FITS 2013 – un dialog teatral în jurul lumii
https://www.ziarulmetropolis.ro/fits-2013-un-dialog-teatral-in-jurul-lumii/

TVR 2 reflectă magia celei de-a XX-a ediţii a Festivalului Internaţional de Teatru de la Sibiu (FITS 2013) printr-un documentar special ce va avea premiera joi, 6 februarie, de la ora 21:00.

Un articol de Petre Ivan|4 februarie 2014

TVR 2 reflectă magia celei de-a XX-a ediții a Festivalului Internațional de Teatru de la Sibiu (FITS 2013) printr-un documentar special ce va avea premiera joi, 6 februarie, de la ora 21:00.

Documentarul realizat de Sînziana Miloșoiu arată culisele celui mai important festival de artele spectacolului din România și oferă o perspectivă provocatoare asupra lumii din jurul nostru printr-o suită de dialoguri cu invitaţii celei de-a XX-a ediție a Festivalului Internațional de Teatru de la Sibiu.

Construit ca o călătorie –  un dialog în jurul lumii –, documentarul produs de TVR invită telespectatorii să descopere, într-o serie de 10 episoade, spectacolele unora dintre cele mai bine cotate teatre din Europa, Asia și America, mari regizori și artişti excepţionali ale lumii artelor spectacolelor de astăzi.

„Culorile unui festival: FITS 2013” reuşeşte să surprindă diversitatea programului de la Sibiu şi atmosfera energizantă a festivalului printr-o serie de portrete ale unor personalităţi precum Eugenio Barba, George Banu, Constantin Chiriac, Bernard Faivre D’Arcier, Declan Donnellan sau Jean Jacques Lemêtre.

FITS 2013 – Making of

Festivalului Internaţional de Teatru de la Sibiu reprezintă probabil cel mai complex festival anual din România, fiind recunoscut internaţional ca cel de-al treilea festival de artele spectacolului din Europa ca amploare şi dimensiune, după Festivalul Internaţional de la Edinburgh (Marea Britanie) şi Festivalul de la Avignon (Franţa).

Cea de-a XXI-a ediție a Festivalului Internațional de Teatru de la Sibiu va avea loc în perioada 6 – 15 iunie 2014.

Foto cu FITS 2013 – Sebastian Marcovici, TNRS

13
/11
/23

CRONICĂ DE FILM Aflată la debutul în regie, Carla Teaha propune “De ce mă cheamă Nora, când cerul meu e senin” (2023), un documentar portret, plin de deferenţă, despre o scriitoare îndrăgită şi nonconformistă, Nora Iuga. Din 17 noiembrie, în cinematografe.

13
/11
/23

Gabriel Croitoru și Simina Croitoru, tată şi fiică, merg înainte cu ediția din acest an a Turneului Național Vioara lui Enescu la sate, în comuna Petriș, județul Arad (17 noiembrie, ora 12.30), la Deva, pe scena Sălii Pro Arte (17 noiembrie, ora 19), la Braşov, la Sala Patria (18 noiembrie, ora 19), cu finalul turneului la Bucureşti, la Sala Radio (21 noiembrie, ora 19).

13
/11
/23

Bucharest Best Comedy Film Festival și-a ales filmul câștigător dintre cele 10 participante în competiție. Marele câștigător este o comedie venită direct din Peru pe marile ecrane din România. Surori vitrege a fost ales în unanimitate de către juriul festivalului, cucerind imediat și publicul participant la Gala de închidere, când a fost anunțat drept marele câștigător.

12
/11
/23

Un spectacol care ar trebui prezentat în fața cât mai multor tineri și care vorbește despre probleme extrem de actuale, prezente într-o formă sau alta cam în toate școlile din România în acest moment...

10
/11
/23

În 18 și 19 noiembrie 2023, la ora 19:00, la Teatrul Excelsior va avea loc premiera spectacolului „(R)Evoluție. Ghid de supraviețuire în secolul XXI” de Yael Ronen și Dimitrij Schaad, în regia lui Radu Nica, nume de referință ale scenei românești, multiplu nominalizat la Premiile UNITER și câștigător în 2005 al Premiului de debut pentru spectacolul „Nora“, realizat la Teatrul Naţional „Radu Stanca” din Sibiu.

10
/11
/23

În 18 și 19 noiembrie, de la ora 20:00, Reactor invită publicul la ultima sa producție, „Rața!”, pe un text scris vara aceasta în cadrul rezidenței de scriere pentru autori dramatici, Drama 5.