„Colunga lui Trei ani”
https://www.ziarulmetropolis.ro/colunga-lui-trei-ani/

„Colunga lui Trei ani”, aşa i-am spus de vreo două, trei ori până am prins ideea. De fapt aşa credeam că i se spune Columnei lui Traian, despre care tata îmi povestea ieri, după-amiază, în timp ce ne plimbam prin centrul Romei. Am ieşit un pic cam îmbufnată in fotografie, asta şi pentru că nu mi place să apar în poze cu statui.

Un articol de |7 februarie 2019

Câteva minute mai devreme reușisem să sparg o clepsidră – tata mă critica obsesiv pentru eficacitatea mea, „apropiată de 100%”, spune el, de a scăpa pe jos tot ce ating sau țin în mână. Mama nu e de acord cu el, îmi ia mereu apararea, poate ca așa sunt copiii, mai curioși, mai neatenți…

Mi-a promis că azi mă duce sa văd Fontana și Trevi, unde, daca arunc un bănuț, mi se va îndeplini o dorință! Ura! Abia aștept! I-am spus și titirelului aseara: „Stii ce dorința o sa mi pun mâine când arunc bănuțul in fântână? Să te faci bine și să ne întoarcem acasă! Și se va îndeplini dorința asta, să știi!, pentru ca asta este o fantana magica!”

Mi-e foarte milă de titirel, plângea atât de tare aseară, după ce tata și un băiat italian cu nume de fata, Andrea, l-au tuns zero, că mi se rupea sufletul. Am reușit însă să-l liniștesc până la urma, pentru că eu am talentul asta, sa calmez oamenii vorbindu-le vrute și nevrute până îi amețesc de tot. I-am spus, printre altele, că în dimineața asta, pe la ora 9.00, ne vom intalni cu Papa Francisc și nu l-am păcălit, chiar este adevărat. Iar el, titirelul, a înțeles că e vorba despre o întâlnire specială, pentru că si Papa Francisc este magic, chiar dacă este doar un om ca noi.

UPDATE
Nici macar nu era Columna lui Traian… Habar nu are tati asta. Ne-a spus acum Livia ca este vorba despre Columna lui Marco Aurelio, ridicata de Commodo, fiul sau.
–––––––––––
Conturile deschise de părinții mei:
Lei – BCR
Cod IBAN: RO10RNCB0071035252490001
Bolozan Daniela Marinela

Euro – BRD
Cod IBAN: RO66BRDE190SV21474371900
Bolozan Claudiu Sorin.

Citiţi şi:
18
/11
/15

Într-o zi de 18 noiembrie (1922) se stingea din viaţă unul dintre ctitorii romanului modern. O înregistrare de arhivă ni-l prezintă pe Nicolae Steinhardt, unul dintre cei mai importanți intelectuali români ai secolului trecut, vorbind despre autorul lui Á la recherche du temps perdu.

17
/11
/15

Joi, 19 noiembrie, ora 19.00, la Marele Salon de Recepție al Muzeului Național Cotroceni va avea loc concertul „Royal Fantasies” susținut de ansamblul elvețian „The Little Light Consort”. Concertul este programat în cadrul Festivalului de Muzică Veche București 2015 (ed. a X-a).

17
/11
/15

Am primit cu entuziasm vestea că Svetlana Aleksandrovna Aleksievici a fost laureată a Premiului Nobel pentru Literatură în anul 2015. Era un entuziasm inocent, deci plin de speranță.

17
/11
/15

La aniversarea a 5 ani de... Teatrul Unteatru, echipa acestei instituţii a pregătit un spectacol special, Livada de vișini , de A.P. Cehov, a cărui premieră va avea oc marţi, 24 și miercuri 25 noiembrie, de la orele 19.00.

17
/11
/15

Cântărețul și actorul francez Charles Aznavour a primit Ordinul Coroanei în grad de comandor, înaltă distincție acordată de regele Philippe al Belgiei, la propunerea ministrului Afacerilor Externe, Didier Reynders. Charles Aznavour, unul dintre cei mai apreciați, iubiți și mai longevivi cântăreți francezi, a împlinit, pe 22 mai, 91 de ani.

17
/11
/15

Trompetistul american Miles Davis a fost desemnat cel mai bun artist de jazz din toate timpurile, în urma voturilor exprimate de ascultătorii postului BBC Radio. Topul 10 al celor mai buni artişti de jazz cuprinde nume precum Louis Armstrong, Ella Fitzgerald şi Billie Holiday.

16
/11
/15

Cunoașteți clișeul: fiecare om e alt om. Cu atât mai mult, vă spun, cu atât mai mult fiecare spectacol de teatru e un alt spectacol de teatru, chiar dacă pe afiș e același titlu. Minunea teatrului, pe scurt: mereu e altfel.

16
/11
/15

Cornel Todea, de la a cărui naștere se împlinesc 80 de ani în 18 noiembrie, a abordat cu vervă și imaginație textul lui Paul Ioachim, în care dramaturgul amestecă viața de zi cu zi cu cea de pe scenă. Rolurile principale sunt interpretate de Damian Crâșmaru, Mircea Rusu, Ileana Cernat și Oana Ioachim. Spectacolul poate fi vizionat în această seară, de la ora 20.10, la TVR 2

16
/11
/15

În urmă cu mai bine de un secol, într-o zi de 16 noiembrie (1903) se năştea Dumitru Staniloae, autoritate proeminentă a teologiei europene și cel mai mare teolog român. Membru titular al Academiei Române, Părintele Staniloae a lucrat vreme de 45 de ani la traducerea lucrării "Filocalia sfintelor nevoințe ale desăvârșirii" (în douăsprezece volume).