CARAVANA ARTHUR Un traseu literar pentru copii, în mediul online
https://www.ziarulmetropolis.ro/caravana-arthur-un-traseu-literar-pentru-copii-in-mediul-online/

În perioada 25 iunie – 31 iulie 2020, Editura Arthur îşi invită cititorii într-o „călătorie literară pe patru roţi digitale” de-a lungul ţării.

Un articol de Petre Ivan|26 iunie 2020

Cărțile sunt cele mai bune pretexte de a explora locuri pline de viață și de a ne împrieteni cu noi cititori. Staționăm în multe localități unde ne propunem să se întâmple activități interesante pentru copii, în mediul online. Ne însoțesc mai mulți autori și ilustratori români publicați la Arthur, dar și parteneri din muzee și biblioteci publice, profesori și asociații care promovează lectura pentru copii.

Caravana Arthur începe la Iași, la Muzeul Național al Literaturii Române, cu un concurs de lectură și continuă cu explorarea celor 67 de Refugii Perfecte în grupul „Olimpiada Poveștilor” al Colegiului Economic „Virgil Madgearu” din Galați.

Pentru că niciodată nu ne putem sătura de o vacanță la mare, pornim pe urmele Detectivilor Aerieni ca să descoperim locuri noi din Constanța, însoțite de istorioare scrise și fotografiate de autoarea Ana Rotea. În perioada 29 iunie – 3 iulie, pregătim multe surprize pentru cei pasionați de anchetele literare.

O călătorie ar fi incompletă fără hartă, de aceea vă propunem o vizită virtuală la Muzeul Hărților și Cărții Vechi din București și o provocare pentru copii. În perioada 6-10 iulie, continuăm să redescoperim locuri fictive împreună cu Spionul Kme și Ioana Nicolaie, cu Domnișoara Poimâine și Adina Rosetti și cu personajele din Cartea fetiței-vampir și Adina Popescu.

Noutăți Arthur – autori români

Tot în seria autorilor români, avem două mari noutăți despre care povestim în a doua jumătate a lunii iulie. E o perioadă perfectă pentru o expediție de poveste în Delta Dunării, împreună cu mult îndrăgitul Apolodor: Descoperim cu Apolodor, în Deltă, păsările-n zbor de Florin Bican, cu ilustrații de Dan Ungureanu. Ajunși în Timișoara, ilustratorul ne dezvăluie mici secrete din camera sa de lucru. Cititorii vor avea surpriza să descopere un takeover inedit pe paginile noastre social media – pentru 4 zile, pagina de Instagram Arthur va fi pe mâinile ilustratorului Dan Ungureanu.

Iar pentru cei care abia așteaptă noua carte a lui Alex Moldovan, dezvăluim povestea din spatele volumului doi, Olguța și Operațiunea Jaguarul, cu ilustrații de József Vass.

Caravana nu se încheie până când nu aflăm lucruri noi despre benzile desenate ale autoarelor Maria Surducan și Ileana SurducanVacanța lui Nor și Cele douăsprezece prințese dansatoare, apărute în colecția miniGrafic.

Recomandările copiilor

Știm că recomandările sincere sunt cele care vin din partea copiilor, de aceea dedicăm mai multă atenție recenziilor video primite de la cititori și le promovăm pe paginile noastre de Facebook și Instagram. Sunt implicați copiii care vizitează Biblioteca Metropolitană (filiala Dimitrie Cantemir) și elevii din grupul „V. B. Piticii zâmbăreți” coordonat de prof. Geanina Oprea, Colegiul Național Mircea cel Bătrân, Râmnicu Vâlcea. Facem un popas și la Biblioteca copiilor „Din Loc în Loc” din Lupeni, județul Hunedoara, fondată de Brandi Bates, care pregătește o competiție de lectură pentru copii.

Caravana Juniorilor – Locuiește în poveste!

Ca să-i cunoaștem mai bine pe autorii juniori publicați în volumul Lumea-n gamă marțiană (colecția Cărțile mele), i-am invitat să ne citească povestirile lor și să le transmită un mesaj copiilor pasionați de scris. Recomandările lor de lectură vor fi disponibile pe site-ul Arthur, pentru copiii care țin cont de aprecierile cititorilor de aceeași vârstă.

Mică enciclopedie a României pentru copii (Editura Arthur, 2019)

Îi încurajăm pe copii și părinți să descopere lucruri interesante despre locurile în care își vor petrece vacanța vara aceasta. Ultima ediție a volumului Mică enciclopedie a României pentru copii cuprinde capitole dedicate curiozităților despre scriitori, artiști, oameni de știință și alte personalități, dar și informații despre stațiunile turistice, despre obiceiurile din unele așezări mai puțin cunoscute, despre economie, artă și arhitectură. Cei care urmăresc paginile Arthur de facebook și Instagram vor descoperi o serie de curiozități extrase din carte, în rubrica #ARTHURpedia.

