Conferința internațională Fusion: Talks popularizează domeniul „artă-și-știință”
https://www.ziarulmetropolis.ro/conferinta-internationala-fusion-talks-popularizeaza-domeniul-arta-si-stiinta/

Asociaţia Qolony – Colonia pentru Artă şi Știinţă organizează prima conferinţă internaţională Fusion: Talks, ediţia I, 2021. Conferinţa este un eveniment hibrid, care se desfăşoară online şi, în funcţie de evoluţia situaţiei epidemiologice şi a restricţiilor aferente, cu public la POINT Hub, str. General Eremia Grigorescu nr. 10, Bucureşti, în perioada 11-14 octombrie 2021.

Un articol de Petre Ivan|30 septembrie 2021

Fusion: Talks popularizează în rândul publicului din România conceptul de art&science, artă-și-știință, un domeniu transdisciplinar care folosește tehnologia ca mijloc de exprimare artistică sau un gen nou care nu doar fuzionează discipline, ci le depășește și le contopește în expresii artistice noi sau inovații științifice.

Invitații din Marea Britanie, Rusia, Austria, România, Franța, Canada, Belgia, Olanda, Spania și Portugalia, vor susține prezentări și vor intra în dialog cu publicul pentru a răspunde la întrebările: Ce este artă-și-știință? Cine face artă-și-știință? Cine promovează artă-și-știință? De ce artă-și-știință? Limba de lucru este engleza, evenimentele se vor difuza gratuit pe Facebook live. Publicul din București își poate achiziționa bilete pentru a participa în persoană la networking și vizionarea performance-urilor de artă-și-știință care vor fi prezentate în încheierea fiecărei zile, la POINT.

Programul conferinței:
(lucrările se desfășoară în limba engleză)

Luni, 11 octombrie, 18:00 – 20:00 – Ce este arta și știința?
Cu Anna Dumitriu (Marea Britanie), Aliya Sakhariyeva (RU), Claudia Schnugg (AT), Horea Avram (RO), Annick Bureaud (FR)
20:15 – 20:30 – spectacol live la POINT (care urmează să fie anunțat, pe baza apelului deschis, în curs de desfășurare până la 2 octombrie)

Marți, 12 octombrie, 18:00 – 20:00 – Cine face artă și știință?
Cu Jennifer Willet (CA), Frederik De Wilde (BE), Sabina Suru (RO), Nicole Spit (NL), María Castellanos (ES)
20:15 – 20:30 – spectacol live la POINT (care urmează să fie anunțat, pe baza apelului deschis în curs de desfășurare până la 2 octombrie)

Miercuri, 13 octombrie, 18:00 – 20:00 – Cine promovează arta și știința?
Cu Laura Welzenbach / Ars Electronica (AT), Aurelie Delater / S + T + ARTS (UE), Miruna Amza / Scientifica (RO), Lucas Evers / WAAG (NL), Ana Solange Leal (PT) / S + T + ARTS
19:15 – 19:30 – spectacol live la POINT (care urmează să fie anunțat, pe baza apelului deschis, în curs de desfășurare până la 2 octombrie)

Joi, 14 octombrie, 19:00 – 21:00 – De ce artă și știință?
Cu Adrian Currie (Marea Britanie), Clive Cazeaux (Marea Britanie), Cezara Nicola (RO), Diana Andreea Novaceanu (RO)
21:15 – 21:30 – spectacol live la POINT cu Cătălin Crețu (RO)

Artiștii care folosesc concepte și metode transdisciplinare pentru a interacționa cu publicul sunt invitați până pe 2 octombrie să propună o lucrare sau un performance în cadrul apelului Scena art&science. Art&science pe scenă, prin care Qolony selectează și premiază trei scurte spectacole sau performance-uri care vor fi prezentate în cadrul conferinței Fusion: Talks, în perioada 11-14 octombrie 2021 la POINT Hub. Regulamentul apelului se găsește aici https://qolony.eu/apel-fusion-talks/.

16
/11
/20

O expoziție de grup atipică, The Domino Effect (21 noiembrie 2020 – 6 februarie 2021) aduce în spațiul galeriei Gaep 13 lucrări selectate exclusiv de artiști, printr-o reacție în lanț: de la Răzvan Anton și până la Ignacio Uriarte, fiecare artist al galeriei a ales o lucrare de la următorul artist în ordine alfabetică.

13
/11
/20

Fabrica de Pensule alături de Spațiul de Artă Contemporană MAGMA deschid primul moment din setul de expoziții dedicate sectorului emergent al scenei de arte vizuale din România, parte a proiectului "Future Perfect / Viitor Anterior", în data de 13 noiembrie 2020, printr-un tur ghidat online care se va desfășura pe pagina de Facebook a Fabricii de Pensule.

12
/11
/20

La Muzeul Național al Țăranului Român,  sâmbătă, 14 noiembrie 2020, publicul este așteptat la evenimentul intitulat Noaptea Europeană a Muzeelor. Cu această ocazie se pot vizita trei expoziții temporare. Organizatorii au pregătit, de asemenea, o proiecție în aer liber. Anul acesta, expoziția permanentă va fi închisă, deoarece clădirea monument istoric din Șoseaua Kiseleff nu a […]

02
/11
/20

Asociația Culturală Control N lansează ACSINTE.100, parte a programului educațional cu același titlu, un album virtual cu fotografii de Costică Acsinte însoțite de clipuri audio și video ce invită publicul tânăr în România anilor 1920 - 1960.