GALERIE FOTO Acuarele botanice rare, de Salvador Dali, vândute la licitaţie cu peste 1 milion de dolari
https://www.ziarulmetropolis.ro/galerie-foto-acuarele-botanice-rare-de-salvador-dali-vandute-la-licitatie-cu-peste-1-milion-de-dolari/

Un număr de 14 acuarele botanice foarte rare, nemaivăzute în public, realizate de Salvador Dali în anii 1960, au fost vândute la licitaţie cu peste 1 milion de dolari.

Un articol de Andrada Văsii|25 iunie 2013

Un număr de 14 acuarele botanice foarte rare, nemaivăzute în public, realizate de maestrul curentului suprarealist Salvador Dali în anii 1960, au fost vândute la licitaţie cu peste 1 milion de dolari, informează huffingtonpost.com.

Aceste tablouri speciale, realizate sub forma unor studii de litografie tradiţionale, au fost vândute de casa Bonhams, la Londra, cu suma totală de 726.000 lire sterline (1,1 milioane de dolari).

Potrivit Art Daily, operele au fost aprig disputate între mai mulţi colecţionari de artă care au licitat prin telefon, pe internet şi în sala în care a avut loc licitaţia, notează Mediafax.

Acuarele comandate în 1969

Comandate iniţial în 1969 de editorul german Jean-Paul Schneider, aceste acuarele au fost prezentate pentru prima dată în public după 2001, când au fost expuse, pentru o perioadă scurtă, la Galeria Orangerie-Reinz din Koln.

Tablourile au fost achiziţionate de un colecţionar european, a declarat William O’Reilly, directorul departamentului de Artă Impresionistă şi Modernă al casei de licitaţii Bonhams.

Foto credit: The Huffington Post

28
/04
/23

Complexul Muzeal Bistrița-Năsăud și Asociația Culturală „Grigore Bradea” vă invită la vernisajul expoziției realizate de Florin Tamba – laureat al Premiului „Grigore Bradea” 2021. Vernisajul expoziției de sculptură are loc vineri, 5 mai 2023, de la ora 18:00, la Muzeul Județean Bistrița-Năsăud. Expoziția va fi prezentată de istoricul de artă Vasile Duda.

27
/04
/23

Finalul lunii aprilie aduce încă două vernisaje în spațiile galeriei neconvenționale Celula de Artă. De pe 26 aprilie și până pe 6 iunie, la Kulterra Gallery (str. Știrbey Vodă nr. 104 – 106), se poate vedea expoziția „Călătorii” a artistei Ioana Badea, ce explorează drumuri, și nu destinații, făcute atât cu pasul, cât și cu gândul și între 29 aprilie și 13 mai artistul Bogdan – George Negulescu aduce în spațiul-acvariu din B-dul Carol, nr. 53 expoziția ”Red my mind”.

27
/04
/23

Cea de-a IX-a ediție a Festivalului Internațional de Arhitectură și Design Concéntrico se va desfășura, în perioada 27 aprilie - 2 mai 2023, în orașul Logroño (Spania), iar România va fi din nou prezentă, cu instalația „Fresaˮ/„Căpșunăˮ, realizată de arhitecta Oana Stănescu. Participarea României la această ediție a Festivalului este susținută de Institutul Cultural Român de la Madrid, partener al Festivalului, cu sprijinul Uniunii Arhitecților din România.

25
/04
/23

Fundația Art Encounters din Timişoara, oraş care este Capitala Europeană a Culturii în acest an, găzduieşte expoziția "Adrian Ghenie - Corpul imposibil", ce conține o serie de desene și câteva picturi tulburătoaere, inspirate din izolarea din perioada pandemiei.

24
/04
/23

„Albinele Mării Negre” de Vasile Rață este a doua expoziție din seria „Window to Europe” de la Arbor.art.room, care-și propune ca de-a lungul acestui an să promoveze artiști cu rădăcini basarabene, care și-au început cariera la sfârșitul anilor ’80 și începutul anilor ’90. Acela a fost momentul prăbușirii cortinei de fier și al deschiderii de noi oportunități în spațiul occidental.

20
/04
/23

Spotlight – Bucharest International Light Festival revine între 21 şi 23 aprilie la Bucureşti cu noi experienţe şi locaţii în premieră. Cea de-a şaptea ediţie Spotlight Festival se numeşte ”Geometry of the City” şi transformă Calea Victoriei şi ARCUB – Hanul Gabroveni prin spectacole de video mapping, proiecţii de lumină şi instalaţii multimedia din Franţa, Austria, Ungaria şi România.

20
/04
/23

Expoziția colectivă centrală Chronic desire – Sete cronică, inaugurată odată cu Deschiderea Timișoara 2023 – Capitală Europeană a Culturii, va avea finisajul în acest sfârșit de săptămână. Evenimentul ce se va desfășura pe parcursul a trei zile va conține ateliere, dezbateri, performance, tururi ghidate și concerte care intră în dialog cu sau activează lucrările din expoziție.

10
/04
/23

La începutul lunii, ca într-un city break în care au devorat tot ce se putea în materie de artă contemporană, mai mulți membri ai Comisiei pentru Cultură și Educație (CULT) din Parlamentul European au văzut tot ce are de oferit Timișoara în prezent, în muzee, săli de spectacol și spații neconvenționale. Expresia redundantă, care a fost rostită de mai mulți parlamentari europeni a fost: „Cum putem să ajutăm“?