Expozitie in cadrul festivalului SoNoRo
https://www.ziarulmetropolis.ro/expozitie-in-cadrul-festivalului-sonoro/

Festivalul Internaţional de Muzică de Cameră SoNoRo a pregătit pentru publicul celei de-a VII-a ediţii, desfăşurată sub semnul iubirii, atât concerte susţinute de muzicieni de excepţie, cât şi o multitudine de evenimente conexe. Începând cu 15 noiembrie şi până pe 21 noiembrie 2012, expoziţia de fotografie „Love Unlimited”, cu o selecţie de 38 de lucrări ale fotografilor […]

Un articol de Andrada Văsii|19 noiembrie 2012

Festivalul Internaţional de Muzică de Cameră SoNoRo a pregătit pentru publicul celei de-a VII-a ediţii, desfăşurată sub semnul iubirii, atât concerte susţinute de muzicieni de excepţie, cât şi o multitudine de evenimente conexe.
Începând cu 15 noiembrie şi până pe 21 noiembrie 2012, expoziţia de fotografie „Love Unlimited”, cu o selecţie de 38 de lucrări ale fotografilor Voicu Bojan, Vlad Eftenie şi Cornel Lazia, va fi găzduită de Sala Foaier a Muzeului Național al Ţăranului Român.

 

În perioada 24 noiembrie – 2 decembrie, expoziţia va fi deschisă publicului şi la Cluj-Napoca, la Sala Mare a Casei TIFF. Expoziţia de fotografie SoNoRo „Love Unlimited” este organizată cu sprijinul E.ON. „Love Unlimited aduce sub bagheta celor trei fotografi, Voicu Bojan, Vlad Eftenie şi Cornel Lazia, momente personale din vieţile oamenilor de peste tot. Mai exact, Voicu Bojan ne propune o incursiune în dragostea tumultoasă, făţişă şi toridă din îndepărtata Cuba, Vlad Eftenie surprinde stări nuanţate, în care, fără doar şi poate, vom retrăi alături de protagonişti dramele sau împlinirile iubirii, iar Cornel Lazia ne propune o descindere în subliminalul sentimentelor stârnite de persoana iubită”, spune curatorul expoziţiei, fotograful Şerban Mestecăneanu.Tema iubirii abordată de SoNoRo în acest an va putea fi regăsită şi în proiecţiile video semnate de Andu Dumitrescu, pe care Festivalul SoNoRo le va oferi publicului în cadrul concertului de la Palatul Bragadiru.

 

Pe lângă expoziţia de fotografie „Love Unlimited”, salonul literar cu acelaşi nume, organizat în parteneriat cu Dilema Veche, lansarea albumului „Love Songs” şi proiecţia filmului „Noseland”, festivalul va continua, sub egida „Tineri la repetiţie”, în parteneriat cu LiterNet, tradiţia repetiţiilor deschise pentru elevii şi studenţii din Bucureşti. Astfel, anul acesta, festivalul îsi va deschide porţile pentru trei dintre concerte: El Amor y la Muerte, sâmbată, 10 Noiembrie 2012, la Palatul Cercului Militar Național, Nuit Transfigurée, vineri, 16 Noiembrie 2012, la Muzeul Național de Artă, si Hallelujah Junction, duminică, 18 Noiembrie 2012, la Ateneul Român. Accesul va fi permis numai pe baza carnetului de elev sau a legitimaţiei de student, iar repetiţiile vor avea loc în intervalul 14:00 – 16:00, tinerii invitaţi având ocazia de a fi martorii procesului care stă la baza interpretării muzicale şi de a asculta în premieră piesele pe care artiştii le vor interpreta în cadrul concertelor din serile respective.

