Dans zi de zi: UnShame Dance
https://www.ziarulmetropolis.ro/dans-zi-de-zi-unshame-dance/

Irina Marinescu de la asociaţia Developing Art a iniţiat UnShame Dance, un proiect care aduce împreună opt coregrafe şi trei muzicieni cu care explorează diferite tehnici şi abordări ale dansului contemporan, pentru cei care vor să danseze şi nu au făcut-o niciodată.

Un articol de |15 septembrie 2021

Irina Marinescu pornește acest demers de la „cum te simți”, de la personalitatea corpului fiecărui om, de la conștientizarea spațiului și ritmului interior. UnShame Dance este despre cum să-ți creezi dansul propriu și personal.

UnShame Dance înseamnă un mod de a-ți cunoaște corpul prin mișcare și creație. Din septembrie până în octombrie, Irina Marinescu și coregrafele din proiect se întâlnesc să danseze fără sfială în spațiile publice și private ale orașului, dar și online, pentru publicul care nu poate să participe fizic.

Sunt trei evenimente cu muzică live, unde au loc și atelierele matinale de dans și mișcare denumite Body Breakfast, susținute de artiști ale căror stiluri variază de la beatboxing la muzică electronică, la muzica plantelor: Denis Bolborea, Alexandros Raptis și Lala Mișosniky, și nouă ateliere de dans contemporan care oferă perspective și tehnici diferite, susținute de coregrafe din București: Irina Marinescu, Alina Ușurelu, Andreea Novac Simona Deaconescu, Mariana Gavriciuc, Cristina Lilienfeld, Ioana Marchidan, Alexandra Mihaela Dancs și Carmen Coțofană.

Pe final de toamn,ă UnShame Dance lansează primul tutorial de anatomie funcțională în limba română, despre anatomie și cum să o folosim în mișcare.

Programul evenimentelor:

19 septembrie ||| Prima zi

Parcul Drumul Taberei și Linotip (Centru Independent Coregrafic, str. Strada Ion Brezoianu, 23-25, Palatul Universul, corp C, Etaj 1)

11:00 – Body Breakfast cu muzică live Denis Bolborea & încălzire cu Irina Marinescu, Parcul Drumul Taberei

Accesul este liber

12:30 – 14:00 – Atelier dans contemporan cu Ioana Marchidan la Linotip – Centru Independent Coregrafic

15:00 – 16:30 – Atelier dans contemporan cu Andreea Novac la Linotip – Centru Independent Coregrafic

17:00 – 18:30 – Atelier dans contemporan cu Irina Marinescu  la Linotip – Centru Independent Coregrafic

Abonament pentru o zi: 100 lei

Abonament pentru un atelier: 50 lei

25 septembrie ||| A doua zi

Parcul Carol

11:00 – Body Breakfast cu muzică live Alexandros Raptis și încălzire cu Irina Marinescu în Parcul Carol

Accesul este liber

12:30 – 14:30 – Atelier body & voice release cu Alina Ușurelu

15:00 – 17:00 – Atelier dans contemporan cu Cristina Lilienfeld

17:30 – 19:30  – Atelier dans contemporan cu Carmen Coțofană

Abonament pentru o zi: 100 lei

Abonament pentru un atelier: 50 lei

9 octombrie ||| ||| A treia zi

Ponton Lacul Floreasca

11.00 – Body Breakfast cu muzică live Lala Mișosniky și încălzire cu Irina Marinescu @ Ponton Lacul Floreasca

Accesul este liber.

12.30 – 14.30 – Atelier dans contemporan cu Mariana Gavriciuc

15.00 – 17.00 –  Atelier dans contemporan cu  Alexandra Mihaela Dancs

17.30 – 19.30 – Atelier dans contemporan cu Simona Deaconescu (interior)

Abonament pentru o zi: 100 lei

Abonament pentru un atelier: 50 lei

27 octombrie ||| Partea a patra

la Centrul Naţional al Dansului Bucureşti

20:00 – 20:30 – Lansarea primului episod din seria de tutoriale de anatomie funcţională Body Anatomy

20:30 – 22:00 – Jam session cu Alexandros Raptis, Denis Bolborea şi Lala Mișosniky

Accesul este liber.

