Cu cărţile deschise: Matineu dedicat Zilei Internaționale a Copilului
https://www.ziarulmetropolis.ro/cu-cartile-deschise-matineu-dedicat-zilei-internationale-a-copilului/

În preajma Zilei Internaţionale a Copilului, Teatrul Evreiesc de Stat prezinta un nou spectacol-lectură din seria evenimentelor „Cu cărţile deschise”, un matineu dedicat, de această dată, celor mici. Spectacolul va avea loc sâmbătă, 28 mai, de la ora 12.00, la Biblioteca Metropolitană (str. Take Ionescu, nr. 4).

Un articol de Petre Ivan|25 mai 2016

În cadrul întâlnirii vor fi prezentate o selecție de texte din literatura pentru copii a autorilor de limbă idiș, fragmente din opera clasicilor Șalom Alehem, I.L. Peretz, I. Bashevis-Singer, Ițic Manger, Iacob Groper și Eliezer Steinbarg, ilustrate de un montaj vizual din creația lui Marc Chagall.Matineu

Dincolo de poveste, de fantezia narațiunii, textele în proză și fragmentele poetice din operele autorilor menționați se adresează, în egală măsură, și celor mari, acelora dintre noi care nu au uitat niciodată să fie copii și care vor putea descoperi sensuri profunde în joaca noastră cu imaginea și cuvântul.

Spectacolul-lectură, după un concept și o selecție de texte și material vizual realizate de Dr. Camelia Crăciun, îi va avea ca protagoniști pe actorii Teatrului Evreiesc de Stat: Maia Morgenstern, Cristina Cîrcei, Cabiria Morgenstern, Natalie Ester și Tudor Istodor.

Intrarea va fi liberă, cu rezervare prealabilă la numărul de telefon 0721.313.736

Foto: Matineu dedicat Zilei Internaționale a Copilului, Maia Morgenstern

04
/07
/22

Heather Morris, autoarea bestsellerurilor Tatuatorul de la Auschwitz, Călătoria Cilkăi și Trei surori, vândute în peste 15 000 000 de exemplare în întrega lume, vine la București și se va întâlni cu publicul în cadrul a două evenimente, pe 4 și 5 iulie.

04
/07
/22

Încă un nume important al literaturii universale intră în portofoliul colecției Anansi. World Fiction de la Editura Pandora M. Este vorba despre Roberto Bolaño, unul dintre cei mai importanți scriitori ai secolului XX din America Latină, a cărui operă, publicată postum, a creat un adevărat cult în lumea literară internațională, fiind tradus pe toate meridianele globului.

24
/06
/22

Miercuri, 29 iunie, începând cu ora 19.00, la Palas Mall Iași, va avea loc o întâlnire cu Cristian Tudor Popescu, prilejuită de apariția volumului „Dumnezeu nu e mort. Interceptări. Note informative”, bestsellerul editurii Polirom la Bookfest 2022, la secțiunea nonfiction.

10
/06
/22

Sâmbătă, 11 iunie, la ora 11.00, cele trei echipe finaliste ale ediției a unsprezecea a Concursului Humanitas în licee vor fi faţă în faţă la Marea Finală, care se va desfăşura în sala de conferințe a Institutului Cervantes. Finala va fi prezentată de Mihaela Dedeoglu. Trofeul și premiul cel mare vor fi înmânate de Ioana Pârvulescu. Vă invităm să încurajați din sală cele trei echipe sau să urmăriți transmisia online pe paginile de Facebook Humanitas și Concursul Humanitas în licee.

07
/06
/22

După doi ani de pauză, Curtea Veche Publishing și-a dat întâlnire cu cititorii la Salonul Internațional de Carte Bookfest, ediția a XV-a, în perioada 1-5 iunie 2022. Publicul a părut foarte dornic să cunoască din nou autorii preferați, să afle despre noutăți și să își facă rezerva de carte pentru sezonul de vară. Așadar, nu au lipsit lansările, sesiuni de autografe și reducerile, care au fost anul acesta între 25-70% în standul editurii.

07
/06
/22

Zeci de mii de vizitatori au venit în standul editurii Corint la Salonul Internațional De Carte Bookfest, între 1 și 5 iunie 2022. Vânzările au atins cote record după doi ani în care publicul a fost privat de întâlnirile cu autorii și editorii.

31
/05
/22

Cea mai așteptată ediție a Salonului Internațional de Carte Bookfest, a XV-a, începe mâine la Pavilionul B2 de la Romexpo: fără restricții sanitare, fără taxe de acces și fără costuri de parcare. Evenimentul va fi deschis oficial miercuri, 1 iunie, la ora 12.00, la scena ARENA, în cadrul unei ceremonii la care au fost invitați E.S. Hiroshi Ueda, Ambasadorul Japoniei în România, Lucian Romașcanu – Ministrul Culturii, Grigore Arsene – președintele Asociației Editorilor din România și Adrian Cioroianu – directorul Bibliotecii Naționale a României.