„Despre oameni şi melci” va fi de vineri pe marile ecrane din 22 de oraşe din ţară
https://www.ziarulmetropolis.ro/despre-oameni-si-melci-va-fi-de-vineri-pe-marile-ecrane-din-22-de-orase-din-tara/

Comedia „Despre oameni şi melci”, care va avea premiera naţională vineri, 14 septembrie, va ajunge în prima săptămână pe aproximativ 40 de ecrane, în nu mai puţin de 22 de oraşe din ţară. Conform unui comunicat transmis, joi, de distribuitorii filmului, Transilvania Film şi Ro Image, în primul weekend producţia va putea fi văzută în: […]

Un articol de |14 septembrie 2012

Comedia „Despre oameni şi melci”, care va avea premiera naţională vineri, 14 septembrie, va ajunge în prima săptămână pe aproximativ 40 de ecrane, în nu mai puţin de 22 de oraşe din ţară.

Conform unui comunicat transmis, joi, de distribuitorii filmului, Transilvania Film şi Ro Image, în primul weekend producţia va putea fi văzută în: Bucureşti, Bacău, Arad, Cluj, Timişoara, Iaşi, Constanţa, Tulcea, Braşov, Sibiu, Piteşti, Satu Mare, Slatina, Râmnicu Vâlcea, Baia Mare, Târgu Mureş, Oradea, Brăila, Ploieşti, Craiova, Sibiu, Bistriţa şi Hunedoara.

O coproducţie româno-franceză, fiind produs de Libra Film (România) şi Agat Films (Franţa), filmul este cel de-al doilea lungmetraj în regia lui Tudor Giurgiu, după „Legături Bolnăvicioase”, film ce a avut premiera în România în anul 2006.

Subiectul filmului este, ca de obicei, la început, unul aparent obişnuit: Anul 1992, Câmpulung Muscel. Fabrica de maşini ARO a dat faliment şi urmează să fie privatizată într-o săptămână. Va fi cumpărată de o companie franceză care intenţionează să o transforme într-o crescătorie de melci. Dintre muncitorii pe care fabrica îi are în prezent, doar 300 îşi vor păstra locul de muncă. Totul se schimbă când unul dintre băieţi găseşte o soluţie inedită menită să-i salveze colegii de la şomaj şi să scoată uzina din faliment.

În „Despre oameni şi melci” spectatorii se vor putea bucura de prestaţia îndragiţilor actori români: Andi Vasluianu, Dorel Vişan, Monica Bîrlădeanu, Andreea Bibiri, Valeria Seciu, Ovidiu Crişan, Ion Grosu, Clara Vodă sau Alina Berzunţeanu, dar şi de interpretarea renumitului actor francez Jean Francois Stevenin şi a fiului său, Robinson Stevenin. Jean Francois Stevenin a avut roluri importante în filmele unor regizori precum Francois Truffaut, Jacques Rivette, Bertrand Blier, Jacques Demy sau Jean-Luc Godard şi a jucat pentru prima dată într-un film românesc.

Scenariul îi aparţine lui Ionuţ Teianu, care, după ce a absolvit Universitatea de Artă Teatrală şi Cinematografică din Bucureşti în 1991 s-a mutat în Franţa, imaginea este semnată de Vivi Drăgan Vasile, iar compozitorul filmului este Vlaicu Golcea.

Filmul a obţinut finanţare de la CNC în sesiunea din vara anului 2010 şi a beneficiat de susţinere financiară atât din partea Eurimages, cât şi a Programului MEDIA al Uniunii Europene.

În plus, South Eastern Cinema Network (SEE Cinema Network) a oferit un premiu pentru dezvoltarea scenariului. HBO România a contribuit de asemenea la procesul de finanţare a producţiei.

Sursa: Agerpres

22
/12
/23

Longevitatea este una dintre temele cele mai abordate în lumea de azi. Tipuri variate de diete, suplimente alimentare, ingrediente străvechi redescoperite acum și tehnici de meditație promit creșterea duratei de viață sau, mai mult, recuperarea sănătății și un organism întinerit. Cum le alegem pe cele mai bune dintre nenumăratele sfaturi?

21
/12
/23

Joi, 21 decembrie, de la ora 19:00, va avea loc la sediul Teatrului Masca (Bd. Uverturii, nr. 14) a treia întâlnire din seria dezbaterilor performative moderate de Alex Tocilescu. Tema ediției este ,,Suntem cel mai mișto popor nașpa”.

21
/12
/23

Un nou volum de excepție a apărut recent în seria Anansi. Mentor a Editurii Pandora M: „Puterea artei” de Simon Schama, profesor de istorie și istoria artei la Columbia University și autorul a numeroase cărți de succes, autor de eseuri pentru The New Yorker și realizatorul și prezentatorul a zeci de documentare pentru BBC, PBS […]

20
/12
/23

Topul personal al celor mai bune filme exclusiv din 2023 e dominat de francezi şi americani, la care se adaugă un român şi un finlandez. O listă capricioasă şi aparent eterogenă.

20
/12
/23

Iana Salenko, Dinu Tamazlâcaru, Julian MacKay, Marina Minoiu și alte nume mari ale baletului mondial vin în România, pe 26 februarie, pentru un regal de balet care va avea loc, începând cu ora 20:00, în Sala Ion Caramitru a Teatrului Național I. L. Caragiale din București.

20
/12
/23

„Fii util. 7 reguli de viață”, cel mai recent volum semnat de Arnold Schwarzenegger și publicat de Lifestyle Publishing, parte a Grupului Editorial Trei, este un dialog intim între celebrul actor și fiecare dintre cititorii săi despre un subiect care interesează pe toată lumea, indiferent în colț al planetei ar trăi: cum să construim viața pe care ne-o dorim.

19
/12
/23

Pe 19 și 20 decembrie, de la ora 19:00, Corul Național de Cameră „Madrigal – Marin Constantin”, dirijat de Anna Ungureanu, susține spectacolul extraordinar „Pe drumul Crăciunului”, la Teatrul Național „I.L. Caragiale” din București.

19
/12
/23

Sâmbătă, 16 decembrie 2023, în cadrul festivalului internațional de film studențesc CineMAiubit 2023, a avut loc conferința „Filmul și educația publicului tânăr”, organizată de Universitatea de Artă Teatrală și Cinematografică „I.L. Caragiale” din București (UNATC) prin Centrul de Pedagogie și Studiu al Imaginii Sorin Botoșeneanu.

19
/12
/23

Crăciunul într-un sat ucrainean este decorul în care se petrece o poveste de dragoste presărată cu elemente fantastice: fierarul satului, Vakula, este nefericit în dragostea ce i-o poartă Oksanei, fiica unui moșier, care îi promite că se va căsători cu el doar dacă îi aduce pantofii auriți ai țarinei. Disperat, fierarul face un pact cu diavolul pentru a îndeplini dorința iubitei.

18
/12
/23

După debutul de succes cu expoziția personală „LIGHT. An airy view point of density” de la București, urmată de o nouă expoziție la New York, în toamna acestui an, Diana Nicolaie, designer și artist vizual, expune acum la Art Safari, cel mai important eveniment dedicat artei din România.