Ce spectacole vedem în decembrie la Centrul Cultural LUMINA
https://www.ziarulmetropolis.ro/ce-spectacole-vedem-in-decembrie-la-centrul-cultural-lumina/

În ultima lună a anului, Centrul Cultural LUMINA îşi invită spectatorii la cele mai recente creaţii teatrale ale sale.

Un articol de Liliana Matei|18 noiembrie 2021

Pe 1, 3, 8 și 11 decembrie, de la ora 18.00, la Romexpo, Pavilion C3 este programat spectacolul „Liliom. Viața și moartea unui vagabond” de Molnár Ferenc.

Interpretează: George Costin, Ana Crețu, Mirela Zeța, Alexandru Pavel, Codrin Boldea, Tudor Cucu Dumitrescu, Adrian Ban, Visarion Udatu, Sami Al-Tawel, Ioana Neacșu, Ioana Nicolae, Iza Radu, Flavia Martac.

Direcția de scenă: Victor Ioan Frunză

Scenografia: Adriana Grand

Coordonare muzicală: Andreea Csibi-Buzică.

Biletele se pot achiziționa aici: https://www.bilet.ro/eveniment/liliom-9164-28147.

Pe 4 și 5 decembrie, de la ora 18.00, în același spațiu publicul poate vedea „Tinerețea noastră” de Kenneth Lonergan. Într-un spectacol despre sfârșitul copilăriei, artefactele inocenței și primul pas spre maturitate spectatorii îi vor putea urmări pe scenă pe Alexandru Pavel, Ana Crețu și Tudor Cucu-Dumitrescu.

Biletele pot fi achiziționate de aici: https://www.bilet.ro/eveniment/tineretea-noastra-8981.

Comedia „Școala nevestelor” de J.B.P. Molière este programată pe 15, 16 și 19 decembrie, de la ora 18.00, la Romexpo, Pavilion C3.

Distribuția comediei realizate după rescrierea dramatică în versuri alexandrine semnată de Adrian Nicolae este alcătuită din: Adrian Nicolae, Alexandru Pavel, Ana Crețu, Tudor Cucu-Dumitrescu, Codrin Boldea, Voicu Aaniței.

Direcția de scenă îi aparține lui Victor Ioan Frunză, iar decorul și costumele sunt create de scenografa Adriana Grand.

Biletele se pot achiziționa de aici: https://www.bilet.ro/eveniment/scoala-nevestelor-8456-28187.

Foto: Adriana Grand

07
/03
/24

Pe 8 martie va avea loc primul eveniment al primăverii organizat de Celula de Artă, vernisajul expoziției „Călătoriile Spiritului”, semnată de artista Sorana Scortea. Evenimentul va avea loc începând cu ora 19:00 iar lucrările vor putea fi văzute până pe 7 aprilie, în vitrina Pop Up de la Kulterra Gallery, pe strada Știrbei Vodă nr. 104-106.

05
/03
/24

Aăăă, Mihaela Trofimov este o actriță cu o mare foame pentru joacă, da, chiar așa, pentru joacă. Ăăă, o vedeți la Excelsior, la unteatru, la Brăila, pe scenă, puternică, talentată, expresivă. Ăăă ce voiam să zic? Citiți interviul în formă de alfabet și aflați cum o literă, Ă, descrie de cele mai multe ori starea ei de spirit.

05
/03
/24

Pe data de 5 martie se dă startul unui nou apel deschis în cadrul proiectului Share, Tag or Dye, inițiat și coordonat de către Asociația Fotografică Allkimik, în parteneriat cu Asociația Culturală Marginal. Această inițiativă oferă artiștilor din întreaga lume oportunitatea de a-și împărtăși creațiile și de a se implica într-o experiență colectivă de artă

01
/03
/24

Scena Digitală, platforma online de teatru, film, muzică și dans a Teatrului Național „Radu Stanca” Sibiu (TNRS) vine cu o surpriză pentru public în luna martie. Iubitorii de teatru vor putea urmări online trei spectacole de excepție din cadrul Festivalului Internațional de Teatru de la Sibiu: „Arta de a povesti” de Alexis Michalik, „O catedrală plină cu orgi” – spectacolul de deschidere al FITS și „FAUST: tribut”.

01
/03
/24

Happy Cinema redifuzează filmul Oppenheimer, favorit la Oscar, în perioada 7-10 martie, în toate cinematografele din țară. Oppenheimer este un thriller epic filmat în IMAX® care aruncă publicul în paradoxul palpitant al omului enigmatic care trebuie să riște să distrugă lumea pentru a o salva. Pelicula spune povestea fizicianului J. Robert Oppenheimer și a rolului pe care l-a avut în dezvoltarea bombei atomice.

29
/02
/24

Noua producție a Fundației Culturale „Camil Petrescu”, podcastul TEATRUL (DE) AZI, continuă seria dialogurilor cu directorul de imagine și producătorul Zomir Dimovici despre felul în care vedem, citim și percepem teatrul astăzi.