Clasicii repovestiṭi poposesc la elevi
https://www.ziarulmetropolis.ro/clasicii-repovesti%e1%b9%adi-poposesc-la-elevi/

Proiectul Clasicii repovestiṭi este destinat şcolarilor care sunt pasionaṭi de lecturã, poveşti şi cãrṭi. Astfel, copiii vor avea acces la texte adaptate vârstei lor. Atât în Bucureşti, Arad, Iaşi, Cluj-Napoca, Iaşi, Timişoara, cât şi în Constanṭa, Clasicii repovestiṭi  va fi un proiect ce se va desfãşura în reṭeaua de librãrii Cãrtureşti.   Copii participanṭi la […]

Un articol de Andrada Văsii|15 februarie 2013

Proiectul Clasicii repovestiṭi este destinat şcolarilor care sunt pasionaṭi de lecturã, poveşti şi cãrṭi. Astfel, copiii vor avea acces la texte adaptate vârstei lor. Atât în Bucureşti, Arad, Iaşi, Cluj-Napoca, Iaşi, Timişoara, cât şi în Constanṭa, Clasicii repovestiṭi  va fi un proiect ce se va desfãşura în reṭeaua de librãrii Cãrtureşti.

 

Copii participanṭi la ateliere vor beneficia de repovestirea marilor basme şi vor înṭelege sensurile ascunse ale tuturor poveştilor. Grupate într-un numãr de 28 de ateliere pentru copii cu vârsta cuprinsã între 8 şi 11 ani, evenimentele se vor desfãşura în perioada februarie-mai 2013 şi vor folosi drept material colecṭia de cãrṭi ,, Cãrṭile copilãriei’’.

 

Clasicii repovestiṭi  se vrea a fi un proiect cât mai axat pe lumea artisticului; astfel, actori precum Ioana Ginghinã şi Cove le vor povesti celor mici prin sprijinul editurii Curtea Veche. Atelierele de la Clasicii repovestiṭi vor dura câte o orã şi jumãtate şi vor fi în numãr de douã în Bucureşti şi douã în ṭarã. Ideea de bazã de la Clasicii repovestiṭi constã în lansarea unui titlu la nivel naṭional, precum ,, Cocoşatul de la Notre-Dame’’ pentru luna februarie, iar dupã aceea în restul judeṭelor se va prezenta aceeaşi poveste. Taxa de participare este de 30 de ron şi include atât volumul de poveşti, cât şi o diplomã de participare la Clasicii repovestiṭi

27
/06
/23

De la ora 14:00 și cap de listă pentru Recomandările zilei este spectacolul-lectură The end has no end, de Neil LaBute, la Centrul Cultural Habitus. La discuția de după spectacol, moderată de Bobi Pricop, participă însuși autorul, alături de traducătoarea Camelia Oană, regizorul Bogdan Sărătean și scriitorul Marius Chivu.

26
/06
/23

În perioada 3-12 iulie 2023, Universitatea Națională de Artă Teatrală și Cinematografică „I.L. Caragiale” București vă invită la Gala Absolvenților UNATC, cel mai important și amplu eveniment al educației artistice din România, dedicat Teatrului, Filmului și Cercetării în domeniu.

26
/06
/23

„Matca“, în regia Marianei Cămărăşan, un poem teatral pentru lumea noastră dezvrăjită.

26
/06
/23

După o primă zi marcată de deschideri oficiale și momente festive, Festivalul și-a intrat în drepturi depline în cea de-a doua zi, prin zecile de propuneri pe care le-a făcut publicului: de la spectacole de stradă la concerte în biserici, de la statui vivante la salturi spectaculoase, de la respirații tăiate la aplauze furtunoase.

26
/06
/23

De la ora 10:00, în Piața Mare, sărbătorim Ziua Drapelului Național alături de structurile militare din Garnizoana Sibiu, iar evenimentul se va încheia cu defilarea gărzii de onoare. Iată ce evenimente mai sunt în cadrul Festivalului Internațional de Teatru de la Sibiu (23 iunie - 2 iulie).

25
/06
/23

Luna iulie aduce în cinematografele din România trei filme de festival care merită atenţie: "În bătaia focului", al germanului Christian Petzold, "Mi-e silă de mine", al norvegianului Kristoffer Borgli, şi "Falcon Lake", al canadienei Charlotte Le Bon.

23
/06
/23

Fundația Calea Victoriei vă invită joi, 29 iunie, de la ora 19:00, la Palatul Bragadiru, în compania istoricului Anita Sterea, la un eveniment de excepție care va avea loc în sala de bal: Palatul Bragadiru – Istorie, poveşti şi loisir.