Editura Nemira lansează prima selecție de audiobook-uri în limba română
https://www.ziarulmetropolis.ro/editura-nemira-lanseaza-prima-selectie-de-audiobook-uri-in-limba-romana/

Editura Nemira lansează prima selecţie de audiobook-uri în limba română disponibile exclusiv în platforma digitală Echo.

Un articol de Liliana Matei|30 august 2021

Editura Nemira lansează prima selecție de audiobook-uri în limba română disponibile exclusiv în platforma digitală Echo, care poate fi accesată din aplicația de mobil sau tabletă. Pentru a veni în întâmpinarea cititorilor ale căror obiceiuri de „lectură” sunt în continuă dinamică, Nemira își îmbogățește oferta editorială cu audiobooks, format digital care, împreună cu varianta clasică de lectură pe hârtie și ebook, asigură o experiență 360 a plăcerii lecturii.

Nemira aniversează anul acesta 30 de ani de la înființare, timp în care a adus zeci de mii de cărți în bibliotecile românilor și sute de ebooks pe dispozitivele de lectură. Cu audiobook-urile se deschide o nouă etapă de dezvoltare și se cimentează relația dinamică pe care o avem cu cititorii noștri, venind constant în întâmpinarea obiceiurilor de consum și aducându-le plăcerea lecturii acolo unde fiecare se poate bucura de ea.

Alături de alte edituri de prestigiu, Nemira va fi prezentă pe platforma Echo cu audiobook-uri ale celor mai populare volume și serii din portofoliu, printre care Biblioteca de la miezul nopții, de Matt Haig, seriile Urzeala tronurilor, de George R.R. Martin, Dune, de Frank Herbert sau Jocurile Foamei, de Suzanne Collins, romane de Stephen King (Shining, Misery, Mai târziu și altele), science fiction clasice precum Picnic la marginea drumului, Jocul lui Ender sau Mâna stângă a întunericului, romance de Dinah Jefferies, romanele premiate ale lui Julian Barnes, volume de nonficțiune precum biografia lui Freddie Mercury, dar și cărți pentru copii din colecția Nemi: romanele lui Jill Tomlinson sau seria Lama Lama.

În lunile următoare, sunt în pregătire audiobook-uri pentru multe alte titluri bestseller Nemira precum Călătoarea, primul volum din seria Outlander, de Diana Gabaldon, Proiectul Hail Mary, de Andy Weir, Orașul care ne unește, de J.K. Jemisin sau JFK, de Stephen King.

Fiecare carte este citită de cea mai potrivită voce pentru a reda cât mai bine tonul cărții și pentru a face experiența de ascultare una de neuitat. Printre actorii cu care am lucrat se numără Andi Vasluianu (pentru Dune), Mihai Baranga (pentru Urzeala tronurilor), Andrei Huțuleac (pentru Proiectul Hail Mary și Povestea vieții tale), Ștefan Forir, Corina Moise, George Gâdei și numeroși alții.

Ana Nicolau, general manager al editurii Nemira: „De 30 de ani Nemira le aduce cititorilor cele mai interesante apariții editoriale internaționale pe piața din România și are ca misiune plăcerea lecturii. Din dorința de a fi cât mai aproape de cititorii noștri și a le oferi o nouă experiență a lecturii, am decis să investim anul trecut în producția de audiobooks, un segment în continuă creștere pe piața internațională. Am ales cele mai îndrăgite cărți Nemira, am căutat vocile cele mai potrivite pentru poveste și stilul autorului, iar acum zeci de audiobook-uri Nemira vă așteaptă să le descoperiți pe platforma Echo și multe alte titluri noi sunt în pregătire. Ducem plăcerea lecturii mai departe într-o nouă etapă pentru editura noastră și sperăm să aducem multă bucurie cu aceste audiobookuri cititorilor noștri.”

Echo este prima platformă românească de audiobooks, un pas important pentru dezvoltarea durabilă a pieței digitale de carte și în întâmpinarea obiceiurilor de consum ale cititorilor în continuă dinamică.  Echo are o ofertă generoasă de conținut audio premium, în parteneriat cu cele mai mari edituri din România. Platforma este gândită extrem de user-friendly, putând fi accesată din aplicația de mobil sau tabletă, cu un model de abonare intuitiv care se modelează pe obiceiurile de consum ale fiecărui utilizator.

