Expozitie in cadrul festivalului SoNoRo
https://www.ziarulmetropolis.ro/expozitie-in-cadrul-festivalului-sonoro/

Festivalul Internaţional de Muzică de Cameră SoNoRo a pregătit pentru publicul celei de-a VII-a ediţii, desfăşurată sub semnul iubirii, atât concerte susţinute de muzicieni de excepţie, cât şi o multitudine de evenimente conexe. Începând cu 15 noiembrie şi până pe 21 noiembrie 2012, expoziţia de fotografie „Love Unlimited”, cu o selecţie de 38 de lucrări ale fotografilor […]

Un articol de Andrada Văsii|19 noiembrie 2012

Festivalul Internaţional de Muzică de Cameră SoNoRo a pregătit pentru publicul celei de-a VII-a ediţii, desfăşurată sub semnul iubirii, atât concerte susţinute de muzicieni de excepţie, cât şi o multitudine de evenimente conexe.
Începând cu 15 noiembrie şi până pe 21 noiembrie 2012, expoziţia de fotografie „Love Unlimited”, cu o selecţie de 38 de lucrări ale fotografilor Voicu Bojan, Vlad Eftenie şi Cornel Lazia, va fi găzduită de Sala Foaier a Muzeului Național al Ţăranului Român.

 

În perioada 24 noiembrie – 2 decembrie, expoziţia va fi deschisă publicului şi la Cluj-Napoca, la Sala Mare a Casei TIFF. Expoziţia de fotografie SoNoRo „Love Unlimited” este organizată cu sprijinul E.ON. „Love Unlimited aduce sub bagheta celor trei fotografi, Voicu Bojan, Vlad Eftenie şi Cornel Lazia, momente personale din vieţile oamenilor de peste tot. Mai exact, Voicu Bojan ne propune o incursiune în dragostea tumultoasă, făţişă şi toridă din îndepărtata Cuba, Vlad Eftenie surprinde stări nuanţate, în care, fără doar şi poate, vom retrăi alături de protagonişti dramele sau împlinirile iubirii, iar Cornel Lazia ne propune o descindere în subliminalul sentimentelor stârnite de persoana iubită”, spune curatorul expoziţiei, fotograful Şerban Mestecăneanu.Tema iubirii abordată de SoNoRo în acest an va putea fi regăsită şi în proiecţiile video semnate de Andu Dumitrescu, pe care Festivalul SoNoRo le va oferi publicului în cadrul concertului de la Palatul Bragadiru.

 

Pe lângă expoziţia de fotografie „Love Unlimited”, salonul literar cu acelaşi nume, organizat în parteneriat cu Dilema Veche, lansarea albumului „Love Songs” şi proiecţia filmului „Noseland”, festivalul va continua, sub egida „Tineri la repetiţie”, în parteneriat cu LiterNet, tradiţia repetiţiilor deschise pentru elevii şi studenţii din Bucureşti. Astfel, anul acesta, festivalul îsi va deschide porţile pentru trei dintre concerte: El Amor y la Muerte, sâmbată, 10 Noiembrie 2012, la Palatul Cercului Militar Național, Nuit Transfigurée, vineri, 16 Noiembrie 2012, la Muzeul Național de Artă, si Hallelujah Junction, duminică, 18 Noiembrie 2012, la Ateneul Român. Accesul va fi permis numai pe baza carnetului de elev sau a legitimaţiei de student, iar repetiţiile vor avea loc în intervalul 14:00 – 16:00, tinerii invitaţi având ocazia de a fi martorii procesului care stă la baza interpretării muzicale şi de a asculta în premieră piesele pe care artiştii le vor interpreta în cadrul concertelor din serile respective.

