Festivalul Internațional Orasul si Literatura. Marcel Iureș, invitat special
https://www.ziarulmetropolis.ro/festivalul-international-orasul-si-literatura-marcel-iures-invitat-special/

În perioada 4-7 februarie 2016, la sediul Institutului Cultural Român (Aleea Alexandru nr. 38, Bucureşti) se va desfăşura prima ediţie a Festivalului Internaţional Oraşul şi Literatura. Evenimentul urmăreşte promovarea prozei contemporane în spaţiul public.

Un articol de Petre Ivan|28 ianuarie 2016

Participă scriitorii Radu Aldulescu, Cristina Andrei, George C. Dumitru, Cristian Fulaș, Bogdan Ghiu, Nora Iuga, Cosmin Perța, Petru Istrate, Andreea Răsuceanu, Octavian Soviany, Anca Vieru și Bogdan Suceavă (România), Margo Rejmer și Bogumil Luft (Polonia), și Christian Haller (Elveția).

Invitați speciali ai festivalului sunt actorul Marcel Iureș, care va prezenta una dintre serile festivalului și fotograful Andrei Păcuraru, care va expune o serie de portrete ale autorilor prezenți.

Moderatori: Carmen Mușat, Ovidiu Șimonca, Alina Purcaru (Observator Cultural) și Marcel Iureș.

Organizatori: Gestalt Books și Observator Cultural.

Sponsori: Reea, Moldmetal Trading, Gedaco Invest și Carpați Motors.

Parteneri: Institutul Cultural Român, TVR 2, Teatrul ACT, Cartea Românească, Polirom, Sport Total FM, SemneBune, Libris.ro, LibHumanitas, Poesis Internațional, Radio România Cultural, Institutul Polonez București, Nemira, Institutul Blecher.

Festivalul Internațional Orasul si Literatura – Program:

JOI, 4 FEBRUARIE 2016

Nora Iuga

Radu Aldulescu

Cristina Andrei

Bogdan Suceavă (proiecție HD)

moderatori: Carmen Mușat & Ovidiu Șimonca

VINERI, 5 FEBRUARIE 2016

Octavian Soviany

Octavian Soviany

Octavian Soviany

Bogumil Luft

George C. Dumitru

Petru Istrate

moderatori: Carmen Mușat &  Ovidiu Șimonca

SÂMBĂTĂ, 6 FEBRUARIE 2016

Bogdan Ghiu

Andreea Răsuceanu

Christian Haller

moderatori: Marcel Iureș & Alina Purcaru

DUMINICĂ, 7 FEBRUARIE

Cosmin Perța

Margo Rejmer

Cristian Fulaș

Anca Vieru

moderatori: Carmen Mușat & Ovidiu Șimonca

Cu această ocazie va lansat și volumul ORAȘUL – ANTOLOGIE DE PROZĂ, care cuprinde texte ale autorilor invitați și un interviu cu Marcel Iureș, cu o prefață de Carmen Mușat.

Accesul publicului este liber, în limita locurilor disponibile.

Foto: Orasul si Literatura. Marcel Iureș – icr.ro

 

 

13
/11
/23

CRONICĂ DE FILM Aflată la debutul în regie, Carla Teaha propune “De ce mă cheamă Nora, când cerul meu e senin” (2023), un documentar portret, plin de deferenţă, despre o scriitoare îndrăgită şi nonconformistă, Nora Iuga. Din 17 noiembrie, în cinematografe.

13
/11
/23

Gabriel Croitoru și Simina Croitoru, tată şi fiică, merg înainte cu ediția din acest an a Turneului Național Vioara lui Enescu la sate, în comuna Petriș, județul Arad (17 noiembrie, ora 12.30), la Deva, pe scena Sălii Pro Arte (17 noiembrie, ora 19), la Braşov, la Sala Patria (18 noiembrie, ora 19), cu finalul turneului la Bucureşti, la Sala Radio (21 noiembrie, ora 19).

13
/11
/23

Bucharest Best Comedy Film Festival și-a ales filmul câștigător dintre cele 10 participante în competiție. Marele câștigător este o comedie venită direct din Peru pe marile ecrane din România. Surori vitrege a fost ales în unanimitate de către juriul festivalului, cucerind imediat și publicul participant la Gala de închidere, când a fost anunțat drept marele câștigător.

12
/11
/23

Un spectacol care ar trebui prezentat în fața cât mai multor tineri și care vorbește despre probleme extrem de actuale, prezente într-o formă sau alta cam în toate școlile din România în acest moment...

10
/11
/23

În 18 și 19 noiembrie 2023, la ora 19:00, la Teatrul Excelsior va avea loc premiera spectacolului „(R)Evoluție. Ghid de supraviețuire în secolul XXI” de Yael Ronen și Dimitrij Schaad, în regia lui Radu Nica, nume de referință ale scenei românești, multiplu nominalizat la Premiile UNITER și câștigător în 2005 al Premiului de debut pentru spectacolul „Nora“, realizat la Teatrul Naţional „Radu Stanca” din Sibiu.

10
/11
/23

În 18 și 19 noiembrie, de la ora 20:00, Reactor invită publicul la ultima sa producție, „Rața!”, pe un text scris vara aceasta în cadrul rezidenței de scriere pentru autori dramatici, Drama 5.