Diana Parpalea

este teatrolog și jurnalist. „Înainte de asta, sunt un om care iubește să meargă la teatru și să scrie despre el. Îmi doresc ca teatrul să fie frumos. Atât.“

20
/06
/22

Ultimul spectacol prezentat în cadrul festivalului, dintre cele aflate în competiție, a fost „O noapte furtunoasă”, de la Teatrul „Toma Caragiu”, Ploiești, și s-a bucurat de trei premii: Cel mai bun actor – Ionuț Vișan, Cea mai bună regie – Sânziana Stoican și Cel mai bun spectacol.

17
/06
/22

Ce s-a mai întâmplat de ieri la Buzău? Deși titlul sună SF, nu, nu am călătorit într-un alt univers, ci, doar am văzut un alt spectacol. De data aceasta, de la Teatrul de Stat din Constanța. Doar în alt univers paralel vor avea ei parte de un public mai numeros și primitor așa cum a fost cel de la Buzău cu spectacolul „Universuri paralele”.

14
/06
/22

La Festivalul „BUZĂU / IUBEȘTE / TEATRU”, au fost selectate spectacole care au ca temă iubirea, în toate formele sale. Spectacolul „Căsătoria”, regizat de Slava Sambriș de la Teatrul Municipal „Bacovia” din Bacău, este, așa cum ne spune sfatul babelor încă de la început, despre o poveste reală, total neverosimilă, dar actuală.

13
/06
/22

În camera 203 a unui hotel din Beverly Hills, California, viața unor oameni, cu toate dezamăgirile și greșelile lor, devine subiectul unei comedii pe care Neil Simon a denumit-o „California suite”. Spectacolul, regizat de Andrei Huțuleac aduce camera de hotel cu poveștile-i din California, pe scena Teatrului unteatru din București. Aceeași cameră a călătorit și la Buzău, oferind aceleași povești și publicului buzoian.

12
/06
/22

În perioada 11-18 iunie, la Buzău tot orașul se adună la Teatru, fie în sala de spectacol, fie în parcuri sau locuri special amenajate. Festivalul BUZĂU / IUBEȘTE / TEATRU, ajuns la cea de-a XVII-a ediție, se bucură, după doi ani, de o nouă reuniune, respectiv de 8 spectacole – 8 producții a teatrelor din țară selecționate cu multă dragoste pentru publicul buzoian.

07
/10
/21

Filele unei cărți de basme cu ilustrații nu sunt mereu suficiente pentru a înfățișa cu totul povestea copilului tău. El închide ochii și își imaginează, dar cum ar fi dacă atunci când i-ar deschide, toate personajele s-ar afla la doar câțiva pași de el?

03
/10
/21

Există multe tipuri de frici. Trăim cu ele și alegem fie să le ascundem sub preș, fie să le anihilăm cu totul din subconștientul nostru. Dar ele tot există.

01
/10
/21

Ce au în comun: Sputnik 5, meteoritul care lovește pământul la câțiva kilometri de Odesa și lansarea CD-ului cu George Enescu? Ziua de 19 august 1881. Tot în aceeași zi, România devine regat. Toate acestea s-au întâmplat în ziua în care George Enescu s-a născut.