Festivalul ‘’George Enescu’’- 150 de evenimente culturale
https://www.ziarulmetropolis.ro/festivalul-george-enescu-150-de-evenimente-culturale/

Astãzi, cu prilejul Conferinṭei de presã din Aula Uniunii Compozitorilor şi Muzicologilor din România, s-a lansat site-ul Festivalului şi Concursului Internaṭional ‘’George Enescu’’. Fiind printre cele mai exportate produse culturale, la conferinṭã au participat Ministrul Culturii şi Patrimoniului Naṭional- dl. Puiu Haşoti, Directorul festivalului-dl. Ioan Holender, Primarul General al Municipiului Bucureşti-dl. Sorin Oprescu, Directorul General […]

Un articol de Andrada Văsii|31 octombrie 2012

Astãzi, cu prilejul Conferinṭei de presã din Aula Uniunii Compozitorilor şi Muzicologilor din România, s-a lansat site-ul Festivalului şi Concursului Internaṭional ‘’George Enescu’’.

Fiind printre cele mai exportate produse culturale, la conferinṭã au participat Ministrul Culturii şi Patrimoniului Naṭional- dl. Puiu Haşoti, Directorul festivalului-dl. Ioan Holender, Primarul General al Municipiului Bucureşti-dl. Sorin Oprescu, Directorul General al Societãṭii de Televiziune, Directorului General al Societãṭii Române de Radiodifuziune, Preşedintele Institutului Culturaal Român, dar şi reprezentanṭi ai partenerilor şi sponsorilor festivalului.

Cea de-a XXI-a ediṭie a Festivalului ‘’George Enescu’’ se va desfãşura între 1 şi 28 septembrie 2013 şi va include concerte simfonice, recitaluri, spectacole de operã şi balet, dar şi concerte camerale în sãlile principale ale Bucureştiului şi nu numai ( vor mai fi vizate şi oraşe istorice cu un trecut legat de cel al compozitorului). In total, se preconizeazã cã vor avea loc peste 150 de evenimente cu tematicã specificã.

 

 

11
/01
/24

Institutul Cultural Român anunță lansarea ediției din 2024 a Programului CANTEMIR*, program de finanțare pentru proiecte culturale destinate mediului internațional. ICR va acorda finanțare nerambursabilă pentru inițiative culturale din domeniile arte vizuale (arte plastice, arte decorative, știință/cercetare și arhitectură, design, noile media, fotografie, performance) și artele spectacolului (teatru, muzică, dans).

11
/01
/24

Asociația SIGNIS România anunță prima ediție a Festivalului Internațional FILMIKON, care propune o selecție de filme premiate de-a lungul anilor de juriile ecumenice și interreligioase, în peste 30 de festivaluri de film din lume, dar și un dialog despre valorile creștine și umane pornind de la aceste producții. Începând cu anul 1974, Premiul Juriului Ecumenic este un premiu independent acordat filmelor de lungmetraj din competițiile unor festivaluri internaționale de film din lume, precum Cannes sau Berlin.

11
/01
/24

„Corespondențe” de la Teatrul Metropolis este o producție româno-franceză, cu dublă cetățenie, și o demonstrație mamut a teatrului ca etapă de lucru, ca limbaj universal și ca conglomerat de întâlniri.

10
/01
/24

Dacă vreți să aflați care a fost parola primului e-mail al actriței Andreea Hristu, o veți afla aici. Veți mai afla și care a fost spectacolul care a marcat-o cel mai mult, dar și care este cea mai prețioasă resursă pe care o avem. Toate acestea, într-un interviu sub formă de alfabet.

09
/01
/24

CARTEA DE CINEMA Neaşteptată apariţie acest “Desene mişcătoare. Dialoguri despre critică şi cinema”, pe care criticul de film Andrei Gorzo şi criticul literar Mihai Iovănel - prieteni şi colegi de generaţie şi de idei - l-au scos la finalul lui 2023 la Editura Polirom.