Cartea Astazi este mainele de care te-ai temut ieri de Radu Paraschivescu, lansata la libraria Humanitas Cismigiu
https://www.ziarulmetropolis.ro/cartea-astazi-este-mainele-de-care-te-ai-temut-ieri-de-radu-paraschivescu-lansata-la-libraria-humanitas-cismigiu/

Marti, 4 decembrie, la Libraria Humanitas de la Cismigiu, Radu Paraschivescu isi lanseaza noul sau roman Astazi este mainele de care te-ai temut ieri, aparut recent la editura Humanitas. La eveniment vor vorbi despre carte impreuna cu autorul, Andi Moisescu, Catalin Stefanescu si Denisa Comanescu. O balada irlandeza strabate veacuri si continente, schimbandu-si mesajul si […]

Un articol de Andrada Văsii|4 decembrie 2012

Marti, 4 decembrie, la Libraria Humanitas de la Cismigiu, Radu Paraschivescu isi lanseaza noul sau roman Astazi este mainele de care te-ai temut ieri, aparut recent la editura Humanitas. La eveniment vor vorbi despre carte impreuna cu autorul, Andi Moisescu, Catalin Stefanescu si Denisa Comanescu.

O balada irlandeza strabate veacuri si continente, schimbandu-si mesajul si menirea. Din cantec cu accente sociale, ea devine cantec de ocna si mai apoi refren al unei galerii engleze de fotbal. Potrivit editurii, Astazi este mainele de care te-ai temut ieri este o poveste despre suferinta si solidaritate, despre spaima si vinovatie. Dar in primul rand este o poveste despre foamea de libertate pe care o simtim indiferent daca suntem inclusi in celula unei inchisori sau intre zidurile conventiilor si prejudecatilor.

Cei care pornesc la drum sunt de obicei exploratori, emigranti sau turisti. In Astazi este mainele de care te-ai temut ieri, cel care-si croieste drum prin lume, strabatand veacuri, vremuri si continente, este un cantec. El se aude pentru prima data in timpul foametei din Irlanda secolului al nouasprezecelea, unde versurile lui exprima compasiune pentru un detinut inchis pentru furt de porumb. Pe urma, cuibarit in memoria detinutului, cantecul ia calea coloniei din Macquarie, Tasmania, unde se transforma in protest impotriva abuzurilor penitenciare. Un jurnal de detentie tinut atunci este publicat in zilele noastre de un editor englez si intra in atentia unui anticar. In acest fel, cantecul se intoarce in Europa, unde devine, prin stradaniile unui fan, talismanul coral care-o insoteste pe Liverpool intr-o finala de Liga Campionilor.

 

Sursa: Hotnews

07
/03
/24

Pe 8 martie va avea loc primul eveniment al primăverii organizat de Celula de Artă, vernisajul expoziției „Călătoriile Spiritului”, semnată de artista Sorana Scortea. Evenimentul va avea loc începând cu ora 19:00 iar lucrările vor putea fi văzute până pe 7 aprilie, în vitrina Pop Up de la Kulterra Gallery, pe strada Știrbei Vodă nr. 104-106.

05
/03
/24

Aăăă, Mihaela Trofimov este o actriță cu o mare foame pentru joacă, da, chiar așa, pentru joacă. Ăăă, o vedeți la Excelsior, la unteatru, la Brăila, pe scenă, puternică, talentată, expresivă. Ăăă ce voiam să zic? Citiți interviul în formă de alfabet și aflați cum o literă, Ă, descrie de cele mai multe ori starea ei de spirit.

05
/03
/24

Pe data de 5 martie se dă startul unui nou apel deschis în cadrul proiectului Share, Tag or Dye, inițiat și coordonat de către Asociația Fotografică Allkimik, în parteneriat cu Asociația Culturală Marginal. Această inițiativă oferă artiștilor din întreaga lume oportunitatea de a-și împărtăși creațiile și de a se implica într-o experiență colectivă de artă

01
/03
/24

Scena Digitală, platforma online de teatru, film, muzică și dans a Teatrului Național „Radu Stanca” Sibiu (TNRS) vine cu o surpriză pentru public în luna martie. Iubitorii de teatru vor putea urmări online trei spectacole de excepție din cadrul Festivalului Internațional de Teatru de la Sibiu: „Arta de a povesti” de Alexis Michalik, „O catedrală plină cu orgi” – spectacolul de deschidere al FITS și „FAUST: tribut”.

01
/03
/24

Happy Cinema redifuzează filmul Oppenheimer, favorit la Oscar, în perioada 7-10 martie, în toate cinematografele din țară. Oppenheimer este un thriller epic filmat în IMAX® care aruncă publicul în paradoxul palpitant al omului enigmatic care trebuie să riște să distrugă lumea pentru a o salva. Pelicula spune povestea fizicianului J. Robert Oppenheimer și a rolului pe care l-a avut în dezvoltarea bombei atomice.

29
/02
/24

Noua producție a Fundației Culturale „Camil Petrescu”, podcastul TEATRUL (DE) AZI, continuă seria dialogurilor cu directorul de imagine și producătorul Zomir Dimovici despre felul în care vedem, citim și percepem teatrul astăzi.