Dan Puric & „Passe Partout DP”, o reverenţă în faţa calităţii aristocratice
https://www.ziarulmetropolis.ro/dan-puric-passe-partout-dp-o-reverenta-in-fata-calitatii-aristocratice/

Miercuri 28 mai 2014, de la ora 20.00, pe scena Sălii Studio a Teatrului Naţional „I.L.Caragiale„ din Bucureşti va avea loc spectacolul Royal Fashion (Moda Regală), prezentat în premieră, pe aceeaşi scenă, cu patru ani în urmă, de Ziua Regalităţii.

Un articol de Petre Ivan|15 mai 2014

Dan Puric şi Compania „Passe Partout DP” ne invită la o călătorie în timp, plasată sub semnul unei calităţi speciale, o modă care nu iese din tiparele timpului, cu o croială elegantă, seducătoare, unică, divină chiar.

Royal. Afis“Căci regalitatea asta presupune: o înălţare, o înnobilare, o scoatere din mulţime”, spune Dan Puric, scenarist şi regizor al spectacolului.

Spectacol de pantomimă şi dans clasic, Royal Fashion este o fereastră deschisă de sufletul Artistului prin care lumea se vede altfel.

“Ca şi în alte spectacole ale mele, încerc să pun stavilă prostului gust, nu cumva să mai înainteze către România.…România şi-a ars fluturii valorilor şi-i arde fără milă şi azi. De asta am făcut acest spectacol, ca să sting lumina ucigaşă şi să deschid fereastra ca să intre soarele.

„Royal Fashion” este o pledoarie pentru Frumos şi Măreţie, pentru un model care te obligă să te-nalţi, să părăseşti cantitatea şi să ai privilegiul existenţei calitative”. – Dan Puric.

Începând cu această stagiune spectacolul Royal Fashion, parteneriat între Compania Passe Partout DP şi Teatrul Naţional «I.L.Caragiale», este inclus în repertoriul curent al TNB.

Biletele se găsesc la Agenţia de Bilete a Teatrului Naţional şi online (http://bilet.ro), preţul acestora fiind de: 70, 50 şi 20 lei.

Foto cu Dan Puric şi Royal Fashion – facebook

15
/01
/24

Scriem cuvinte în grabă, le rostim în grabă. Folosim adesea structuri gramaticale greşite, preluate multe dintre ele din mass-media şi propagate cu o viteză uimitoare. Pe Facebook, pe whatsApp, aruncăm cuvinte, propoziții, toate scrise rapid și cel mai adesea fără grijă. Corectitudinea exprimării nu prea mai interesează pe nimeni.

15
/01
/24

Teatrul Maghiar de Stat Cluj își ia cu tristețe rămas bun de la actorul András Csíky, laureat al premiilor Kossuth și Jászai Mari, distins cu Premiul UNITER pentru întreaga activitate, care s-a stins din viață în data de 13 ianuarie 2024, la vârsta de 94 de ani

12
/01
/24

Proiectul „Narațiuni ale națiunii”, produs de PostModernism Museum cu ocazia Zilei Culturii Naționale 2024, abordează valorile naționale într-o perspectivă multidisciplinară, prin teme dedicate unor genuri și mijloace de exprimare atractive: bandă desenată, muzică rock și folk, literatură, arte vizuale, istoria artei, în care reprezentările naționale sunt înțelese ca valori democratice, dimensiune europeană, influențe creative specifice unui spațiu de spiritualitate și limbaj comun.

12
/01
/24

Luna ianuarie aduce în spațiile galeriei neconvenționale Celula de Artă două noi vernisaje: acumulare.colecție 3, expoziția-colecție de lucrări dăruite de prieteni artiști a co-fondatorului Celulei de Artă, Daniel Loagăr, la spațiul-vitrină din B-dul Carol nr. 53 și experimental I, expoziția de fotografie experimentală a artistului vizual Marius Adrian, la Pop Up Window de la Galeria Kulterra (str. Știrbey Vodă nr. 104 – 106).

12
/01
/24

Scrisoarea trimisă de către scriitorul Mircea Damian din închisoare, jurnalul intim al unei doamne de la curtea regală, un jurnal de front din cel de-al Doilea Război Mondial, catrenul dedicat de Lucian Blaga uneia dintre muzele sale și ultima scrisoare trimisă de Ion Antonescu către soție s-au numărat printre cele mai discutate obiecte de colecție licitate la finalul anului trecut.