Cerasela Iosifescu și Claudiu Bleonț își citesc „Scrisori de dragoste”, pe scena Teatrelli, în această toamnă
https://www.ziarulmetropolis.ro/cerasela-iosifescu-si-claudiu-bleont-isi-citesc-scrisori-de-dragoste-pe-scena-teatrelli-in-aceasta-toamna/

După ce a avut parte de o distribuţie memorabilă – Mariana Mihuţ şi Victor Rebengiuc –, spectacolul „Scrisori de dragoste”, pe un text american nominalizat la Premiul Pulitzer, în regia lui Mircea Cornişteanu se reia pe scena Teatrelli din perspectiva unei alte generaţii şi reuneşte alţi doi actori apreciaţi, pe Cerasela Iosifescu şi pe Claudiu Bleonţ.

Un articol de Petre Ivan|25 septembrie 2019

Reprezentațiile din 27 și 29 septembrie sunt sold-out, însă următoarele reprezentații sunt programate deja pentru lunile octombrie și noiembrie.

90 de minute de intensitate, în care actorii au ocazia să-și expună forța total, doar cu și despre dragoste – este povestea pe care Teatrelli (Piața Lahovari, Nr.7) o readuce publicului în această toamnă într-o nouă interpretare de excepție. Regizat de Mircea Cornișteanu, pe un text nominalizat la Premiul Pulitzer, aparținând autorului american A.R.Gurney și fiind una dintre piesele cele mai jucate pe toate meridianele, „Scrisori de dragoste” îi reunește pe aceeași scenă pe actorii Cerasela Iosifescu și Claudiu Belonț.

Într-un copleșitor tur de forță scriitoricească și actoricească, în „Scrisori de dragoste” cele două personaje Melissa și Andrew stau unul lângă altul și își citesc însemnările, cărțile poștale și scrisorile pline cu speranțele, ambițiile, visurile, victoriile și dezamăgirile unei povești de dragoste pe care nu au ajuns să o trăiască niciodată până la capăt.

Este un text de o frumusețe extraordinară, care propune un teatru curat, unde actorul este expus în plin, iar spectatorul are ocazia să ajungă la o formă de intimitate uluitoare. A fost jucat în Statele Unite de mari cupluri de actori celebri – inclusiv actori de film –, iar în România, nume de legendă l-au interpretat de-a lungul anilor. Pe scena Teatrelli a făcut furori în 2017 montarea cu Mariana Mihuț și Victor Rebengiuc în rolurile principale. O readucere a lui în fața publicului a venit în mod firesc, cu încă o distribuție de excepție. Invităm publicul să își pună întrebarea Cum arată dragostea? prin intermediul unor scrisori, a vocii actorilor, a expresiilor, în mijlocul unui secol cu o tentație prea des întâlnită a vitezei și a superficialului.”, a declarat pentru presă Roxana Lapadat, director artistic Teatrelli.

Cum arată dragostea? Așa cum am cunoscut-o eu… și fiecare dintre noi ar trebui să aibă propriul răspuns. Cred că există miliarde de variante. Povestea pe care ne-o spun Cerasela și Claudiu este una dintre ele, una foarte frumoasă, dar și extrem de dureroasă. Rostul teatrului de valoare este să ne emoționeze, să ne pună întrebări – și să ne lase pe noi să le răspundem –, să ne reveleze fața ascunsă a lumii și să ne facă mai buni și mai generoși unii cu alții, măcar o oră-două după ce se termină spectacolul. Sper ca Scrisorile de dragoste pe care publicul le va asculta să reușească asta”, povestește regizorul Mircea Cornișteanu.

La rândul său, actorul Claudiu Bleonț declară: Nu știu mare lucru despre dragoste, cercetez, caut în teritoriu. Acest spectacol este un prilej să trăim o experiență de emoție, deci – cu siguranță – de dragoste, emoție care se naște din niște scrisori. Nu le-am scris eu, însă citindu-le, Cerasela și cu mine ajungem, la un moment dat, să simțim emoția, aceasta este condiția noastră de actori, și sperăm că această emoție se va duce și în public, pentru că povestea oricărui om, într-un fel, e povestea tuturor oamenilor.”

Pentru mine rolul Melissei reprezintă șansa de a mă alătura marilor actrițe care au interpretat acest rol de-a lungul anilor: le-am văzut și le-am admirat pe Irina Mazanitis, alături de George Constantin, pe Ileana Stana-Ionescu, împreună cu Mircea Albulescu, pe Farkas Ibolya, alături de Lorand Lohinszky și – mai recent – pe Mariana Mihuț împreună cu Victor Rebengiuc. Privindu-le, mi-am dat seama ce multe posibilități de interpretare oferă textul Scrisorilor… și sper ca varianta pe care o oferim Claudiu Bleonț și cu mine să emoționeze la fel de mult”, spune actrița Cerasela Iosifescu.

