Festivalul „Florian Pittiș” se deschide în această seară
https://www.ziarulmetropolis.ro/festivalul-florian-pittis-se-deschide-in-aceasta-seara/

Cea de-a noua ediţie a Festivalului Naţional de Arte pentru Liceeni „Florian Pittiş” , care va avea loc la Teatrul „Lucia Sturdza Bulandra”, se deschide în această seară şi durează până pe 18 mai.

Un articol de Liliana Matei|16 mai 2016

Festivalul se desfășoară sub egida Trupei de teatru AS și a Colegiului Național „Gheorghe Lazăr” București.  Festivalul îşi propune să aducă un omagiu lăzăristului Florian Pittiş, să încurajeze iniţiativele tinerilor şi să îi sprijine pe aceia care doresc o carieră în domeniul scenei.

În 2016 s-au înscris mai bine de 30 trupe de teatru şi muzică din liceele din ţară, iar în urma selecţiei au rămas în concurs cele mai bune spectacole şi piese. Finala festivalului va avea loc la Teatrul „Lucia Sturdza Bulandra”. Deschiderea festivalului şi concursul de muzică vor avea loc luni, 16 mai 2016, începând cu ora 19 la sala „Toma Caragiu”. Marţi, 17 mai 2016, de la ora 18 se va desfăşura secţiunea teatru la sala „Liviu Ciulei”. Miercuri, 18 mai 2016 de la ora 19, tot la sala „Liviu Ciulei”, va fi gala şi festivitatea de premiere, urmată de spectacolul „Exercițiu de commedia dell ‘arte” susțiut de masteranzi ai Univeristății Naționale de Artă Teatrală și Cinematografică, București.

Juriul care va evalua prestaţiile concurenţilor este format din: Ionela Neagoe – director adjunct al Colegiului Naţional „Gheorghe Lazăr”, Cristina Juncu, Mihai Constantin, Virgil Ianţu, Adrian Despot. Preşedintele juriului este prof. Victor Ioan Nicolae – director al Colegiului National „Gheorghe Lazãr”, iar preşedintele de onoare este Anda Pittiş.

Trupa câştigătoare a Marelui Trofeu la secţiunea teatru îşi va juca spectacolul şi pe scena Teatrului Excelsior, iar la secțiunea muzică, trupa câștigătoare va susține un recital în cadrul Festivalului „Folk You” din Vama Veche.

Intrarea este liberă în limita locurilor disponibile. Festivalul va fi transmis live de către Radio3net „Florian Pittiş” pe site-ul  www.radio3net.ro.

Prima seară este dedicată secțiunii Muzică și va avea loc la Sala Toma Caragiu, cea de-a doua seară, marți 17 mai, este dedicată secțiunii Teatru. În ultima seară, pe data de 18 mai, începând cu ora 19.00, la Sala Liviu Ciulei vor avea loc Gala și Festivitatea de premiere, împreună cu un „Exercițiu de commedia dell ‘arte” susținut de studenții de la Master, anul I, Arta actorului, de la UNATC București.

03
/11
/23

Fundația Culturală „Camil Petrescu” (FCCP) continuă să construiască contexte pentru un dialog profesional bogat în mediul teatral autohtom, lansând, astăzi, 3 noiembrie 2023, un nou proiect – un podcast realizat de Zomir Dimovici.

03
/11
/23

În perioada 6-19 noiembrie 2023, la sediul ICR Londra va putea fi vizitată expoziția documentară „Circular Catalysts“, program al British Council România, realizat în parteneriat cu Institutul Cultural Român.

03
/11
/23

În luna noiembrie, compania independentă de teatru Vanner Collective își aduce pe scenă spectacolele atât în spațiile consacrate, cât și în cadrul proiectului „Deschis - microstagiune de spectacole invitate”, de la Teatrul Masca din București, și în programul Festivalului Caleido, care se va desfășura în 2023 la Timișoara.

02
/11
/23

La începutul lunii noiembrie, MNAC deschide noul sezon expozițional, Art Safari Stars Edition continuă să atragă iubitorii artelor vizuale pe Lipscani cu două noi expoziții, iar la MNAR sezonul de toamnă s-a lansat cu un important eveniment dedicat sculpturii.

02
/11
/23

Nu pierdeți expoziția de final a celei de-a doua ediții a proiectului ATELIERE DE PRACTICI COLABORATIVE, program de educație non-formală prin artă co-finanțat de Primăria Sectorului 6, prin Centrul Cultural European Sector 6, în cadrul Programului Cultura 2023!

01
/11
/23

În noiembrie, HBO Max vine cu filme și seriale proaspete, noi episoade și sezoane ale unor producții de succes, dar și cu documentare care promit să nu dezamăgească.

31
/10
/23

Montări jucate des cu casa închisă, cunoscuți dramaturgi români contemporani și internaționali, proiecte câștigătoare ale programului StarT. Alchimia suferinței, larghețea sufletului uman, frumusețile și grozăviile lumii noastre, povești cu ecouri largi pentru tineri și adulți – din 3 noiembrie.