David Gothard şi Tracy Collier vor veni în decembrie la Bucureşti
https://www.ziarulmetropolis.ro/david-gothard-si-tracy-collier-vor-veni-in-decembrie-la-bucuresti/

Regizorul David Gothard şi actriţa Tracy Collier, personalităţi marcante ale teatrului britanic, vor fi prezenţi, în luna decembrie, la Bucureşti, în cadrul primului modul al proiectului „London Calling”.

Un articol de Andrada Văsii|2 decembrie 2013

Regizorul David Gothard şi actriţa Tracy Collier, personalităţi marcante ale teatrului britanic, vor fi prezenţi, în luna decembrie, la Bucureşti, în cadrul primului modul al proiectului „London Calling“.

Astfel, în perioada 6-8 decembrie, se va desfăşura un masterclass cu tema „Kantor/Beckett/New Writing”, susţinut de David Gothard, iar între 13 şi 15 decembrie, Tracy Collier va susţine un masterclass despre Tehnica Alexander Laban.

Proiectul „London Calling” constă într-o serie de întâlniri, conferinţe şi workshopuri susţinute de profesori şi personalităţi ale teatrului londonez la Bucureşti, găzduite de Universitatea Naţională de Artă Teatrală şi Cinematografică şi adresate tuturor studenţilor universităţii, dar şi profesioniştilor din afara ei.

În urma workshopurilor, doi tineri studenţi vor participa în 2014 la stagii de pregătire la Londra, coordonate de cele două personalităţi teatrale.

Tracy Collier şi-a început cariera de actriţă în 1979 cu turnee în Italia, jucând diferite roluri în musicaluri, spectacole de teatru şi televiziune. La revenirea în Marea Britanie, aceasta a jucat pe scenele teatrelor de repertoriu din ţară, precum şi la Drury Lane în Texas.

David Gothard

Afişul evenimentului la care va participa David Gothard 

Printre spectacolele care au consacrat-o se numără „Oklahoma”, „Hiawatha”, „One for the Road”, „The Birtdwatcher”, „Seven Brides for Seven Brothers” (premieră britanică), „The Dancing Years” şi „Alice in Wonderland”.

David Gothard a fost director artistic al Riverside Studios, Londra unde, alături de Tadeusz Kantor, Miro, Shuji Terayama şi mulţi alţii a construit o punte între performance şi teatru. Este iniţiator al celebrului festival Dance Umbrella.

Ca regizor, îşi împarte activitatea între Abbey Theatre din Dublin, Derry din Irlanda de Nord şi Writers Workshop pe care îl susţine la Universitatea din Iowa. De asemenea, regizorul este conferenţiar invitat la The Slade, de la Londra, şi profesor la Chelsea College of Art şi National Film School, notează Mediafax.

Evenimentul este susţinut de Universitatea Naţională de Artă Teatrală şi Cinematografie „I.L. Caragiale” cu sprijinul Institutului Cultural Român. Proiectul a fost iniţiat de Alexandru Nagy, masterand în pedagogie teatrală la UNATC.

Foto credit: Hollins Playwright’s Lab, GaugeDanceTheatre, foto cu David Gothard

12
/01
/16

CRONICĂ DE FILM „The Hateful Eight”/„Cei opt odioşi”, noua nebunie autoreferenţială a lui Quentin Tarantino, este, în subtext, un puternic film politic, camuflat sub forma unui western în care sângele acaparează treptat şi fără ezitare ecranul.

12
/01
/16

Victor Wooten revine în București, după show-ul sold-out din 2014, pe 10 noiembrie, la Sala Radio. Cea mai sonoră prezență din istoria chitarei bas, americanul Wooten a primit la doar 8 ani porecla „Asul Basului”, a trecut la „Titanul din Tennesee”, pentru ca apoi să fie comparat cu Michael Jordan, pentru performanțele sale fabuloase.

12
/01
/16

„Carousel” este cel mai recent spectacol marca Andrei Şerban, un spectacol „altfel”, un teatru-muzical, montat la Teatrul Bulandra, sala Izvor (premieră - octombrie 2015). O piesă despre viaţă, aşa cum este ea: se învârte ca într-un carusel, cu speranţe şi dezamăgiri, cu frumuseţe şi urât, cu sinceritate şi minciuni, cu sensibilitate şi violenţă; şi, peste toate, cu multă iubire.

12
/01
/16

Matei Vişniec este invitatul primei Conferinţe a anului 2016 la TNB. Duminică, 17 ianuarie 2016, de la ora 11.00, la Sala Atelier, Matei Vişniec va vorbi despre teatru şi jurnalism şi cum se influenţează cele doua meserii prin prisma propriei experienţe.

12
/01
/16

Ansamblul Imago Mundi va susține miercuri, de la ora 15,00, un scurt recital la Aeroportul Internațional "Henri Coandă" București (Terminalul Plecări), înaintea decolării spre New York, unde formația va concerta cu ocazia Zilei Culturii Naționale.

11
/01
/16

„România în 7 gesturi”, cea mai recentă carte de Radu Paraschivescu (Editura Humanitas, 2015), este o culegere necesară, care reușește să pună un diagnostic exact, deci sever, stării de fapt a națiunii în trecerea de la vechiul regim la debandada care s-a prelungit până astăzi.

11
/01
/16

Ca o continuare a atmosferei de sărbătoare imprimate de concertul de Anul Nou de la Viena - devenit o tradiție și un reper muzical european, eveniment ce se derulează începând din 1939, pe 1 ianuarie, în celebra sală de concerte Musikverein - Orchestra Națională Radio vă invită la primul ei concert din 2016 : Seară vieneză la Sala Radio. 

11
/01
/16

Dacă este luni, este teatru tv. Casa de Producție TVR vă invită să păstrați un moment de aducere aminte pentru scriitorul si dramaturgul Valentin Nicolau,i fostul şef al Televiziunii Române, plecat dintre noi în urmă cu un an, pe 13 ianuarie 2015. TVR 2 difuzează în această seară, de la ora 20.10, spectacolul „Aplauze pentru Lena”, de Valentin Nicolau.

11
/01
/16

“Al nostru, Eminescu…”, un spectacol actual, viu, un spectacol din care nu lipsesc accentele de umor fin, aerul spontan şi…muzica bine temperată, va fi pus în scenă, sâmbătă, 16 ianuarie, de la ora 12:00, la Centrul Cultural Palatele Brâncoveneşti de la porţile Bucureştiului, în Sala Scoarţelor.

11
/01
/16

Legendarul muzician britanic David Bowie a murit, duminică, la vârsta de 69 de ani. Cântăreţul ale cărui albume s-au vândut în peste 140 de milioane de copii pe plan mondial, suferea de cancer. Ultimul videoclip lansat de Bowie, pe 7 ianuarie, a fost "Lazarus", o piesă de pe albumul "Blackstar", în care Bowie apare pe un pat de spital şi cu ochii bandajaţi.

11
/01
/16

În epoca vitezei şi a sintezei, când valorile se fac, se desfac şi se refac aproape în fiecare zi, cărţile formatoare rămân aceleaşi. Care sunt  cele mai importante cărţi pe care trebuie să le citeşti într-o viaţă, conform „Canonului occidental” al lui Harold Bloom.