„Cui i-e frică de Virginia Woolf?“ de Edward Albee – la Godot Cafe-Teatru şi SibFest 2013
https://www.ziarulmetropolis.ro/cui-i-e-frica-de-virginia-woolf-de-edward-albee-la-godot-cafe-teatru-si-sibfest-2013/

Spectacolul „Cui i-e frică de Virginia Woolf?“, de Edward Albee, se joacă la Godot Cafe-Teatru şi la Teatrul Gong din Sibiu, în cadrul Festivalului Internaţional de Teatru de la Sibiu.

Un articol de Andrada Văsii|4 iunie 2013

Spectacolul „Cui i-e frică de Virginia Woolf?“ de Edward Albee, semnat de Mariana Cămărășan și Alexandra Penciuc, se joacă miercuri, 5 iunie, la ora 20.00, la Godot Cafe-Teatru și sâmbătă, 8 iunie, la aceeași oră, la Teatrul Gong din Sibiu, în cadrul Festivalului Internațional de Teatru de la Sibiu.

Din distribuție fac parte Florina Gleznea, Ionuț Grama, Sînziana Nicola și Emil Măndănac.

Producție dublu nominalizată la Premiile UNITER

„Cui i-e frică de Virginia Woolf?“, de Edward Albee, în regia Marianei Cămărășan și a Alexandrei Penciuc („Amalia respiră adânc“ la Teatrul Act, „Iadul este amintirea fără puterea de a mai schimba ceva“ la Teatrul Odeon), se joacă de șase ani pe scenele independente din București.

Producția, dublu nominalizată la Premiul UNITER pentru Debut în 2009 (Florina Gleznea și Ionuț Grama), beneficiază de cea mai tânără distribuție care a interpretat rolurile titulare pe o scenă profesionistă și de noua traducere oficială necenzurată și savuroasă a textului original.

Povestea unui cuplu

Câștigătoare a Premiului Tony pentru Cea mai bună piesă de teatru în 1962, „Cui i-e frică de Virginia Woolf?“ este una dintre cele controversate, mai amuzante și mai tulburătoare radiografii ale mitului „familiei perfecte“. George (Ionuț Grama – „Closer to the Moon“, regia Nae Caranfil; „Julius Caesar“, regia Eugen Gyemant), profesorul ratat de la catedra de istorie și Martha (Florina Gleznea – „Opposites Attract“, regia Florin Piersic Jr.; „Shot“, regia Andreea Bibiri), exuberanta sa soție și fiica șefului universității, se întorc acasă după o petrecere.

Dar noaptea abia începe, iar publicul devine prizonier în casa celor doi și martorul unui șir de „jocuri și glume“, în care barierele anduranței vor fi testate iar demonii vor ieși la lumină. Pentru că Martha i-a invitat la ei acasă pe noii veniți în campusul universitar, blondul Nick (Emil Măndănac – „Rabbit Hole“, regia Mariana Cămărășan și Alexandra Penciuc) și naiva lui soție, Honey (Sînziana Nicola – „O lună în Thailanda“, regia Paul Negoescu; „For The Win“, regia Bogdan Georgescu). Ceea ce urmează va demonstra că nimic nu e mai irezistibil și mai terifiant decât cruzimea și că adevărul şi iluzia pot spune uneori aceeaşi poveste.

Info:

Miercuri, 5 iunie, la ora 20.00, spectacolul se joacă în București, la Godot Cafe-Teatru, iar sâmbătă, 8 iunie, la ora 20.00, va fi prezentat în cadrul Festivalului Internațional de Teatru SibFest 2013, la Teatrul Gong din Sibiu.

Godot Cafe-Teatru | Str. Blanari 14 | 0736 414 244 | 021 316 16 82 | [email protected] | godotcafeteatru.ro

Foto credit: Bogdan Stanciu, Alexandra Pașca, Florian Manole

Citiţi şi:
01
/12
/16

Începând din sec. al XVIII-lea, domnii fanarioţi au luat o serie de măsuri menite să transforme aglomaraţia de case ridicate cum da Dumnezeu, pe uliţe desfundate, fără nume şi ameninţate periodic de revărsările Dâmboviţei, într-un oraş mai bine rostuit.