 


Voicu Bojan este editor, traducător şi fotograf freelancer. A publicat poveşti în imagini şi reportaje în mai multe publicaţii, dintre care cele mai semnificative sunt National Geographic România, Esquire România şi LensWork, US. Este editor asociat al Revistei Punctum şi iniţiatorul proiectului Diafragma 9.
www.voicubojan.com


Vlad Eftenie este doctor arhitect, lector la Universitatea de Arhitectură şi Urbanism “Ion Mincu” din Bucureşti, titular al cursului teoretic “Fotografia ca instrument de studiu şi cunoaştere în arhitectură”.
www.veftenie.daportfolio.com


Cornel Lazia şi-a început cariera de fotograf în 1990, fiind cunoscut pentru unele dintre primele fotografii pentru formaţii româneşti deja consacrate, ca Şuie Paparude, DJ Vasile sau Omul cu Şobolani, dar şi pentru fotografiile de modă publicate în revistele glossy din România.
www.cornellazia.com


Şerban Mestecăneanu este fotograful oficial al festivalului SoNoRo din anul 2008. Din 2010 este şi directorul Salonul de Fotografie Bucureşti, SAFO.
www.meste.ro


Expoziţia SoNoRo „Love Unlimited” a fost vernisată pe 15 noiembrie, la ora 19:00, şi poate fi vizitată la Muzeul Ţăranului Român, Sala Foaier, în perioada 15 – 21 noiembrie, între orele 10.00-18.00.Programul complet al festivalului SoNoRo poate fi găsit pe www.sonoro.ro, iar biletele şi abonamentele sunt disponibile prin reţeaua Eventim -magazinele Germanos, Orange, Vodafone, Domo, librăriile Cărtureşti, librăriile Humanitas şi online pe www.eventim.ro.

 

 

 

Sursa: Muzeul National Al Taranului Roman

29
/03
/24

Romanian Design Week, un festival multidisciplinar dedicat industriilor creative ce promovează designul, arhitectura, creativitatea și inovația, lansează în colaborare cu UniCredit Bank un concurs destinat tinerilor ilustratori și designeri grafici din România, cu vârste cuprinse între 18 și 25 de ani. Scopul competiției este crearea colecției oficiale de obiecte de merchandising pentru festival, având ca temă "Unlock the City".

29
/03
/24

Una din trei femei se confruntă cu pierderea sarcinii de-a lungul vieții. Una din șase femei se confruntă cu infertilitatea. Una din două femei trece prin depresie și/sau anxietate, în urma pierderii unei sarcini, sau în contextul problemelor de infertilitate. În pofida frecvenței lor, aceste experiențe sunt totuși unele dintre cele mai stigmatizante și izolante din societate.

28
/03
/24

O nouă lună într-un șir aparent nesfârșit plasat sub semnul „vremurilor interesante” este o nouă invitație la oglindire prin artă. De la criza de mediu la traume transmise de-a lungul generațiilor, de la apăsarea cu care ne zdrobesc rolurile de gen în societate, la dificultățile în comunicare, spectacolele Vanner Collective vorbesc despre probleme cu care ne confruntăm zi de zi, conștienți sau nu, abordate cu empatie și cu inteligență, cu un amestec dezarmant de onestitate și teatralitate.

26
/03
/24

Cum se poate găsi un echilibru între stăpânirea strategiilor de comunicare, acumularea cunoștințelor de SEO și duelul cu algoritmii opaci ai tuturor platformelor de social media, de la Instagram la Facebook, de la Tik-Tok la Reddit, toate acestea fiind necesare pentru a ajunge la public, și activitatea propriu-zisă de a crea un concept sau un produs?

22
/03
/24

În contextul celebrării a 20 de ani de existență, Centrul Național al Dansului București (CNDB) extinde Ziua Internațională a Dansului pe durata întregii luni aprilie. Astfel, spectatorii vor avea ocazia să vizioneze spectacole de dans internaționale prezentate în premieră în România, producții coregrafice naționale, dar și să participe la discuții cu artiștii.

22
/03
/24

Pe 23 martie 2021, la 93 de ani, după aproape un secol petrecut printre lumini, umbre și culori, a părăsit această lume, lăsând în urmă o istorie a costumului, zeci de volume, nenumărate expoziții, o mulțime de obiecte adunate într-o colecție de o valoare greu de estimat, care, poate, își va găsi în timp un spațiu pentru ca muzeul visat de ea să existe.