Cate Blanchett, noul ambasador al bunăvoinței pentru UNHCR
https://www.ziarulmetropolis.ro/cate-blanchett-noul-ambasador-al-bunavointei-pentru-unhcr/

Actriţa australiană Cate Blanchett a devenit noul ambasador al bunăvoinţei în cadrul Înaltului Comisariat pentru Refugiaţi al Naţiunilor Unite (UNHCR) într-un demers de sensibilizare asupra situaţiei dificile a refugiaţilor, pe fondul crizei fără precedent în domeniul migraţiei.

Un articol de Petre Ivan|3 mai 2016

Deținătoare a două premii Oscar, Cate Blanchett — despre care criticii de film susțin că este cea mai talentată actriță din generația sa — a fost numită ambasadoare a bunăvoinței pentru UNHCR după vizita sa într-o tabără de refugiați în Iordania, după ce timp de mai mulți această poziție a fost ocupată, în special, de actrița americană Angelina Jolie.

„Sunt mândră să-mi asum acest rol”, a declarat Cate Blanchett, 46 de ani, subliniind că nu a existat „niciodată o perioadă mai crucială pentru a fi de partea refugiaților și de a ne arăta solidaritatea”.

„Trecem printr-o criză fără precedent și trebuie să existe o împărțire a responsabilităților în lumea întreagă”, a adăugat Cate Blanchett.

Peste 60 de milioane de persoane au fost înregistrate ca deplasate din cauze de forță majoră anul trecut la nivel mondial, ceea ce constituie un număr record, între care o treime sunt refugiați, potrivit UNHCR.

Solidaritatea cu acestea pare să se diminueze în Europa, după cum arată succesul partidelor populiste și xenofobe, în timp ce bătrânul continent cunoaște cea mai gravă criză a migrației după cel de-al Doilea Război Mondial.

Este ca și cum abordăm o răscruce de drumuri, vom lua calea compasiunii sau pe cea a intoleranței? Ca mamă, vreau copiii mei să ia calea compasiunii” – Cate Blanchett

Foto: Cate Blanchett – UNHCR

05
/02
/24

Prima premieră a anului 2024 la Teatrul EXCELSIOR (singurul teatru din București dedicat adolescenților și tinerilor) este spectacolul PTERODACTILI de Nicky Silver, o producție în regia lui Radu Iacoban și scenografia lui Tudor Prodan.

05
/02
/24

Editura Humanitas Fiction vă așteaptă marți, 6 februarie, ora 19.00 la Librăria Humanitas de la Cișmigiu (Bd. Regina Elisabeta nr.38) la lansarea romanului Borges și eu de Jay Parini, recent apărut în colecția „Raftul Denisei“ coordonată de Denisa Comănescu, în traducerea lui Mihnea Gafița, un road novel care emană o nesfârșită admirație pentru unul dintre cei mai îndrăgiți scriitori ai secolului XX, un roman ce are la bază întâmplări petrecute în primăvara anului 1971.

04
/02
/24

NOU Un singur personaj, în care coabitează două ființe diferite, chiar opuse. Un singur monolog, lung, rostit de doi actori, într-un spectacol nou intrat în portofoliul Teatrului Metropolis, în urma concursului pentru debutanți, “StarT”

02
/02
/24

Jurnalismul de investigație din Balcani, Europa Centrală, țările Parteneriatului Estic, precum și Cipru și Malta, a întâmpinat numeroase provocări în ultimii ani. În multe țări din regiune, peisajul media este plin de (auto-)cenzură, iar inițiativele independente și critice sunt insuficiente. Jurnaliștii se confruntă deseori cu amenințări, hărțuire și acțiuni legale, ceea ce le restricționează tot mai mult capacitatea de a documenta și raporta problemele acute din societatea actuală.

02
/02
/24

În perioada 5 – 23 februarie 2024, Elite Art Gallery vă invită la expoziția artistului Leo Dolghier Oleg, „Symbiosis”, curatoriată de istoricul de artă, Felicia Acsinte. În cadrul vernisajului, care va avea loc pe data de 8 februarie, începând cu ora 18:00, expoziția va fi îmbogățită cu un element interactiv și dinamic, prezentat de artistul performer, Alexandru Medinschi, completând astfel călătoria vizuală printr-o experiență captivantă.

02
/02
/24

„Apropo de poveste” este despre poveste, poveștile în care credem cu toții și pe care ne place să le ascultăm. Dar povești reale, din socialul imediat. Proiectul propune un laborator de teatru dedicat tinerilor absolvenți, care combină ateliere pe estetici teatrale neconvenționale (măști, teatru-dans, teatru de animație) cu tematici sociale pentru a produce două producții noi de teatru, inovatoare.