Casa Artelor sărbătoreşte Ziua Naţională a Spaniei
https://www.ziarulmetropolis.ro/casa-artelor-sarbatoreste-ziua-nationala-a-spaniei/

Casa Artelor vă invită în Parcul Artelor – Parcul Titan, sâmbătă, 12 octombrie 2013, la evenimentul „Spania, Artă şi Pasiune“, de ziua naţională a acestei ţări.

Un articol de Andrada Văsii|11 octombrie 2013

Primăria Sectorului 3 şi Centrul Cultural Casa Artelor vă invită în Parcul Artelor – Parcul Titan, sâmbătă, 12 octombrie 2013, la evenimentul „Spania, Artă și Pasiune“, o nouă  întâlnire din programul „Zilele Multiculturalității în Sectorul 3“, dedicată Zilei Naţionale a Spaniei.

Primarul Sectorului 3, Robert Negoiţă, va deschide evenimentul semnat Casa Artelor la ora 17.00, prin vernisarea expoziţiei în aer liber dedicată artei şi culturii hispanice.

Începând cu ora 17.30, Parcul Artelor – Parcul Titan va vibra pe ritmuri spaniole autentice, într-un recital susţinut de artişti români şi spanioli. Între concerte, publicul va putea viziona filme-document cu mari artişti ai Spaniei şi ai lumii: Picasso, Gaudi, Dali.

Casa Artelor organizează un regal muzical

Timp de o oră, publicul va trăi alături de Casa Artelor dansul, pasiunea şi exotismul spectacolului de flamenco autentic prezentat de trupa Yolanda Osuna, invitată special din Madrid pentru acest eveniment. Artiştii Teatrul Naţional de Operă şi Balet Oleg Danovski din Constanţa vor susţine un recital cu baletul „Carmen” de Bizet/Şcedrin în regia, scenografia şi coregrafia LeeWon Kook  din Coreea de Sud. Solişti: Alice Tarcea, Horatiu Chereches, Adrian Mihaiu, Sergiu Dan.

Casa Artelor poster ziua spaniei

Casa Artelor organizează Ziua Spaniei

Orchestra Simfonică Bucureşti, dirijată de Adrian Petrescu, va susţine un Concert de  muzică clasică spaniolă avându-i ca invitaţi speciali pe soliştii Daniela Vlădescu, Vlad Miriţă şi Hector Lopez.

Finalul serii spaniole va fi susţinut de un Foc de artificii pe „Bolero” de Ravel.

Citiţi şi: FOTO Astăzi se lansează tabăra de creaţie „Eco-Music-Art“ în Parcul Titan – Parcul Artelor

Conceptul şi regia evenimentului sunt semnate de regizoarea Alice Barb, directorul Centrului Cultural Casa Artelor, iar scenografia este realizată de Corina Grămoşteanu.

Info:

Intrarea este liberă.

Foto credit: Casa Artelor

18
/01
/24

Prima expoziția a anului 2024 din programul curatorial al galeriei Arsmonitor este totodată și un prim solo-show dedicat artistului vizual Răzvan Neagoe, unul din artiștii reprezentați de galerie.

15
/01
/24

Peste 50.000 de perechi de ochi au avut plăcerea să privească expoziția Efectul Picasso în cele 4 luni de când s-a deschis. Vizitatori de toate vârstele au fost impresionați de cele 46 de lucrări de Pablo Picasso din colecția familiei sale, precum și de cele 65 de lucrări semnate de 37 de artiști români contemporani influențați de opera gigantului spaniol.

12
/01
/24

Proiectul „Narațiuni ale națiunii”, produs de PostModernism Museum cu ocazia Zilei Culturii Naționale 2024, abordează valorile naționale într-o perspectivă multidisciplinară, prin teme dedicate unor genuri și mijloace de exprimare atractive: bandă desenată, muzică rock și folk, literatură, arte vizuale, istoria artei, în care reprezentările naționale sunt înțelese ca valori democratice, dimensiune europeană, influențe creative specifice unui spațiu de spiritualitate și limbaj comun.

12
/01
/24

Luna ianuarie aduce în spațiile galeriei neconvenționale Celula de Artă două noi vernisaje: acumulare.colecție 3, expoziția-colecție de lucrări dăruite de prieteni artiști a co-fondatorului Celulei de Artă, Daniel Loagăr, la spațiul-vitrină din B-dul Carol nr. 53 și experimental I, expoziția de fotografie experimentală a artistului vizual Marius Adrian, la Pop Up Window de la Galeria Kulterra (str. Știrbey Vodă nr. 104 – 106).

12
/01
/24

Scrisoarea trimisă de către scriitorul Mircea Damian din închisoare, jurnalul intim al unei doamne de la curtea regală, un jurnal de front din cel de-al Doilea Război Mondial, catrenul dedicat de Lucian Blaga uneia dintre muzele sale și ultima scrisoare trimisă de Ion Antonescu către soție s-au numărat printre cele mai discutate obiecte de colecție licitate la finalul anului trecut.

11
/01
/24

Asociația SIGNIS România anunță prima ediție a Festivalului Internațional FILMIKON, care propune o selecție de filme premiate de-a lungul anilor de juriile ecumenice și interreligioase, în peste 30 de festivaluri de film din lume, dar și un dialog despre valorile creștine și umane pornind de la aceste producții. Începând cu anul 1974, Premiul Juriului Ecumenic este un premiu independent acordat filmelor de lungmetraj din competițiile unor festivaluri internaționale de film din lume, precum Cannes sau Berlin.