Ce citim (II): „Freddie Mercury. O biografie intimă, scrisă de omul care l-a cunoscut cel mai bine”
https://www.ziarulmetropolis.ro/ce-citim-ii-freddie-mercury-o-biografie-intima-scrisa-de-omul-care-l-a-cunoscut-cel-mai-bine/

Peter Freestone, autorul acestei biografii, i-a fost alături lui Freddie Mercury până în ultima zi a vieţii artistului: 24 noiembrie 1991.

Un articol de Liliana Matei|24 noiembrie 2019

Cartea „Freddie Mercury. O biografie intimă, scrisă de omul care l-a cunoscut cel mai bine” (Editura Publica) este considerată cea mai intimă poveste din câte s-au scris despre viaţa lui Freddie Mercury. Volumul își propune să scoată la lumină adevărul din spatele zvonurilor scandaloase.

De la nume celebre ca Elton John, Kenny Everett, Elizabeth Taylor şi Rod Stewart, la armata nevăzută de iubiţi, oameni de casă şi pierde-vară, Peter Freestone i-a văzut şi i-a cunoscut pe toţi cei care au jucat un rol în tragicomedia care a fost viaţa scandaloasă a lui Freddie Mercury.

Mercury și Freestone s-au împrietenit pe loc, Peter devenind repede asistentul personal al superstarului, fiind alături de el până la moartea acestuia, în 1991. Iar cum ne spune toată povestea…

„Am fost pentru Freddie bucătar-șef, spălător de sticle, chelner, valet, secretar, om de serviciu… și mătuşa înţelegătoare din momentele sale de agonie”, scrie Peter Freestone. „Am călătorit cu el în toată lumea, am fost alături de el pe culmi, dar şi în cele mai negre momente… I-am fost bodyguard și, la finalul vieţii, am fost una din infirmierele lui”, declara acesta.

Peter Freestone a fost asistentul personal al lui Freddie Mercury în ultimii 12 ani ai vieții artistului. A locuit cu el la Londra, München şi New York, fiindu-i alături în ceasul morţii.

Puteți citi aici un fragment.

19
/08
/21

Biblioteca Metropolitană Bucureşti (BMB) prin Direcţia Cultură, Învăţământ, Turism a Primăriei Municipiului Bucureşti vă propune o modalitate inedită de petrecere a sfârșitului de săptămână și vă invită la cea de-a doua ediție a proiectului Biblioteca de weekend, duminică, 22 august 2021, la Sediul Central „Mihail Sadoveanu”, strada Tache Ionescu nr. 4.

15
/08
/21

A fost odată ca niciodată un pod. Undeva, pe continentul nostru zbuciumat, unde oamenii ar fi trăit nezbuciumați, dacă i-ar fi lăsat sufletele lor de oameni.

01
/08
/21

Cafenelele din Paris, Tirana și Moscova, ca niște simboluri ale orașelor, surprinse de scriitorul albanez Ismail Kadare, în fascinantul volum de memorii „Dimineți la Café Rostand” (Humanitas Fiction, 2021, traducere din albaneză și note de Marius Dobrescu).

19
/07
/21

Biblioteca Metropolitană Bucureşti (BMB) cu sprijinul Direcţiei Cultură, Învăţământ, Turism a Primăriei Municipiului Bucureşti a pregătit un nou proiect dedicat copiilor care îşi petrec vacanţa de vară în Capitală.