30
/11
/16

Cinematografele indiene vor trebui să difuzeze imnul național înaintea fiecărei proiecții de film, a decis miercuri Curtea Supremă din India. Ordinul vine pe fondul unei dezbateri la nivel național cu privire la ascensiunea naționalismului agresiv în India sub conducerea partidului hindus de dreapta Bharatiya Janata Party.

30
/11
/16

Cu ocazia Sărbătorilor, micii actori din centrele umanitare Mia’s Children și The Door au pus în scenă “Steaua Nordului”, un spectacol pentru întreaga familia - canto, clovnerii și dans. Coregrafia a fost creată de la zero chiar de către copii. Spectacolul va avea loc pe 8 și 9 decembrie, de la ora 19.00, la Conservator, iar banii strânși din vanzarea biletelor vor fi donați copiilor.

30
/11
/16

Începutul lunii decembrie aduce la Radio România Muzical, unicul post românesc clasic, jazz & more, întâlniri memorabile: cu unul dintre cei mai importanți compozitori ai tuturor timpurilor, Wolfgang Amadeus Mozart, comemorat la 225 ani de la moarte, dar și mari spectacole de operă, transmise în direct de pe două dintre cele mai importante scene ale lumii: Teatrele Metropolitan din New York și Scala din Milano

30
/11
/16

Gigi Căciuleanu, alături de trupa sa, repetă pe scena Teatrului EXCELSIOR pentru cel mai nou spectacol al său, #EMOJIPLAY. Avanpremiera va avea loc pe 13 decembrie, iar premiera oficială pe 14 decembrie în Sala Mare a Teatrului EXCELSIOR.

30
/11
/16

Capodoperă a literaturii universale, adevărată încercare pentru interpreţi şi creatorii de spectacol, piesă de perenă actualitate, plină de învăţăminte pentru cei de astăzi, ca şi pentru contemporanii lui Shakespeare, Regele Lear revine pe scena Teatrului Naţional din Bucureşti după 46 de ani de la memorabila montare a lui Radu Penciulescu, cu George Constantin în rolul titular.

29
/11
/16

Trecutul ne dezvăluie foarte multe lucruri, nu doar o incurabilă melancolie. Trecutul are o anumită forţă de a se impune în actualitate fără a-şi face simtiţă prezenţa. Acest lucru se petrece şi cu teatrul în general când pur şi simplu vorbim despre teatru, chiar dacă o facem la timpul trecut. Forţa sa este invizibilă şi efectele devin vizibile când doar îi constatăm absenţa.

29
/11
/16

Sâmbătă, 3 decembrie, la ora 17.00, în librăria Humanitas de la Cișmigiu, regizorul Radu Jude și criticul de film Andrei Gorzo vor intra în culisele filmului "Inimi cicatrizate". Pelicula lui Jude a câştigat Premiul Special al Juriului şi trofeul "Don Quijote" la Festivalul Internațional de Film de la Locarno.

29
/11
/16

În 1869, „fiica Rinului”, Elisabeta de Wied, căsătorită cu principele Carol, plină de emoţie şi bolnavă de rujeolă, îşi făcea intrarea în Bucureşti, unde avea să domnească alături de soţul ei până în septembrie 1914.

28
/11
/16

Lungmetrajul „SIERANEVADA”, în regia lui Cristi Puiu, propunerea României la Oscarul pentru cel mai bun film într-o limbă străină, se află, în această perioadă, în plină campanie de promovare în Statele Unite ale Americii. Astfel până pe 6 decembrie 2016, la Los Angeles, sunt programate mai multe proiecții speciale ale filmului și întâlniri cu presa și critica americană.

28
/11
/16

La cererea publicului și în urma succesului avut la premiera din luna septembrie, montarea inedită și modernă a celebrei operete „Văduva Veselă” de Franz Lehár, în regia lui Andrei Șerban, revine pe scena Operei Naționale București. Soliștii, baletul și corul Operei Naționale Române Iași, alături de orchestra Operei Naționale București, oferă spectacole în zilele de 1, 2, 3 și 4 decembrie, începând cu ora 18.30.

28
/11
/16

Revizorul este una dintre cele mai de succes producții ale Teatrului de Comedie, încununată cu cronici elogioase la Edinburgh și aplaudată de mii de spectatori în cei 10 ani de la premieră. Iubitorii teatrului sunt așteptați sâmbătă, 3 decembrie, de ora 19.00, la Sala Radu Beligan pentru aniversarea acestui longeviv spectacol de comedie.