Bucharest Photofest la TNB
https://www.ziarulmetropolis.ro/bucharest-photofest-la-tnb/

Festivalul Internaţional de fotografie Bucharest Photofest se va desfăşura între 10 şi 20 septembrie, organizat de Grupul Filos, se desfăşoară în câteva locuri din Bucureşti, între care şi Teatrul Naţional din Bucureşti, în foaierul nou deschis, dinspre Bulevardul Carol.

Un articol de Liliana Matei|10 septembrie 2016

Lansat sub sloganul „Let’s get visual!”, la care se adaugă un conținut deosebit, Bucharest Photofest îşi propune să aducă în oraș, sub ochii noștri, frumusețea în manifestările ei artistice și să ne implice într-o poveste culturală din care toți să ieșim mai bogați. Organizatorii ne îmbie cu o atmosferă specială de efervescență cultural-vizuală, din care, spun ei, nu avem cum să nu facem parte, fie că suntem profesioniști sau doar iubitori de fotografie.

Ediția de anul acesta evidențiază artiștii și cultura din Maroc și Franța, iar temele sunt fotografia comercială și fotografia fine art. Împreună, ne vom bucura de prezența unor artişti de anvergură internaţională, care își vor expune lucrările și își vor împărtăși poveștile în mijlocul publicului din România.

Începând din 12 septembrie 2016, Foaierul TNB dinspre Bd. Carol, dedicat, înainte de reconstrucţia şi modernizarea teatrului, Sălii Amfiteatru, devine unul din cele mai importante spații din tot festivalul, unde vor avea loc expoziții, întâlniri şi dezbateri.

„Bucharest Photofest  e una dintre poveștile care pot fi spuse despre fotografie. Dar ne dorim s-o povestim atât de frumos, încât să nu rămână doar o întâmplare, ci s-o purtați cu voi până la ediția de anul viitor, a declarat Ionuț Trandafirescu, directorul festivalului.

Bucharest Photofest  e despre atmosferă. Despre întâlniri așteptate și neașteptate, despre efuziune și efervescență. Despre profesioniști și iubitori de fotografie care au ce să-și spună”.

Festivalul vă aşteaptă la Teatrul Naţional din Bucureşti cu următorul program:

  • 12 septembrie, ora 18.00, vernisaj expoziţie (Colorful Morocco), de Dan Mirică; de la ora 20.00, vernisaj expoziţie (Imaginary reality) de Anka Zhuravleva (Rusia)
  • 14 septembrie, ora 19.00, dezbatere pe marginea expoziţiei lui Dan Mirică, fotograf de origine română
  • 15 septembrie, ora 18.00, vernisaj expoziţie (Ballerina Project), de Alberto Bolocan Simonis, fotograf, chitaristul formatiei Talisman, fotograful oficial al festivalului
  • 16 septembrie, ora 18.00, vernisaj expoziţie (Twisted Flesh), de Marius Budu, fotograf român, stabilit în prezent în Danemarca; 19.30 – Discuţii pe marginea expoziţiei Marius Budu
  • 17 septembrie, ora 12.00 – lighting workshop (LightingLights Up); de la ora 14.00 – workshop  (Commercial Photography) – Dan Samoilă, fotograf şi artist vizual, director de creaţie al festivalului
  • 20 septembrie, ora 19.00,  vernisaj expoziţie (Witness), aparţinând lui Troy Moth (Canada), fotograf, coordonator internaţional al festivalului.

Spaţiul expoziţional poate fi vizitat zilnic în perioada mai sus menţionată, între orele 12.00 – 21.00.

(Foto Dan Mirică)

21
/07
/21

După ce la finalul lunii iunie strada Ion Ghica din București a intrat în circuitul proiectului „Străzi deschise”, iar Centrul Ceh a profitat de ocazie pentru a organiza o după-amiază specială în stradă, a venit momentul ca această experiență să se repete, pe 24 iulie, între orele 16:00-22:00.

21
/07
/21

Începând de joi, 22 iulie 2021, în clădirea din strada Vasile Alecsandri nr. 6, Iași, vor funcționa 5 noi muzee: Muzeul Literaturii Române, Muzeul Poezie(i), Muzeul Teatrului Evreiesc în România, Muzeul Copilăriei în Comunism și Muzeul Pogromului de la Iași. În ziua inaugurării, intrarea la toate muzeele componente va fi gratuită.

13
/07
/21

Până pe 5 septembrie 2021, Muzeul Național de Artă al României prezintă în expoziția „50 de ani. Școala de Modă din București” o sinteză a activității profesorilor și studenților de la Departamentul Modă din cadrul Universității Naționale de Arte București (UNArte).

28
/06
/21

Printr-o examinare atentă a unor forme de horror folcloric și prin optica ecologistă în care umanul și natura, umanul și non-umanul se suprapun și dialoghează, expoziția explorează intersecția dintre ezoterism și știință, folclor și tehnologie, feminism și ecologie, precum și istorie culturală și ficțiune speculativă.

25
/06
/21

VIAȚA SECRETĂ A TABLOURILOR Ziarul Metropolis vă invită la mici incursiuni în existenţa nevăzută, uitată sau ignorată a imaginilor care ne fascinează. Unele au schimbat istoria artei, altele au rămas ascunse printre poveşti.

18
/06
/21

Porumbel gulerat, fazan, coțofană, pitulice sfârâitoare, ciocănitoare, bufniță, stăncuță, pițigoi. Sunt câteva dintre cele 36 de specii monitorizate de Societatea Ornitologică Română în crângul verde din fața Muzeului Național de Artă Contemporană (MNAC).

15
/06
/21

Printre artiştii care au schimbat modul în care ne raportăm la artă se numără și Max Hermann Maxy (Brăila, 1895- Bucureşti, 1971). El este doar unul dintre artiștii români care au reușit să uimească o lume cu lucrările lor. Un articol de Mihaela Ion.

10
/06
/21

Anul 2021 este un an al aniversărilor multiple. 145 de la nașterea marelui sculptor al secolului XX, Constantin Brâncuși, 65 de ani de la aderarea României la UNESCO, precum și 65 de ani de la înființarea Comisiei Naționale a României pentru UNESCO (CNR UNESCO) sunt câteva evenimente care vor fi marcate prin manifestări speciale.

10
/06
/21

Joi, 10 iunie, de la 18:00, Acuarela (str. Polonă nr. 40, București) vă așteaptă la o documentare fotografică despre emoții și sentimente ținute sub mască. Ce spun ochii și cum suntem percepuți de ceilalți în timpul pandemiei?

09
/06
/21

Pe 9 iunie 2021, la ora 19.00, sunteți așteptați la o dezbatere care își propune să răspundă la mai multe întrebări: Ce profesii creative regăsiți în clustere și startup-uri? Care ar fi structura de organizare, specializările necesare și modalitatea de finanțare?