Programul este dedicat celor care vor să lucreze cu resursele ascunse ale corpului pentru a trece peste constrângerile pe care le au legate de propriul corp, dar și pentru a integra dansul în viața lor de zi cu zi. Participarea la atelier se face pe bază de înscriere și confirmare de plată până 18, 24 septembrie, respectiv 8 octombrie, adică cel târziu cu o zi înainte evenimentului, pe [email protected] . Numărul maxim de participanţi pentru atelierele de dans contemporan este de 15 persoane.

Plata se face: prin Paypal: https://paypal.me/developingart; prin transfer bancar: RO73BRDE410SV80453064100 cu menţiunea “UnShame Dance”

Proiect co-finanțat de Primăria Capitalei prin ARCUB în cadrul Programului București – Oraş deschis 2021. Conţinutul acestui proiect nu reprezintă în mod necesar poziţia oficială a Primăriei Municipiului București sau ARCUB. Pentru informații detaliate despre programul de finanțare ARCUB, puteți accesa www.arcub.ro

Proiectul Body Anatomy face parte din Programul CORP finanţat de Ministerul Culturii prin programul ACCES.

22
/12
/23

Longevitatea este una dintre temele cele mai abordate în lumea de azi. Tipuri variate de diete, suplimente alimentare, ingrediente străvechi redescoperite acum și tehnici de meditație promit creșterea duratei de viață sau, mai mult, recuperarea sănătății și un organism întinerit. Cum le alegem pe cele mai bune dintre nenumăratele sfaturi?

21
/12
/23

Joi, 21 decembrie, de la ora 19:00, va avea loc la sediul Teatrului Masca (Bd. Uverturii, nr. 14) a treia întâlnire din seria dezbaterilor performative moderate de Alex Tocilescu. Tema ediției este ,,Suntem cel mai mișto popor nașpa”.

21
/12
/23

Un nou volum de excepție a apărut recent în seria Anansi. Mentor a Editurii Pandora M: „Puterea artei” de Simon Schama, profesor de istorie și istoria artei la Columbia University și autorul a numeroase cărți de succes, autor de eseuri pentru The New Yorker și realizatorul și prezentatorul a zeci de documentare pentru BBC, PBS […]

20
/12
/23

Topul personal al celor mai bune filme exclusiv din 2023 e dominat de francezi şi americani, la care se adaugă un român şi un finlandez. O listă capricioasă şi aparent eterogenă.

20
/12
/23

Iana Salenko, Dinu Tamazlâcaru, Julian MacKay, Marina Minoiu și alte nume mari ale baletului mondial vin în România, pe 26 februarie, pentru un regal de balet care va avea loc, începând cu ora 20:00, în Sala Ion Caramitru a Teatrului Național I. L. Caragiale din București.

20
/12
/23

„Fii util. 7 reguli de viață”, cel mai recent volum semnat de Arnold Schwarzenegger și publicat de Lifestyle Publishing, parte a Grupului Editorial Trei, este un dialog intim între celebrul actor și fiecare dintre cititorii săi despre un subiect care interesează pe toată lumea, indiferent în colț al planetei ar trăi: cum să construim viața pe care ne-o dorim.

19
/12
/23

Pe 19 și 20 decembrie, de la ora 19:00, Corul Național de Cameră „Madrigal – Marin Constantin”, dirijat de Anna Ungureanu, susține spectacolul extraordinar „Pe drumul Crăciunului”, la Teatrul Național „I.L. Caragiale” din București.

19
/12
/23

Sâmbătă, 16 decembrie 2023, în cadrul festivalului internațional de film studențesc CineMAiubit 2023, a avut loc conferința „Filmul și educația publicului tânăr”, organizată de Universitatea de Artă Teatrală și Cinematografică „I.L. Caragiale” din București (UNATC) prin Centrul de Pedagogie și Studiu al Imaginii Sorin Botoșeneanu.

19
/12
/23

Crăciunul într-un sat ucrainean este decorul în care se petrece o poveste de dragoste presărată cu elemente fantastice: fierarul satului, Vakula, este nefericit în dragostea ce i-o poartă Oksanei, fiica unui moșier, care îi promite că se va căsători cu el doar dacă îi aduce pantofii auriți ai țarinei. Disperat, fierarul face un pact cu diavolul pentru a îndeplini dorința iubitei.

18
/12
/23

După debutul de succes cu expoziția personală „LIGHT. An airy view point of density” de la București, urmată de o nouă expoziție la New York, în toamna acestui an, Diana Nicolaie, designer și artist vizual, expune acum la Art Safari, cel mai important eveniment dedicat artei din România.