Promoția lunii iulie – 2+1 gratuit pe toate site-urile Grupului Editorial Art

În perioada 1 – 31 iulie, Caravana Arthur aduce și o ofertă comercială pe toate site-urile Grupului Editorial Art: la trei cărți comandate, primești una gratuit. Coșul de cumpărături de pe site-uri este comun, promoția fiind dedicată cititorilor de toate vârstele.

Grupul Editorial ART

Editura Vlad și Cartea cu Genius // https://www.carteacugenius.ro/

Editura Arthur // https://www.editura-arthur.ro/

Editura Grafic // https://www.grafic-art.ro/

Editura Youngart // https://www.editura-youngart.ro/

Editura ART // https://www.editura-art.ro/

Editura Paladin // https://www.editura-paladin.ro/

12
/03
/24

O nouă traducere din opera Elenei Ferrante a fost publicată de curând în colecția „Anansi. World Fiction” de la Editura Trei. Elena Ferrante e o scriitoare îndrăgită de cititorii din lumea întreagă începând de la publicarea bestsellerurilor internaționale ce alcătuiesc Tetralogia Napolitană.

28
/02
/24

Diana Vasile, PhD, psihoterapeut și Președinte al Institutului pentru Studiul și Tratamentul Traumei (ISTT), lansează astăzi cartea Anatomia traumei. Cum să ai o viață mai bună când sufletul te doare, publicată la editura Bookzone. Rezultatul a peste 25 de ani de studiu, practică și cercetare în domeniul psihotraumatologiei, cartea oferă o perspectivă completă asupra impactului traumei în viețile noastre, dar și asupra modalităților de recuperare post-traumatică.

28
/02
/24

Editura Humanitas Fiction vă așteaptă miercuri, 28 februarie, ora 19.00 la Librăria Humanitas de la Cișmigiu (Bd. Regina Elisabeta nr.38) la lansarea romanului Numărul 2 de David Foenkinos – recent apărut în colecția „Raftul Denisei“ coordonată de Denisa Comănescu, în traducerea Iulianei Glăvan – ce aduce în prim-plan povestea unui destin atipic, a celui care a pierdut rolul lui Harry Potter în una dintre cele mai celebre ecranizări din toate timpurile. Este posibil ca un eșec să devină o sursă de putere? Romanul scriitorului francez oferă în locul unui răspuns o minunată parabolă despre virtuțile reconstruirii sinelui.

19
/02
/24

Crime Scene Press vă propune o lectură perfectă pentru luna februarie: romanul proaspăt ieșit de sub tipar Stăpânul Muntelui, de Anders de la Motte (trad. Daniela Ionescu), unul dintre cei mai îndrăgiți scriitori suedezi de crime. Acest mistery care dă dependență, cu o atmosferă care te va bântui, te prinde de la prima pagină, urmărind o detectivă talentată care investighează una dintre cele mai întunecate laturi ale psihicului omenesc.

14
/02
/24

Joi, 15 februarie, începând cu ora 14:00, Biblioteca Metropolitană București, prin Direcţia Cultură, Învăţământ, Turism a Primăriei Municipiului Bucureşti, va organiza, la Sediul Central „Mihail Sadoveanu” din str. Tache Ionescu nr. 4 are loc o DEZBATERE EVENIMENT, dedicată Zilei Naționale a Lecturii.

09
/02
/24

CARTEA DE CINEMA Într-o scurtă carte apărută în 2022 şi bazată pe câteva dialoguri inedite iniţiate de Ioan-Pavel Azap şi derulate între 2009 şi 2011, Tudor Caranfil vorbeşte despre parcursul său şi critica de film. Un moment esenţial au fost "Serile prietenilor filmului", un eveniment pe care l-a creat în 1962 şi al cărui succes avea să ducă la formarea Cinematecii - o poveste demnă însăşi de un scenariu.

07
/02
/24

Editura Humanitas vă invită marți, 13 februarie, de la ora 19.00, la Librăria Humanitas de la Cișmigiu (bd. Regina Elisabeta nr. 38), la o întâlnire cu istoricul Marc David Baer, profesor la London School of Economics and Political Science, istoricul Marian Coman și scriitoarea Sabina Fati despre volumul Otomanii: Hani, cezari și califi, o fascinantă nouă abordare a istoriei Imperiului Otoman.

05
/02
/24

Editura Humanitas Fiction vă așteaptă marți, 6 februarie, ora 19.00 la Librăria Humanitas de la Cișmigiu (Bd. Regina Elisabeta nr.38) la lansarea romanului Borges și eu de Jay Parini, recent apărut în colecția „Raftul Denisei“ coordonată de Denisa Comănescu, în traducerea lui Mihnea Gafița, un road novel care emană o nesfârșită admirație pentru unul dintre cei mai îndrăgiți scriitori ai secolului XX, un roman ce are la bază întâmplări petrecute în primăvara anului 1971.

31
/01
/24

RECOMANDĂRI Ziarul Metropolis vă recomandă, în prima lună din an, o întoarcere în fabuloasa lume a cărților. Biblioteci, obsesii, mistere, personaje și o pasiune salvatoare, în 3 cărți despre cărți, care fac deliciul oricărui iubitor de literatură.