„Cenuşăreasa”, în viziunea scenică a lui Felix Alexa, în premieră la Teatrul Ţăndărică
https://www.ziarulmetropolis.ro/cenusareasa-in-viziunea-scenica-a-lui-felix-alexa-in-premiera-la-teatrul-tandarica/

Regizorul Felix Alexa revine la Teatrul Ţăndărică, după succesul cu „Scufiţa Roşie”, cu o nouă viziune a îndrăgitei poveşti „Cenuşăreasa”, care va avea premiera pe 10 mai.

Un articol de Petre Ivan|8 mai 2019

Teatrul Ţăndărică prezintă un spectacol, la sala din strada G-ral Eremia Grigorescu nr. 24 (Piaţa Lahovari), într-un stil vizual care atrage publicul de toate vârstele, cu păpuşi de mari dimensiuni şi elemente contemporane gândite de scenografii Marian Sandu şi Oriana Pelladi.

Spectacolul lui Felix Alexa reuşeşte să surprindă lumea de azi cu dorinţele, interesele şi preocupările ei printr-un scenariu plin de haz, presărat cu numeroase momente muzicale.

Povestea „Cenuşăresei” conduce spectatorul spre o morală care întăreşte puterea faptelor bune şi reuşeşte să cucerească publicul de toate vârstele.

„Cenuşăreasa este un spectacol modern, al acestei noi generaţii care accesează de foarte mici internetul, pentru orice informaţie. O generaţie surprinzătoare, chiar şi pentru părinţi. În acelaşi timp însă, mi-am dorit o reîntoarcere  la emoţii şi senzaţii adevărate, profunde, la comunicare sufletească, lucruri de care tehnologia modernă ne îndepărtează din ce în ce mai mult. Cenuşăreasa mea vorbeşte despre iubire, ca sentiment esenţial ce dă sens vieţii. Iubirea, care poate fi percepută de copii sau adulţi ca o stare binefăcătoare ce apare uneori din senin şi schimbă destine. Am reinterpretat celebrul basm gândindu-mă la sensibilitatea şi lumea înconjurătoare a copiilor de azi, la inteligenţa lor, uneori surprinzător de matură. O „Cenuşăreasă” a timpurilor noastre, agitate şi imprevizibile, în care singura alternativă rămâne evadarea din realitate în iluzii şi poveşti teatrale”, spune Felix Alexa.

Foto: Cenusareasa – Teatrul Ţăndărică

05
/10
/15

Pentru prima dată în istoria instituției, un spectacol produs de Opera Naţională Bucureşti a fost preluat de către o companie din Statele Unite ale Americii. Este vorba despre spectacolul „La traviata” de Giuseppe Verdi, în regia lui Paul Curran şi scenografia lui Gary McCann, care a avut premiera la Bucureşti în data de 30 octombrie 2014, cu ocazia deschiderii stagiunii 2014 - 2015.

05
/10
/15

Duminică, 4 octombrie, s-a încheiat a 4-a ediție a București Docuart Fest. Festivalul documentarului românesc și-a desemnat câștigătorii celor 3 secțiuni competiționale.
 Juriul, format din Cristian Tudor Popescu, Magda Mihăilescu și Marian Crișan, a decis să acorde marele premiu documentarului  “Roboțelul de aur” regizat de Mihai Dragolea și Radu Mocanu.

05
/10
/15

Artiști recunoscuți internațional, precum pianistu german Alexander Schimpf, Cristian Budu – cel mai recent câștigător al prestigiosului Concurs Clara Haskil din Elveția, violonistul Ștefan Tarara – încununat cu Premiul Concursului Internațional George Enescu în 2014 sau Cvartetul Modigliani, descris drept „fabulos” de criticii de la The Seattle Times participă la cea de a II-a ediție a Festivalului Internațional Clara Haskil (FICH): 26 octombrie – 2 noiembrie 2015, în Sala Thalia a Filarmonicii din Sibiu.

05
/10
/15

12 dintre filmele care s-au întors cu trofee de la Cannes pot fi văzute pentru prima dată în România între 23 și 29 octombrie, la Les Films de Cannes à Bucarest. Laureatul cu Palme d’Or și marii câștigători ai premiilor pentru regie, scenariu, interpretare, Camera d’Or sau Un Certain Regard vor aduce la Cinema Studio, Elvire Popesco și Cinema PRO o frântură din agitația și entuziasmul provocate la Cannes.

05
/10
/15

Marius Manole, unul dintre cei mai apreciaţi actori ai momentului a împlinit, ieri, 37 de ani. Se spune despre el că este actorul răsfăţat de critici şi adorat de public, însă toate acestea i se datorează talentului şi ambiţiei pe care le posedă din plin.

04
/10
/15

Vă era dor de glumele lui Jerry Seinfeld? Acum le puteți găsi și în varianta scrisă, în volumul „Seinfeld. Pe limba mea”, apărut la Editura Allfa.

04
/10
/15

Un grup de artiști din domenii diferite vă prezintă lansarea EXOD 2.0 #jocdesocietate – o instalație performativ-documentară despre situația mamelor românce plecate la muncă în Italia.

03
/10
/15

Uniunea Muzicienilor Interpreți din România organizează duminică, 4 octombrie 2015, la Sala Mică a Ateneului Român, începând cu ora 18, cea de-a V-a ediție a Galei Premiilor UNIMIR. Evenimentul ce are loc cu ocazia Zilei Internaționale a Muzicii premiază valori confirmate din mediul cultural românesc.