 


Voicu Bojan este editor, traducător şi fotograf freelancer. A publicat poveşti în imagini şi reportaje în mai multe publicaţii, dintre care cele mai semnificative sunt National Geographic România, Esquire România şi LensWork, US. Este editor asociat al Revistei Punctum şi iniţiatorul proiectului Diafragma 9.
www.voicubojan.com


Vlad Eftenie este doctor arhitect, lector la Universitatea de Arhitectură şi Urbanism “Ion Mincu” din Bucureşti, titular al cursului teoretic “Fotografia ca instrument de studiu şi cunoaştere în arhitectură”.
www.veftenie.daportfolio.com


Cornel Lazia şi-a început cariera de fotograf în 1990, fiind cunoscut pentru unele dintre primele fotografii pentru formaţii româneşti deja consacrate, ca Şuie Paparude, DJ Vasile sau Omul cu Şobolani, dar şi pentru fotografiile de modă publicate în revistele glossy din România.
www.cornellazia.com


Şerban Mestecăneanu este fotograful oficial al festivalului SoNoRo din anul 2008. Din 2010 este şi directorul Salonul de Fotografie Bucureşti, SAFO.
www.meste.ro


Expoziţia SoNoRo „Love Unlimited” a fost vernisată pe 15 noiembrie, la ora 19:00, şi poate fi vizitată la Muzeul Ţăranului Român, Sala Foaier, în perioada 15 – 21 noiembrie, între orele 10.00-18.00.Programul complet al festivalului SoNoRo poate fi găsit pe www.sonoro.ro, iar biletele şi abonamentele sunt disponibile prin reţeaua Eventim -magazinele Germanos, Orange, Vodafone, Domo, librăriile Cărtureşti, librăriile Humanitas şi online pe www.eventim.ro.

 

 

 

Sursa: Muzeul National Al Taranului Roman

31
/01
/24

RECOMANDĂRI Ziarul Metropolis vă recomandă, în prima lună din an, o întoarcere în fabuloasa lume a cărților. Biblioteci, obsesii, mistere, personaje și o pasiune salvatoare, în 3 cărți despre cărți, care fac deliciul oricărui iubitor de literatură.

31
/01
/24

Povestea din Ivona, Principesa Burgundiei de Witold Gombrowicz, cel mai mare dramaturg polonez, este adusă în contemporaneitate de Andrei și Andreea Grosu, la Teatrul Nottara, într-o montare inedită, tulburătoare, care îi va oferi spectatorului ocazia să se privească într-o oglindă a adevărului frust, neîndulcit. Premiera oficială are loc pe 9 februarie, la Sala „George Constantin”, de la ora 19:30.

31
/01
/24

În februarie, pe HBO Max ai conținut nou de urmărit în fiecare zi a lunii! Cu 29 de titluri noi, este la alegerea ta dacă vrei să urmărești cele mai noi filme, seriale, documentare, animații de pe HBO Max sau, de ce nu, să te pui la curent cu altele dintre sutele de titluri care sunt deja pe platformă.

30
/01
/24

În luna februarie, „Noaptea Albă a Filmului Românesc” este dedicată unui apreciat cineast, reprezentant al Noului Val în cinematografie: Cătălin Mitulescu regizor, scenarist şi producător. TVR Cultural, TVR Internațional și TVR Moldova invită telespectatorii în noaptea de sâmbătă, 3 spre 4 februarie, la un maraton cinematografic alături cele mai reprezentative şi premiate creaţii semnate de Cătălin Mitulescu.

30
/01
/24

Într-un spectacol-colaj mod portret, „Caracatița“, care marchează și prima întâlnire artistică a Catincăi Drăgănescu cu Teatrul Masca, regizoarea stratifică familia disfuncțională contemporană, în care părintele se cunoaște prin „Copilul meu, niciodată!”, iar copilul pare mai degrabă nevoit să se crească singur și, deloc întâmplător, să-și găsească refugiul în abuzul de substanțe.

30
/01
/24

Pentru pasionații de muzică cultă, apare o noutate pe segmentul evenimentelor live: o nouă serie de concerte va avea loc periodic, la Sala Dalles din Capitală, sub titulatura Musical Extravaganza: evenimentele aduc intensitatea şi culoarea operei și operetei într-un cadru mai personal, prin concerte cu repertoriu specific dar şi alte tipuri de sonorităţi, în adaptare clasică şi interpretarea unor nume consacrate ale scenei lirice.

30
/01
/24

Universul magic al filmelor de animație pentru copii își deschide porțile pentru publicul cu deficiențe de auz din România. Ochi și urechi, noul proiect pus la cale de Animest, cu sprijinul Fundației Orange, le va oferi spectatorilor o experiență de vizionare adaptată nevoilor lor, accesibilă atât în sala de cinema, cât și în sălile de clasă sau în fața ecranelor de acasă.