Două tablouri de Van Gogh, furate în urmă cu 14 ani, recuperate de la mafia italiană
https://www.ziarulmetropolis.ro/doua-tablouri-de-van-gogh-furate-in-urma-cu-14-ani-recuperate-de-la-mafia-italiana/

Poliţiştii italieni au recuperat două tablouri semnate de Vincent Van Gogh care au fost furate din Amsterdam, în 2002, ca parte a unei operaţiuni contra grupului mafiot Camorra. Reprezentanţii Muzeului Van Gogh din Amsterdam au declarat că tablourile au fost furate din ramele lor dar se pare că au suferit doar stricăciuni minime.

Un articol de Petre Ivan|3 octombrie 2016

Autorităţile fiscale italiene au confiscat „bunuri în valoare de zeci de milioane de euro de la grupul mafiot Camorra implicat în trafic internaţional de cocaină „. Oficialităţile au declarat că printre bunuri se numărau tablourile „de o valoare in

Congregation Leaving the Reformed Church in Nuenen'

Congregation Leaving the Reformed Church in Nuenen’

estimabilă”.

Tablourile „Congregation Leaving the Reformed Church in Nuenen/ Congregaţie părăsind Biserica Reformată din Nuenen” (1884/5) şi „View of the Sea at Scheveningen/ Privelişte marină la Scheveningen” (1882), fac parte de la începuturile carierei scurte şi tumultoase a pictorului olandez.

Nici una dintre cele două picturi nu era asigurată la data furtului, ele fiind împrumutate muzeului, pentru expunere, de către guvernul olandez.

Pictura cu zona Scheveningen este una din cele două scene marine pictate de Van Gogh în Olanda şi un exemplu important al stilului de pictură al lui Van Gogh de la începutul carieri sale, tablouri în care se făcea deja remarcat stilul unic al acestuia”.

La rândul său, tabloul cu biserica din Nuenen unde tatăl lui Van Gogh a fost preot a fost pictat pentru mama sa şi finalizat după moartea tatălui pictorului în 1885.

Foto: tablouri de Van Gogh recuperate – facebook

16
/11
/20

O expoziție de grup atipică, The Domino Effect (21 noiembrie 2020 – 6 februarie 2021) aduce în spațiul galeriei Gaep 13 lucrări selectate exclusiv de artiști, printr-o reacție în lanț: de la Răzvan Anton și până la Ignacio Uriarte, fiecare artist al galeriei a ales o lucrare de la următorul artist în ordine alfabetică.

13
/11
/20

Fabrica de Pensule alături de Spațiul de Artă Contemporană MAGMA deschid primul moment din setul de expoziții dedicate sectorului emergent al scenei de arte vizuale din România, parte a proiectului "Future Perfect / Viitor Anterior", în data de 13 noiembrie 2020, printr-un tur ghidat online care se va desfășura pe pagina de Facebook a Fabricii de Pensule.

12
/11
/20

La Muzeul Național al Țăranului Român,  sâmbătă, 14 noiembrie 2020, publicul este așteptat la evenimentul intitulat Noaptea Europeană a Muzeelor. Cu această ocazie se pot vizita trei expoziții temporare. Organizatorii au pregătit, de asemenea, o proiecție în aer liber. Anul acesta, expoziția permanentă va fi închisă, deoarece clădirea monument istoric din Șoseaua Kiseleff nu a […]

02
/11
/20

Asociația Culturală Control N lansează ACSINTE.100, parte a programului educațional cu același titlu, un album virtual cu fotografii de Costică Acsinte însoțite de clipuri audio și video ce invită publicul tânăr în România anilor 1920 - 1960.