Cele mai frumoase cărți pentru copii sunt pe strada Londra
https://www.ziarulmetropolis.ro/cele-mai-frumoase-carti-pentru-copii-sunt-pe-strada-londra/

Muzeul Naţional al Hărţilor şi Cărţii Vechi în colaborare cu Asociaţia pentru Performanţă şi Cultură găzduieşte, între 23 februarie şi 26 martie, expoziţia „De-a Cele Mai Frumoase Cărţi pentru copii”.

Un articol de Liliana Matei|25 februarie 2017

Expoziția prezintă o selecție de titluri înscrise în cadrul celor 5 ediții de până acum ale concursului național de design de carte Cele Mai Frumoase Cărți din România. În cadrul concursului, selecția este realizată de un juriu care analizează raportul dintre conţinut, formă și publicul-ţintă căruia i se adresează cartea, adecvarea designului la tema cărţii, intenţia concepţiei vizuale și realizarea, manifestarea lor în produsul finit. Sunt apreciate lucrările care au un grad crescut de originalitate și inovaţie în conceptul editorial, în abordarea designului de carte, precizia și acurateţea execuţiei tehnice, atât în realizarea machetei grafice, cât și în producţia cărții obiect.

Selecția de față include cărți pentru copii ale unor autori clasici (Ion Creangă, Petre Ispirescu etc.) sau contemporani (Florin Bican, Adina Rosseti etc.); pe lângă acestea se regăsesc și cărți ce le vor aminti adulților de propria copilărie sau tinerețe, repere ale decenilor trecute filtrate cu ironie și umor de sensibilitatea artiștilor autori (400 + Reclame fără capitalism, Ro-Archive, ABC 80 etc.).

Expoziția De-a Cele Mai Frumoase Cărți pentru copii face parte din proiectul Cele Mai Frumoase Cărți din România itinerante în 2017, proiect cultural finanțat de Administrația Fondului Cultural Național.

Muzeul Național al Hărților și Cărții Vechi din București își propune – între altele – promovarea cărții și a scriiturii, în încercarea de a crea legături între trecut și prezent, între patrimoniu, educație și cultură.

De-a Cele Mai Frumoase Cărți pentru copii

23 februarie – 26 martie 2017

Muzeul Național al Hărților și Cărții Vechi

(Str. Londra nr. 39, sector 1, București)

Program de vizitare: Miercuri – Duminică, 10.00 – 18.00

Acces gratuit

www.celemaifrumoasecarti.ro

17
/11
/23

Editura Litera invită cititorii să se bucure de noi apariții editoriale, reduceri și întâlniri cu autorii favoriți, între 22 și 26 noiembrie, în cadrul Târgului de Carte Gaudeamus 2023, desfășurat la Pavilionul Central Romexpo.

14
/11
/23

"În lunile octombrie şi noiembrie am stat o lună la Timișoara ca bursier: am primit o bursă de creație Taifas în colaborare cu librăria La Două Bufnițe" - scriitorul Vasile Ernu îşi împărtăşeşte impresiile despre prima ediţie a unui nou festival timişorean.

14
/11
/23

Editura Humanitas Fiction vă așteaptă miercuri, 15 noiembrie, ora 19.00 la Librăria Humanitas de la Cișmigiu (Bd. Regina Elisabeta nr.38) la lansarea romanului Eu cânt și muntele dansează de Irene Solà, recent apărut în colecția „Raftul Denisei“ coordonată de Denisa Comănescu, în traducerea Janei Balacciu Matei, carte distinsă cu Premiul pentru Literatură al Uniunii Europene 2020.

13
/11
/23

CRONICĂ DE FILM Aflată la debutul în regie, Carla Teaha propune “De ce mă cheamă Nora, când cerul meu e senin” (2023), un documentar portret, plin de deferenţă, despre o scriitoare îndrăgită şi nonconformistă, Nora Iuga. Din 17 noiembrie, în cinematografe.

20
/10
/23

Într-o permanentă alunecare între prezent și trecut, romanul Vorbește-mi despre tata, devenit bestseller imediat după publicarea în Coreea, este nu numai o melancolică scrisoare de dragoste adresată de către o fiică părintelui ei, ci și o dramă psihologică în care, pe fundalul multistratificat al istoriei coreene recente, amintirile pot vindeca răni adânci și restabili relații de familie fragilizate.

18
/10
/23

De la volumul biografic „Martin Scorsese: O călătorie“ de Mary Pat Kelly la cartea de interviuri „Călătorie într-o fotografie” de Dia Radu, cărțile pe care vi le propunem de această dată vă invită să descoperiți fascinante istorii personale.

17
/10
/23

Un târg de carte de teatru – adevărat maraton al lansărilor și prezentărilor unor noi produse editoriale din domeniul artei scenice, cu întâlniri, discuții, întrebări, răspunsuri – constituie o componentă importantă a Festivalului Național de Teatru ajuns la a XXXIII-a ediție.

09
/10
/23

Ediţia în română a unei cărţi despre legendarul regizor Martin Scorsese şi un volum în engleză scris de Andrei Gorzo şi Veronica Lazăr despre cinemaul lui Radu Jude sunt două recomandări de lectură pentru această toamnă, pentru cei pasionaţi şi de discursul despre filme, nu doar de vizionarea lor.