 

20
/12
/22

Miercuri, 21 decembrie, de la ora 19.30, Editura Humanitas vă invită în Librăria Humanitas de la Cișmigiu, la o discuție despre volumul „Societatea digitală. Stăpâni, cetățeni sau sclavi?", în care Răzvan Rughiniș, profesor la Facultatea de Automatică și Calculatoare a Universității Politehnice din București, unde predă cursuri de securitate cibernetică, internetul lucrurilor și protecția vieții private, cercetător și unul dintre inițiatorii programului Innovation Labs, analizează problemele și potențialul structurilor digitale care fac din ce în ce mai mult parte din viețile noastre.

19
/12
/22

În cartea sa „Hoții de atenție. De ce nu te poți concentra”, jurnalistul Johann Hari a adunat experiență din 50.000 de kilometri parcurși pentru a sta de vorbă cu nu mai puțin de 250 de experți care studiază consecințele pierderii atenției și concentrării, ea a declarat că, potrivit studiilor sale, acum „suntem mai predispuși să scanăm și să trecem cu ușurință mai departe atunci când citim pe ecrane – ne trecem privirea rapid peste informații pentru a extrage ce avem nevoie".

18
/12
/22

Ziarul Metropolis vă oferă un fragment din romanul „Lecții de chimie” de Bonnie Garmus, apărut recent și în limba română, la Editura Nemira. Bestseller The New York Times, cartea a fost nominalizată pentru Waterstones Debut Fiction Prize și este în curs de ecranizare ca serial Apple TV, cu Brie Larson în rolul principal.

15
/12
/22

Pentru că unele dintre cele mai inspirate cadouri sunt cărțile, vă prezentăm o selecție de titluri noi, de la Grupul Editorial Trei, numai bune de pus sub bradul de Crăciun. Veți regăsi printre acestea volume ca „Pasiune simplă. Confesiunea adolescentei” de Annie Ernaux, laureata Premiului Nobel pentru Literatură din acest an, sau „Război” de Louis‑Ferdinand Céline.

14
/12
/22

O carte fundamentală de teorie a filmului, "Ce este cinematograful?", de André Bazin, a apărut în sfârşit integral în limba română, într-un parteneriat între editurile Polirom şi UNATC Press şi sub coordonarea criticului şi profesorului Andrei Gorzo. O lectură obligatorie.

12
/12
/22

Viața Prințului Harry ni se dezvăluie nu numai în seria documentară „Harry & Meghan”, recent intrată pe Netflix, ci și prin intermediul autobiografiei sale, „Rezervă”, care va fi disponibilă și în limba română, la Editura Nemira, din 10 ianuarie 2023.

07
/12
/22

Institutul Cultural Român va fi prezent la ediția din acest an a Târgului de Carte Gaudeamus Radio România, desfășurată în perioada 7-11 decembrie, cu o ofertă de peste 50 de titluri: volume din sfera memorialistică, albume de artă sau literatură, pe care cititorii prezenți la Romexpo le vor putea cumpăra cu o reducere de 30 %.

24
/11
/22

Miercuri, 23 noiembrie, s-a lansat în România cartea „Cu 1% mai bun: Cum mi-am atins potențialul maxim și cum o poți face și tu”, de Chris Nikic & Nik Nikic, la Editura ap! (ACT și Politon). Lansarea a avut loc în prezența artistei Cristina Bălan, câștigătoare a concursului „Vocea României”, care a scris cuvântul-înainte pentru ediția în limba română a cărții.

23
/11
/22

20 de însemnări din jurnalele ținute de Charles Bukowski în ultimii ani de viață, pe când era deja septuagenar și o legendă a undergroundului literar american, așa cum apar în volumul „Căpitanul e dus cu pluta și marinarii au fugit cu vasul” (Editura Polirom, 2022, traducere de Cristian Neagoe).