Cotroceni Summer School, ediția a II-a – Ateliere creative de educație pentru patrimoniu
https://www.ziarulmetropolis.ro/cotroceni-summer-school-editia-a-ii-a-ateliere-creative-de-educatie-pentru-patrimoniu/

Muzeul Naţional Cotroceni organizează, în perioada 02-27 august 2021, a doua ediţie a Cotroceni Summer School, un proiect de educaţie non-formală adresat copiilor cu vârste cuprinse între 7 şi 12 ani, ce continuă proiectul pilot cu acelaşi nume derulat în 2020.

Un articol de Petre Ivan|19 iulie 2021

Pe parcursul a patru săptămâni, copiii sunt invitați să participe la ateliere creative de educație pentru patrimoniu, care le vor oferi prilejul să descopere patrimoniul material și imaterial al Muzeului Național Cotroceni, dezvoltându-și, în același timp, abilitățile de comunicare și de interacțiune, spiritul artistic și creativitatea. Atelierele vor permite participanților să experimenteze, alături de traineri – specialiști ai Muzeului Național Cotroceni, ce înseamnă să fii muzeograf, restaurator, ghid sau curator.

Programul activităților:

• Atelierul de curatoriat – 02-06 august
• Atelierul de cercetare – 09-13 august
• Atelierul de ghidaj – 16-20 august
• Atelierul de restaurare – 23-27 august

Fiecare modul dedicat unei meserii va avea în componența sa și două ateliere introductive, ce se vor repeta în primele două zile ale fiecărei săptămâni. Primul, denumit Pășim împreună în povestea de la Palat, presupune o vizită a Palatului Cotroceni dublată de un tur interactiv de cunoaștere a vieții publice și private a Regelui Ferdinand și a Reginei Maria. Al doilea atelier introductiv, Cine dă viață poveștii de la Palat?, propune o vânătoare de comori prin muzeu și introducerea în cele patru meserii prin activități interactive.

Înscrierile se vor putea face online, începând cu 19 iulie, accesând următorul link:
https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSf4fQTG3KmyWO_4-HFaPVJ8PxLqn-5WZJcyDGbn69Z2jmMO4A/viewform

19
/12
/21

TRIUMF AMIRIA. Muzeul Culturii Queer [?], în parteneriat cu Muzeul Național de Artă Contemporană (MNAC) are plăcerea să anunțe deschiderea a trei noi expoziții și intervenții din seria SIMȚI ~ ALUNECI ~ CÂNȚI la Suprainfinit Gallery, THE INSTITUTE și Switch Lab, sâmbătă, 18 decembrie. De asemenea, în prima expoziție SIMȚI ~ ALUNECI ~ CÂNȚI (1-245), la Combinatul Fondului Plastic, vor avea loc o serie de tururi ghidate.

13
/12
/21

Muzeul Național de Artă al României vă invită la o nouă „Întâlnire la muzeu” marți, 14 decembrie, ora 18.00, cât și la un ghidaj cu tema „Reprezentări ale Nașterii Domnului în Galeria de Artă Europeană”. 

08
/12
/21

MNAC deschide, începând cu 9 decembrie 2021, al doilea sezon expozițional al anului care marchează două decenii de la apariția primului muzeu național de artă contemporană din România.

08
/12
/21

Episodul pilot al Sinestezia, proiectul cultural al Asociației Industrii Creative, s-a încheiat. Pe scurt, acesta a însemnat 5 zile în care 14 artiști au adus arta în fața publicului pe 5 scene, sub forme de manifestare variate și contemporane.

25
/11
/21

Expoziția-eveniment „Idolul modern. Henry Moore în Blocul Răsăritean” este deschisă vizitatorilor în perioada 14 octombrie 2021 – 6 februarie 2022, la Muzeul Național de Artă al României. Publicul este invitat astfel să redescopere un moment esențial pentru istoria recentă a artei românești și est-europene.

24
/11
/21

În perioada 26-30 noiembrie 2021, la Iași are loc prima ediție a evenimentului Sinestezia. Timp de 5 zile, publicul se va întâlni cu artiști ieșeni și din țară și va explora arta în diverse forme neconvenționale, atât fizic, cât și online prin transmisiuni live gratuite.

12
/11
/21

Este migrarea online o amenințare pentru arta contemporană? Metaverse-ul bate la ușă și, de data aceasta, nu ca spațiu versatil dintr-un roman cyberpunk. Facebook ne asigură că o simplă logare cu datele personale ne va așterne realitatea virtuală la picioare. Școala, muzeul și locul de muncă vor deveni accesibile de pe propria canapea. Întrebarea ar fi, însă: ne dorim cu adevărat asta?