Bilete pentru spectacolele Teatrelli pot fi achiziționate de la casa de bilete din Piața Lahovari, Nr.7 și online, prin rețeaua bilete.ro.

Spectacolul este o producție Teatrelli.

„Scrisori de dragoste”

Cu: Cerasela Iosifescu și Claudiu Bleonț

Un spectacol de: Mircea Cornișteanu

Traducerea: Petre Bokor

Durata: 90 de minute

Despre Teatrelli

Teatrelli este un proiect creart, un spațiu cultural alternativ dedicat artelor performative, care oferă publicului producții proprii de teatru și dans, precum și concerte acustice, dezbateri și artist-talk-uri.

www.facebook.com/teatrelli/

www.instagram.com/teatrelli/

www.creart.ro/teatrelli/

Foto: Cerasela Iosifescu și Claudiu Bleonț, „Scrisori de dragoste” – facebook

29
/01
/24

Duminică, 11 februarie 2024, de la ora 19:00, violoncelistul Marin Cazacu și Ansamblul Violoncellissimo vor susține un concert extraordinar pe scena Filarmonicii din Sofia, cu un program foarte divers: muzică de toate genurile, adaptată pentru violoncel, de la coloana sonorǎ a unor  filme celebre, la valsuri, marșuri și lucrări de Mozart în variantă... rock.

29
/01
/24

Primul concert al lunii februarie la Sala Radio vă invită la o frumoasă călătorie muzicală prin Viena imperială. Vineri, 2 februarie 2024 (19.00), veți asculta creații semnate de doi mari compozitori austrieci, care și-au desfășurat o mare parte din activitatea lor artistică în spațiul vienez – MOZART și BRUCKNER – lucrări interpretate de ORCHESTRA NAȚIONALĂ RADIO, sub bagheta dirijorului vienez SASCHA GOETZEL.

29
/01
/24

Vika este un DJ carismatic în vârstă de 84 de ani și o adevărată vedetă a a scenei clubbingului din Varșovia. Confruntându-se cu trecerea timpului, Vika este de părere că vârsta este doar un număr și îi inspiră pe cei din jurul ei să își trăiască viața la maxim. Documentarul „Vika!” Este disponibil pe HBO Max.

29
/01
/24

Într-o lume și o industrie care se schimbă extrem de rapid, un renumit cineast italian, autor de modă veche, caută sens în filmele pe care le face, în dragoste, precum și în politică. Din 2 februarie, Un viitor luminos/ Il sol dell’avvenire, noul film al lui Nanni Moretti, o comedie care critică modul de a face filme al platformelor de streaming și apără viitorul cinematografului, are premiera în cinema, distribuit de Independența Film.

29
/01
/24

Pe 13 februarie, de la orele 18:30, SCENA  GÂNDIRII - Conferințele Operei Naționale București îl va avea ca invitat pe istoricul Adrian Cioroianu, care va susține prelegerea „MAREA TEMERE. Cât de probabil este un nou război global?”, prilej pentru o incursiune în miezul posibilităților și incertitudinilor actuale.

26
/01
/24

Stagiunea curentă a Teatrului Naţional de Operetă şi Musical Ion Dacian include o montare în premieră mondială a musicalului JACK, ÎNTRE DRAGOSTE ŞI NEBUNIE este inspirat de povestea întunecată şi fascinantă a celebrului criminal în serie şi expune o versiune multi-faţetată a acestei istorii ce a cutremurat Anglia victoriană  şi este încă înconjurată de aburii misterului.

26
/01
/24

Mădălina Pavăl vorbește despre „Gazda“, spectacolul ei sonor de la Teatrelli, care are premiera pe 31 ianuarie și 1 februarie, de la ora 19.00, dar nu ne lasă nelămuriți nici în ceea ce privește cele mai frumoase lucruri care îi traversează viața. Totul, într-un interviu sub formă de alfabet.

26
/01
/24

Teatrul Municipal „Bacovia” lansează apelul de înscrieri pentru ediția a - XXX - a (2024) a evenimentului BACĂU FEST MONODRAME, ce se va desfășura în perioada 9 - 13 mai 2024.

26
/01
/24

Survolând șansa și neșansa unei relații nemenite, de la aceeași distanță calculată care marchează și ruptura finală dintre cei doi protagoniști, debutul în lungmetraj a lui Celine Song, „Past Lives” dezbate în compoziții corecte, dar niciodată riscante, un „ce-ar fi fost dacă?” venit la 24 de ani de la ultima întâlnire.