Gala Dance Motion din anul acesta în cadrul Promenadei Operei 2021
https://www.ziarulmetropolis.ro/gala-dance-motion-din-anul-acesta-in-cadrul-promenadei-operei-2021/

Esplanada din faţa Operei Naţionale Bucureşti va găzdui anul acesta Gala Dance Motion. Duminică, 12 septembrie, de la ora 11:00, vino să vezi cum arată viitorul dansului din România.

Un articol de Liliana Matei|9 septembrie 2021

Dansatori de top, multipli câștigători la concursuri internaționale și naționale de anvergură, și invitați de elită, se reunesc pe Esplanada Operei într-un spectacol de gală.

În program vor fi prezentate coregrafii din repertoriul propriu și coregrafii extrase din programul Dance Motion – un workshop intensiv la care participă tineri artisti dansatori si balerini de la școli de top din România. Invitații speciali ai galei Dance Motion sunt: Maynard Miranda Fernandez (Cuba) – Prim-Solist al Teatrului de Balet Sibiu, Florin Budnaru -Tenor al Teatrului de Operetă și Musical „Ion Dacian”, Lucas Molina Perez  (Argentina)-Coregraf și dansator de Flamenco.

Dance Motion este un program intensiv, susținut de maeștrii de balet, profesori și coregrafi, din domenii diverse – balet, dans modern și contemporan, gimnastică, jazz, caracter, folclor, street dance în perioada 6-12 septembrie la Academia de Arte Dance Planet. Înființat în 2019 de către Oana Ioniță, programul Dance Motion a ajuns la a V-a ediție si se va încheia duminică, 12 septembrie, cu spectacolul de gală pe Esplada Operei Naționale București, pregătit cu suflet de cei 48 de tineri artiști și cei 10 profesori-coregrafi: Corina Dumitrescu-Prim-Solistă Opera Națională București; George Postelnicu-PrimSolist Opera Națională București; Maria Postelnicu -Prim-Solista Opera Națională București; Maynard Miranda Fernandez(Cuba) -Prim-Solist Teatrul de Balet Sibiu; Marin Barbu(Nea Marin)-Maestrul Folclorului Românesc; Lucas Molina; Perez(Argentina)-Coregraf și dansator de Flamenco; Dragoș Rosu(Istvan)-Coregraf Pro Tv și Antena 1; Raluca Nicolae-Coregraf, profesor și mentor; Adina Popa -Campioană Națională de gimnastică ritmică; Oana Ioniță- Director Artistic al programului Dance Motion.

Biletele se pot achiziționa de pe  http://tickets.operanb.ro/ și de la Casa de Bilete a Operei Naționale București.

Spațiul destinat evenimentului este delimitat în trei zone specifice:

Zona A – zona de food court (rulote);

Zona B – scena (cu acces condiționat de pass/abonament, aprox. 300

de locuri);

Zona C – zona de terapie prin artă, relaxare culturală, amenajată cu

hamace, fotolii tip puf și pavilioane;

Biletele se pot achiziționa de pe http://tickets.operanb.ro/ și de la Casa de Bilete a Operei Naționale București.

23
/01
/24

ISTORIA ne ajută să călătorim în trecutul persoanelor, familiilor, comunităților, popoarelor, Lumii întregi. Ea ne învăţă să întelegem o hartă, o haină, o clădire, o ruină, o fotografie, o gravură, un document vechi, o piesă de muzeu sau chiar un tablou. Cine ştie Istorie, va înțelege mai bine comunitatea şi lumea în care trăieşte azi!

23
/01
/24

Miercuri, 24 ianuarie, ziua în care Unirea Principatelor Române este celebrată la nivel național prin numeroase festivități și manifestări culturale, ARCUB – Centrul Cultural al Municipiului București oferă publicului oportunitatea de a descoperi tainele limbajului universal al artei prin intermediul expoziției momentului, „Universul lui Salvador Dalí”, deschisă la Hanul Gabroveni din centrul Capitalei.

22
/01
/24

Teatrul Național „I.L. Caragiale” București își începe anul în Sala Mare, cu „Opera de trei parale” de Bertolt Brecht, această ars poetica și demonstrație practică a teatrului epic, acest punct de cotitură teatral, tablă de șah cu toți pionii murdari, busolă morală fără ac, și matrioșkă a răului.

22
/01
/24

Art Safari revine în această primăvară cu o ediție ce marchează un deceniu de existență. În prim plan, marii maeștri ai artei românești: Eustațiu Stoenescu, Grigorescu, Tonitza, Luchian, Pallady, Baba, Petrașcu, Mützner, Dărăscu, Ressu, Iser. Noul sezon prezintă 5 expoziții de artă, ce pot fi văzute în perioada 8 martie-28 iulie, la Palatul Dacia-România de pe Lipscani.

22
/01
/24

Anul acesta, Teatrul Tamási Áron celebrează Ziua Culturii Maghiare prin deschiderea a trei spaţii de întâlnire : luni, 22 ianuarie, de la ora 19, în Sala Mare a Teatrului, spectatorii din Sfântu Gheorghe pot urmări spectacolul "Voiam să mă revolt cu voi", o producţie a Teatrului Naţional din Târgu Mureş, în regia lui Aba Sebestyén; în aceeași zi, Trupa Tamási Áron joacă una dintre producţiile sale de succes, Floarea Soarelui, în regia lui Radu Afrim, pe scena Teatrului Naţional din Târgu Mureş; miercuri, 24 ianuarie, la Braşov, va fi lansată cartea despre viaţa actorului Nemes Levente, fostul director al Teatrului Tamási Áron.

22
/01
/24

Un spectacol-coupé, cu o durată de două ore, vă aşteaptă în penultima zi a lunii la Sala Media a TNB, ca să ne amintim de cel mai mare dramaturg al românilor, Ion Luca Caragiale, născut pe 30 ianuarie 1852: Caragiale altfel & Moftul român.

19
/01
/24

Acum un an, George Banu mai avea de trăit doar două zile. A murit pe 21 ianuarie 2023, la Paris, iar dispariția lui a însemnat sfârșitul unei lumi. O lume nu așa „perfectă” cum se dorește cea pe care o trăim, dar o lume frumoasă, în care se respira la alte înălțimi.

19
/01
/24

Warner TV dedică duminicile lunii februarie filmelor de basm, povești fantastice live action și animate, ecranizări și narațiuni originale lansate pe parcursul ultimelor nouă decenii.