Debutanții de la Gala premiilor UNITER
https://www.ziarulmetropolis.ro/debutantii-de-la-gala-premiilor-uniter/

Pe data de 13 mai 2013, la teatrul Naţional „Vasile Alecsandri” Iaşi, începând cu ora 21.00, 9 premianţi, 30 de nominalizaţi şi peste 500 de invitaţi sunt aşteptaţi în fastuoasa sală la Gala premiilor UNITER.

Un articol de Andrada Văsii|18 aprilie 2013

Pe data de 13 mai 2013, la Teatrul Naţional „Vasile Alecsandri“ Iaşi, începând cu ora 21.00,  9 premianţi, 30 de nominalizaţi şi peste 500 de invitaţi sunt aşteptaţi în fastuoasa sală la Gala premiilor UNITER.

Spectacolul-eveniment ce răsplăteşte performanţa din teatrul românesc, va împrumuta anul acesta din specificul culturii ieşene. Nominalizaţii la categoria Debut sunt nume abia ivite în spaţiul teatral, dar cu un portofoliu solid.

Vlad Bîrzanu

Vlad Bîrzanu (în roșu ) într-o scenă din spectacolul ,,Visul unei nopți de vară”

Nume proaspăt pe scena teatrului vâlcean, a absolvit anul trecut Universitatea „Babeş-Bolyai” din Cluj-Napoca. Este nominalizat la categoria debut pentru rolul Flaut, cârpaci de foale din spectacolul „Visul unei nopţi de vară“, regia Botos Bálint, la Teatrul „Anton Pann“ Râmnicu Vâlcea.

„Eu sunt doar un începător“ – e replica mea din Visul. Şi chiar sunt. Aşa că nu pot vorbi prea mult de experienţa mea. Mă bucur că am făcut facultatea la Cluj, că fac masteratul la Bucureşti, că sunt nominalizat alături de doi foşti colegi din Cluj care îmi sunt şi prieteni, că sunt angajat la Râmnicu Valcea… Deocamdată încerc să mă bucur de tot ce mi se întâmplă. Sper să pot spune asta cât mai mult timp.

Vlad Bîrzanu,
actor

Rareş Florin Stoica

Îl vedem în rolul puştiului idealist care, ajutat de priveliştea din ultima bancă, construieşte poveşti cu dibăcia unui manipulator – Claudio în „Băiatul din ultima bancă” de Juan Mayorga în regia lui Cristian Theodor Popescu, la Teatrul Naţional Bucureşti.

Mă bucură vestea că sunt nominalizat la Gala Premiilor UNITER; şi mai mult mă bucură că sunt nominalizat alături de doi colegi de facultate. Îi mulţumesc regizorului Cristian Theodor Popescu.

Rareș Florin Stoica,
actor

Silvia Török

Alături de ea păşim în intimitatea unei familii destrămate. Absolventa universităţii din Cluj-Napoca şi din 2011 actriţă a Teatrului German din Timişoara reuşeşte să proporţioneze judicios  în acelaşi personaj – Iris – naivitatea, seriozitatea omului matur şi spiritul imaginativ al copilăriei. „Fetiţa din bolul peştelui auriu” de Morris Panych, regia Radu Afrim, la Teatrul German de Stat Timişoara.

O neaşteptată mare bucurie că acest rol, atât de drag mie, să aibă rezonanţă pentru aşa multă lume.

Silvia Török, 

actriță

Info:

Transmisie în direct pe Tvr 1, Radio România Cultural şi online pe www.uniter.ro şi www.tvr.ro

Foto credit: Teatrul Național București, Teatrul German din Timișoara

31
/01
/24

RECOMANDĂRI Ziarul Metropolis vă recomandă, în prima lună din an, o întoarcere în fabuloasa lume a cărților. Biblioteci, obsesii, mistere, personaje și o pasiune salvatoare, în 3 cărți despre cărți, care fac deliciul oricărui iubitor de literatură.

31
/01
/24

Povestea din Ivona, Principesa Burgundiei de Witold Gombrowicz, cel mai mare dramaturg polonez, este adusă în contemporaneitate de Andrei și Andreea Grosu, la Teatrul Nottara, într-o montare inedită, tulburătoare, care îi va oferi spectatorului ocazia să se privească într-o oglindă a adevărului frust, neîndulcit. Premiera oficială are loc pe 9 februarie, la Sala „George Constantin”, de la ora 19:30.

31
/01
/24

În februarie, pe HBO Max ai conținut nou de urmărit în fiecare zi a lunii! Cu 29 de titluri noi, este la alegerea ta dacă vrei să urmărești cele mai noi filme, seriale, documentare, animații de pe HBO Max sau, de ce nu, să te pui la curent cu altele dintre sutele de titluri care sunt deja pe platformă.

30
/01
/24

În luna februarie, „Noaptea Albă a Filmului Românesc” este dedicată unui apreciat cineast, reprezentant al Noului Val în cinematografie: Cătălin Mitulescu regizor, scenarist şi producător. TVR Cultural, TVR Internațional și TVR Moldova invită telespectatorii în noaptea de sâmbătă, 3 spre 4 februarie, la un maraton cinematografic alături cele mai reprezentative şi premiate creaţii semnate de Cătălin Mitulescu.

30
/01
/24

Într-un spectacol-colaj mod portret, „Caracatița“, care marchează și prima întâlnire artistică a Catincăi Drăgănescu cu Teatrul Masca, regizoarea stratifică familia disfuncțională contemporană, în care părintele se cunoaște prin „Copilul meu, niciodată!”, iar copilul pare mai degrabă nevoit să se crească singur și, deloc întâmplător, să-și găsească refugiul în abuzul de substanțe.

30
/01
/24

Pentru pasionații de muzică cultă, apare o noutate pe segmentul evenimentelor live: o nouă serie de concerte va avea loc periodic, la Sala Dalles din Capitală, sub titulatura Musical Extravaganza: evenimentele aduc intensitatea şi culoarea operei și operetei într-un cadru mai personal, prin concerte cu repertoriu specific dar şi alte tipuri de sonorităţi, în adaptare clasică şi interpretarea unor nume consacrate ale scenei lirice.

30
/01
/24

Universul magic al filmelor de animație pentru copii își deschide porțile pentru publicul cu deficiențe de auz din România. Ochi și urechi, noul proiect pus la cale de Animest, cu sprijinul Fundației Orange, le va oferi spectatorilor o experiență de vizionare adaptată nevoilor lor, accesibilă atât în sala de cinema, cât și în sălile de clasă sau în fața ecranelor de acasă.