Beligan, Mihăiță şi Găitan, spectacol lectură în a treia zi de festCO
https://www.ziarulmetropolis.ro/beligan-mihaita-si-gaitan-spectacol-lectura-in-a-treia-zi-de-festco/

Luni 26 mai, în a treia zi a festCO vă prezentăm, aşa cum am promis, forme diverse ale COMEDIEI.

Un articol de Petre Ivan|26 mai 2014

Începând cu ora 18.00, IRLO (street artist), va susține un performance vizual în fața Teatrului de Comdie. Artistul va desena pe un banner de mari dimensiuni elemente inspirate din tematica festCO 2014. Evenimentul va fi transmis live pe pagina de Facebook a Festivalului Comediei Românești – festCO.

deschidere festCO 2014 (2)IRLO – street artist ce face parte din gruparea artistică Biserika. Personajele sale ficționale împânzesc zidurile din Bucureşti, Timişoara, Cluj, Arad, Deva, Sibiu, Brașov, Ploiești, Bistrița, Constanța. În afara granițelor a expus şi la New York şi Berlin.

A pictat live pe pereţii de la Street Delivery, pe rampele de la Skate Park Herăstrău, în Parcarea Ciclop – Episodul 3 (2013), Summer Well, Ironiak BBQ, StudentFESST Timișoara, Train Delivery – București 2013, Rahova Delivery – București.

A expus in Galeria de Artă Contemporană a Muzeului Național Brukenthal din Sibiu (2008, 2009), în Galeria ICR din New York (2009) și în Vatra Collective – București (2012).

Beligan şi dramaturgia contemporană

Radu Beligan şi George Mihăiţă

Radu Beligan şi George Mihăiţă

De la ora 18.30 va avea loc pe scena Radu Beligan a Teatrului de Comedie spectacolul lectură al textelor câștigătoare la Concursul de Comedie Românească ediția a IX-a.

Textele celor 4 câștigători vor fi citite de Radu Beligan, George Mihăiță, Vladimir Găitan, Virginia Mirea, Florin Dobrovici, Mihaela Teleoacă, Marius Drogeanu și dramaturgul Mona Radu.

Participarea maestrului Radu Beligan reprezintă un gest de sprijinire a dramaturgiei contemporane.

De altfel, Radu Beligan și-a manifestat dintotdeauna preocuparea față de dramaturgia contemporană românească, fiind, în 1942, primul interpret al personajului Miroiu din Steaua fără nume de Mihail Sebastian.

În calitate de director al Teatrului de Comedie a deschis, în 1961, prima stagiune cu spectacolul Celebrul 702 de Alexandru Mirodan.

Cei patru câștigători ai Concursului de Comedie Românească, vor fi anunţaţi presei şi publicului prezent în sală, duminică 1 iunie în cadrul Galei Comediei Românești.

Foto cu: Radu Beligan şi George Mihăiță – festCO

30
/11
/17

A 21-a ediție a Festivalului Internațional de Film Studențesc CineMAiubit, manifestare devenită o tradiție a UNATC 'I.L.Caragiale' și a României, va debuta pe 5 decembrie, la Sala ATELIER din cadrul UNATC București, str. Matei Voievod 75-77.

30
/11
/17

Marţi, 5 decembrie 2017, începând cu ora 17:00, la Sala Studio a Teatrului Naţional I.L. Caragiale din Bucureşti va avea loc Gala şi concursul proiectului dedicat elevilor, 5 licee - 5 teatre, aflat anul acesta la ediţia a 7-a. Cinci trupe de teatru din alte cinci licee din capitală vor urca pe scena TNB, pentru a prezenta piesele pregătite pe parcursul proiectului derulat începând cu luna octombrie.

30
/11
/17

CRONICA de FILM - lungmetrajul Rodin, în regia lui Jacques Doillon.  Ediția din acest an a Festivalului Filmului Francez s-a încheiat cu lungmetrajul Rodin, în regia lui Jacques Doillon. Probă de maturitate a celei de a 21-a ediții a Festivalului, dar mai ales a școlii de film francez, Rodin aduce un omagiu legendarului sculptor de la a cărui moarte se împlinesc 100 de ani.

29
/11
/17

Deoarece pe 28 noiembrie 1918 Bucovina a devenit a doua provincie românească ce s-a unit cu România, data a fost declarată oficial drept Ziua Bucovinei print-o lege din 2015. În inima Țării Fagilor (în germană Buchenland), la Rădăuți, Ziua Bucovinei a coincis ieri și cu prima din cele 4 zile ale unui eveniment în premieră în România: Klavier Art Duo Festival, primul festival de duo pianistic (pian la patru mâini) din țară, cu intrare liberă.

29
/11
/17

ANALIZĂ O privire, chiar şi sumară, asupra filmelor româneşti lansate în cinematografe în 2017 permite o constatare tristă şi îngrijorătoare: nu există niciun personaj principal feminin.

29
/11
/17

Astăzi, de la ora 17:00, la Colegiul Noua Europă (Bucureşti, Str. Plantelor, nr. 21) va avea loc o dezbatere pe marginea volumului semnat de istoricul religiilor Andrei Oişteanu, Sexualitate şi societate. Istorie, religie şi literatură, apărut în ediţie ilustrată, în seria de autor pe care editura Polirom i-a consacrat-o. Evenimentul va fi moderat de Andrei Pleşu. Intrarea este liberă.

29
/11
/17

După „Gloria”, un film cu care a câștigat numeroase premii, Sebastían Lelio revine cu „O femeie fantastică”, un film care spune povestea unei persoane transexuale, o poveste mai aproape de realitatea contemporană decât oricare alta de pe marile ecrane. „O femeie fantastică” va ajunge în cinematografele din România începând cu 8 decembrie, fiind distribuit de Transilvania Film.

28
/11
/17

Celebrul prezentator TV Virgil Ianţu s-a transformat total la indicaţiile regizorului Iura Luncaşu şi a renuntat aproape complet la podoaba capilară, acceptând şi un machiaj generos, care l-a îmbătrânit cu cel puţin 20 de ani, totul numai pentru rolul său din comedia ,,Ghinionistul”, care va avea premiera pe marile ecrane din 8 decembrie.

28
/11
/17

“Muzica e cel mai fidel companion de-a lungul întregii vieţi.” - Mariana Nicolesco. Unanim recunoscută drept una dintre marile voci ale timpului nostru, soprana Mariana Nicolesco împlinește astăzi 69 de ani.

28
/11
/17

„Apa Vie” de la Teatrul Mic din Bucureşti este un spectacol de teatru-dans contemporan amuzant, alert, fresh, în regia lui Ștefan Lupu, pe un scenariu de Daniel Chirilă.

28
/11
/17

În toamna aceasta numărăm minoritățile etnice din România și punem reflectorul pe bogăția culturală pe care acestea o aduc țării. Fundația Amfiteatru organizează primul festival de teatru multietntic, între 27 noiembrie - 1 Decembrie, la București. Spectacolele se vor juca la UnTeatru (Sfinții Apostoli nr 44).

27
/11
/17

Romanul „Ruta subterană”, traducere din limba engleză și note de Justina Bandol, a fost publicat la Editura Humanitas Ficton, în anul 2017. Romanul a fost distins cu Premiul Pulitzer în acest an.