la Cinema Studio, Elvire Popesco și Cinema PRO o frântură din agitația și entuziasmul provocate la Cannes.