Cea de-a doua ediție a campaniei vALLuntar s-a încheiat cu 522 de cărți citite și 632 de copaci ce vor fi plantați
https://www.ziarulmetropolis.ro/cea-de-a-doua-editie-a-campaniei-valluntar-s-a-incheiat-cu-522-de-carti-citite-si-632-de-copaci-ce-vor-fi-plantati/

Campania online vALLuntar “Mai multe cărţi, mai multe şanse” a ajuns la final.În perioada 24 februarie – 23 martie 2012 s-au scris 522 de recenzii şi s-au adunat 10.607 de comentarii.

Un articol de Andrada Văsii|27 martie 2013

Campania online vALLuntar “Mai multe cărţi, mai multe şanse”: bloggerii citesc şi plantează copaci a ajuns la final. 632 de copaci, puşi la dispoziţie de Romsilva, vor fi plantaţi urmare a recenziilor şi comentariilor publicate pe blogurile participanţilor la campanie. 

În perioada 24 februarie – 23 martie 2012 s-au scris 522 de recenzii şi s-au adunat 10.607 de comentarii.

Prin campania vALLuntar, Grupul Editorial ALL şi-a propus să încurajeze lectura şi voluntariatul.  Astfel, în perioada 4-17 februarie 2013 editura a pus gratuit la dispoziţia fiecărui blogger câte două cărţi la alegere de pe www.all.ro. Bloggerii au citit, au scris recenzii la cărţile ALL pe blogul personal şi au adunat comentarii. 15 comentarii la recenzia publicată înseamnă un copac plantat.

Se vor planta copaci în 18 județe

Sunt 18 judeţe în care bloggeri vor planta singuri copacii obţinuţi: Argeş , Bacău, Brăila, Braşov, Bistriţa Năsăud, Bucureşti – ILFOV, Călăraşi, Constanţa, Cluj, Galaţi, Giurgiu, Harghita, Maramureş, Prahova, Sibiu, Timiş, Vrancea, Iaşi.

Dacă o recenzie a avut mai mult de 15 comentarii, celelalte comentarii s-au cumulat cu comentariile de la alte recenzii, de pe alte bloguri şi, la 20 de comentarii, o echipă a Grupului Editorial ALL va planta încă un copac într-un loc ales de Romsilva. Plantarea copacilor va avea loc în data de 6 aprilie 2013, la Snagov.

Le mulţumim prietenilor noştri din online pentru rezultatele excepţionale obţinute, pentru implicarea şi entuziasmul lor. Ne bucurăm că, pe lângă copacii ce vor fi plantaţi şi îndemnul la lectură, campania a contribuit la creşterea grupului de facebook vALLuntar unde cititorii s-au obişnuit să intre pentru a primi recomandări de lectură.

În continuare, vă aşteptăm pe blogul nostru www.allcafe.ro, pe paginile de Facebook (Editura ALL şi Strada Ficţiunii) şi pe contul de Twitter pentru a ne urmări la muncă. (Mario De Mezzo, CEO Grupul Editorial ALL)

În prima ediţie vALLuntar, din 2012, s-au implicat 150 de bloggeri, s-au citit 280 de cărţi şi s-au adunat 200 de ore de voluntariat. O echipă de angajaţi ALL a facut voluntariat în două centre alese de bloggeri: Hospice şi Policy Center for Roma and Minorities).

Grupul Editorial ALL (Editura ALL, ALL Educaţional, Editura ALLFA) este unul dintre principalii jucători pe piaţa de carte din România, având conform estimărilor oficialilor companiei o cotă de piaţă de 7,5%.

Foto credit: Nicu Baicu

08
/10
/20

Romanele „Povestea slujitoarei” de Margaret Atwood și „Oameni anxioși” de Fredrik Backman, din colecția „musai” a Editurii Art, și autobiografia lui Elton John, recent apărută în limba română la Editura Publica, sunt trei dintre recomandările de lectură pe care vi le propunem în această lună.

22
/09
/20

Editura Arthur face primul pas în asumarea unei noi identități vizuale care debutează cu anunțarea noului logo și, plecând de la acesta, va continua cu transformarea tuturor colecțiilor și proiectelor Arthur.

06
/09
/20

Pe rafturile lor găsim mai mereu câte o tentație. Fizice sau online, librăriile ne tentează cu ceva tot timpul. Deși 2020 nu este un an ca oricare altul, criza sanitară provocând schimbări în viața noastră cotidiană, editurile din România tot au reușit să le ofere cititorilor cărți care merită toată atenția.

04
/09
/20

„Bărbatul cu haină roșie” de Julian Barnes, „Vânătăi ascunse: Ce nu știi despre violența domestică te poate ucide” de Rachel Louise Snyder și „Biblioteca de la miezul nopții” de Matt Haig, propuse de Editura Nemira, se numără printre cele mai așteptate apariții literare în această toamnă.

01
/09
/20

Pe lista de lecturi a lunii septembrie, am inclus „O librărie în Berlin” de Françoise Frenkel, „Îți voi da toate acestea” de Dolores Redondo, „Către frumusețe” de David Foenkinos, „Arsă cu acid” de Naziran și Célia Mercier și „Atlasul fericirii” de Helen Russell. Iată de ce!