Concertul de muzică tradiţională europeană la Odeon
https://www.ziarulmetropolis.ro/concertul-de-muzica-traditionala-europeana-la-odeon/

Teatrul Odeon are plăcerea să anunţe   Concertul de muzică tradiţională europeană   PONTICE DE IARNĂ susţinut de Trupa Pontice   care va avea loc sâmbătă, 12 ianuarie, ora 19.30, la Sala Studio Trupa Pontice a luat fiinţă în 2004, la iniţiativa actorului Cătălin Mirea şi readuce în atenţia publicului cântece tradiţionale ale diferitelor culturi.   Este compusă din […]

Un articol de Andrada Văsii|9 ianuarie 2013

Teatrul Odeon are plăcerea să anunţe

 

Concertul de muzică tradiţională europeană

 

PONTICE DE IARNĂ

susţinut de Trupa Pontice

 

care va avea loc sâmbătă, 12 ianuarie, ora 19.30, la Sala Studio

Trupa Pontice a luat fiinţă în 2004, la iniţiativa actorului Cătălin Mirea şi readuce în atenţia publicului cântece tradiţionale ale diferitelor culturi.

 

Este compusă din trei actori (Cătălin Mirea, Viorel Păunescu, Emanuel Ionescu), un muzician (Geanina Meragiu), un jurist (Monica Ivanov) şi un jurnalist (Florentina Ciobanu). În concerte folosesc instrumente muzicale tradiţionale: arborele ploii, vioara săracului, diverse fluiere, elemente de percuţie.

 

Spectacolele se adresează tuturor categoriilor de vârstă datorită bucuriei şi uşurinţei cu care se transmit şi se percep mesajele cântecelor pe care le interpretează: Kali Nifta (Noapte bună, Grecia), Lu rusciu te lu mare (Murmurul mării, Italia), Tim Finnigan (Irlanda), incluzând bineînţeles şi muzică veche românească Bătuta sau Baba căruntă.

 

De-a lungul timpului, trupa a participat la numeroase festivaluri naţionale şi internaţionale (Cetatea Medievală a Făgăraşului, Zilele Cetăţii Branului, Festivalul Internaţional de Folclor de la Bistriţa) şi a fost aplaudată în mai multe oraşe din ţară: Sf. Gheorghe, Braşov, Bran, Râşnov, Timişoara, Sibiu, Suceava, Caransebeş, etc., precum şi în multe locaţii din Bucureşti.

13
/11
/23

CRONICĂ DE FILM Aflată la debutul în regie, Carla Teaha propune “De ce mă cheamă Nora, când cerul meu e senin” (2023), un documentar portret, plin de deferenţă, despre o scriitoare îndrăgită şi nonconformistă, Nora Iuga. Din 17 noiembrie, în cinematografe.

13
/11
/23

Gabriel Croitoru și Simina Croitoru, tată şi fiică, merg înainte cu ediția din acest an a Turneului Național Vioara lui Enescu la sate, în comuna Petriș, județul Arad (17 noiembrie, ora 12.30), la Deva, pe scena Sălii Pro Arte (17 noiembrie, ora 19), la Braşov, la Sala Patria (18 noiembrie, ora 19), cu finalul turneului la Bucureşti, la Sala Radio (21 noiembrie, ora 19).

13
/11
/23

Bucharest Best Comedy Film Festival și-a ales filmul câștigător dintre cele 10 participante în competiție. Marele câștigător este o comedie venită direct din Peru pe marile ecrane din România. Surori vitrege a fost ales în unanimitate de către juriul festivalului, cucerind imediat și publicul participant la Gala de închidere, când a fost anunțat drept marele câștigător.

12
/11
/23

Un spectacol care ar trebui prezentat în fața cât mai multor tineri și care vorbește despre probleme extrem de actuale, prezente într-o formă sau alta cam în toate școlile din România în acest moment...

10
/11
/23

În 18 și 19 noiembrie 2023, la ora 19:00, la Teatrul Excelsior va avea loc premiera spectacolului „(R)Evoluție. Ghid de supraviețuire în secolul XXI” de Yael Ronen și Dimitrij Schaad, în regia lui Radu Nica, nume de referință ale scenei românești, multiplu nominalizat la Premiile UNITER și câștigător în 2005 al Premiului de debut pentru spectacolul „Nora“, realizat la Teatrul Naţional „Radu Stanca” din Sibiu.

10
/11
/23

În 18 și 19 noiembrie, de la ora 20:00, Reactor invită publicul la ultima sa producție, „Rața!”, pe un text scris vara aceasta în cadrul rezidenței de scriere pentru autori dramatici, Drama 5.