Ce spectacole vedem la Festivalul Național de Teatru pentru Tineret Ștefan Iordache
https://www.ziarulmetropolis.ro/ce-spectacole-vedem-la-festivalul-national-de-teatru-pentru-tineret-stefan-iordache/

Centrul Cultural şi de Tineret Ștefan Iordache, în parteneriat cu Teatrul Municipal Lucia Sturdza Bulandra, organizează, în perioada 14-17 septembrie, a III-a ediţie a Festivalului Naţional de Teatru pentru Tineret Ștefan Iordache.

Un articol de Liliana Matei|15 septembrie 2021

Zece trupe, opt studenți, trei piese de teatru, un recital de muzică și poezie, un workshop de teatru – dans și nu în ultimul rând filmul biografic „Regele Scamator. Ștefan Iordache” vor umple cu emoție zilele festivalului.

În deschidere, pe 14 septembrie, la ora 19:00, în Recitalul de poezie și muzică „De la Eminescu la Nichita”, vor fi pe scena sălii Liviu Ciulei a Teatrului Municipal Lucia Sturdza Bulandra Maia Morgenstern, Anca Sigartău, Marius Bodochi și Mircea Rusu, acompaniați instrumental de Mihai Murariu la pian și Mihai Pintenaru la clarinet.

În cea de a doua zi a festivalului, începând cu ora 19:00, se joacă spectacolul „Fluturii sunt liberi”, în regia prof. univ. dr. Mihaela Arsenescu Werner, iar în distribuție sunt studenții Universității Naționale de Arte George Enescu din Iași.

Pe 16 septembrie, la ora 19:00, pe scena sălii Liviu Ciulei a Teatrului Bulandra puteți vedea spectacolul „Hoții”, în regia conf. univ. dr. Anca Bradu, cu participarea extraordinară a lui Marian Râlea, alături de studenții Universității Naționale de Artă Teatrală și Cinematografică I.L. Caragiale.

În ultima zi a festivalului, începând cu ora 17:00, este programată Festivitatea de premiere a Festivalului Național de Teatru pentru Tineret Ștefan Iordache. „Jungla Tévé”, în regia lui Gigi Căciuleanu este spectacolul cu care se încheie evenimentul și se joacă la ora 18:00, din distribuție făcând parte actorii Lari Giorgescu și Alina Petrică.

Teatrul Municipal Lucia Sturdza Bulandra, înființat în jurul personalității remarcabile a Luciei Sturdza Bulandra, teatru membru al Uniunii Teatrelor din Europa, este gazda Festivalului Național de Teatru pentru Tineret Ștefan Iordache, ediția a III-a.

11
/01
/24

Institutul Cultural Român anunță lansarea ediției din 2024 a Programului CANTEMIR*, program de finanțare pentru proiecte culturale destinate mediului internațional. ICR va acorda finanțare nerambursabilă pentru inițiative culturale din domeniile arte vizuale (arte plastice, arte decorative, știință/cercetare și arhitectură, design, noile media, fotografie, performance) și artele spectacolului (teatru, muzică, dans).

11
/01
/24

Asociația SIGNIS România anunță prima ediție a Festivalului Internațional FILMIKON, care propune o selecție de filme premiate de-a lungul anilor de juriile ecumenice și interreligioase, în peste 30 de festivaluri de film din lume, dar și un dialog despre valorile creștine și umane pornind de la aceste producții. Începând cu anul 1974, Premiul Juriului Ecumenic este un premiu independent acordat filmelor de lungmetraj din competițiile unor festivaluri internaționale de film din lume, precum Cannes sau Berlin.

11
/01
/24

„Corespondențe” de la Teatrul Metropolis este o producție româno-franceză, cu dublă cetățenie, și o demonstrație mamut a teatrului ca etapă de lucru, ca limbaj universal și ca conglomerat de întâlniri.

10
/01
/24

Dacă vreți să aflați care a fost parola primului e-mail al actriței Andreea Hristu, o veți afla aici. Veți mai afla și care a fost spectacolul care a marcat-o cel mai mult, dar și care este cea mai prețioasă resursă pe care o avem. Toate acestea, într-un interviu sub formă de alfabet.

09
/01
/24

CARTEA DE CINEMA Neaşteptată apariţie acest “Desene mişcătoare. Dialoguri despre critică şi cinema”, pe care criticul de film Andrei Gorzo şi criticul literar Mihai Iovănel - prieteni şi colegi de generaţie şi de idei - l-au scos la finalul lui 2023 la Editura Polirom.