Editura Corint va publica romanul „Fourteen Days: An Unauthorized Gathering“, editat de Margaret Atwood
https://www.ziarulmetropolis.ro/editura-corint-va-publica-romanul-fourteen-days-an-unauthorized-gathering-editat-de-margaret-atwood/

Grupul Editorial Corint a semnat un acord cu Houghton Mifflin Harcourt Books & Media pentru publicarea în limba română a volumului Fourteen Days: An Unauthorized Gathering, roman colaborativ ce integrează toate genurile literare, coordonat de scriitoarea Margaret Atwood, la care vor contribui zeci de autori celebri.

Un articol de Petre Ivan|19 aprilie 2021

Cartea va apărea în imprintul Corint Fiction în primăvara anului 2022, simultan cu lansarea internațională.

Fourteen Days este o variantă modernă a Decameronului. În romanul lui Boccacio,  călătorii se adăpostesc din calea Morții Negre într-o vilă de la marginea Florenței, unde își deapănă poveștile. În Fourteen Days, un grup de vecini se adună pe acoperișul clădirii în care locuiesc, în Manhattanul pustiit la debutul pandemiei de Coronavirus, și își împărtășesc amintiri și întâmplări dintre cele mai surprinzătoare, mai intime, mai terifiante și mai înduioșătoare.

Margaret Atwood, editoarea coordonatoare, a lansat invitația de a contribui către un grup eclectic de scriitori, de la autori de romane de dragoste, mistery sau science fiction, la autori de literatură pentru copii, poeți, academicieni și jurnaliști. Între aceștia se numără Angie Cruz, Emma Donoghue, Dave Eggers, Diana Gabaldon, Tess Gerritsen, John Grisham, Maria Hinojosa, CJ Lyons, Celeste Ng, Mary Pope Osborne, Ishmael Reed, Hampton Sides, Nafissa Thompson-Spires și Monique Truong.

Fiecare dintre autorii invitați creează câte un personaj care spune o poveste în palimpsest creativ rar întâlnit în peisajul literaturii americane.

Personajele au multe de împărtășit despre viața în pandemie și despre viață, în general, stârnind discuții, dezbateri, chiar și certuri în toată regula, pentru ca apoi să-și găsească împăcarea în momente de neașteptată empatie.

Romanul este proiectul de suflet al scriitorului Doug Preston, președintele Authors Guild – organizația profesională a scriitorilor americani. De altfel, câștigurile din drepturile de autor vor merge către Authors Guild Foundation, ramura caritabilă și educațională a organizației, pentru susținerea autorilor americani în pandemie.

Noul roman va sta alături de alte volume semnate Margaret Atwood și publicate în colecția Corint Fiction: Mireasa hoțomană, Alias Grace și Femeia-oracol, acesta din urmă în curs de retipărire.

06
/12
/23

Longevitatea este una dintre temele cele mai abordate în lumea de azi. Tipuri variate de diete, suplimente alimentare, ingrediente străvechi redescoperite acum și tehnici de meditație promit creșterea duratei de viață, sau mai mult, recuperarea sănătății și un organism întinerit.

17
/11
/23

Editura Litera invită cititorii să se bucure de noi apariții editoriale, reduceri și întâlniri cu autorii favoriți, între 22 și 26 noiembrie, în cadrul Târgului de Carte Gaudeamus 2023, desfășurat la Pavilionul Central Romexpo.

14
/11
/23

"În lunile octombrie şi noiembrie am stat o lună la Timișoara ca bursier: am primit o bursă de creație Taifas în colaborare cu librăria La Două Bufnițe" - scriitorul Vasile Ernu îşi împărtăşeşte impresiile despre prima ediţie a unui nou festival timişorean.

14
/11
/23

Editura Humanitas Fiction vă așteaptă miercuri, 15 noiembrie, ora 19.00 la Librăria Humanitas de la Cișmigiu (Bd. Regina Elisabeta nr.38) la lansarea romanului Eu cânt și muntele dansează de Irene Solà, recent apărut în colecția „Raftul Denisei“ coordonată de Denisa Comănescu, în traducerea Janei Balacciu Matei, carte distinsă cu Premiul pentru Literatură al Uniunii Europene 2020.

13
/11
/23

CRONICĂ DE FILM Aflată la debutul în regie, Carla Teaha propune “De ce mă cheamă Nora, când cerul meu e senin” (2023), un documentar portret, plin de deferenţă, despre o scriitoare îndrăgită şi nonconformistă, Nora Iuga. Din 17 noiembrie, în cinematografe.

20
/10
/23

Într-o permanentă alunecare între prezent și trecut, romanul Vorbește-mi despre tata, devenit bestseller imediat după publicarea în Coreea, este nu numai o melancolică scrisoare de dragoste adresată de către o fiică părintelui ei, ci și o dramă psihologică în care, pe fundalul multistratificat al istoriei coreene recente, amintirile pot vindeca răni adânci și restabili relații de familie fragilizate.

18
/10
/23

De la volumul biografic „Martin Scorsese: O călătorie“ de Mary Pat Kelly la cartea de interviuri „Călătorie într-o fotografie” de Dia Radu, cărțile pe care vi le propunem de această dată vă invită să descoperiți fascinante istorii personale.

17
/10
/23

Un târg de carte de teatru – adevărat maraton al lansărilor și prezentărilor unor noi produse editoriale din domeniul artei scenice, cu întâlniri, discuții, întrebări, răspunsuri – constituie o componentă importantă a Festivalului Național de Teatru ajuns la a XXXIII-a ediție.