Goethe-Institut dezbate problema plasticului cu publicul bucureștean
https://www.ziarulmetropolis.ro/goethe-institut-dezbate-problema-plasticului-cu-publicul-bucurestean/

Suntem conştienţi că plasticul reprezintă o afacere de miliarde? Știm că efectele plasticului asupra mediului înconjurător sunt dezastruoase? Realizăm că Pământul a devenit Planeta Plastic? Cu ce putem înlocui plasticul?

Un articol de Liliana Matei|4 iulie 2019

Acestea sunt întrebări la care Goethe-Institut speră să găsească răspunsuri, creându-le un cadru de dezbatere pe 11 iulie, de la ora 19.00, în Pavilion 32, la o nouă dezbatere din seria FOKUS Talk, ultima din această vară. Invitatul special este Ionuț Iordăchescu, de la Let’s Do It, Romania!.

Dacă ești interesat de mediul înconjurător, de reducerea consumului de plastic, de colectarea selectivă a gunoiului și de reciclare, te invităm să participi la dezbaterea de pe 11 iulie.

Luna iulie este la nivel internațional considerată ”Plastic Free July”. În aceste 30 de zile activiști, ecologiști, dar și alte persoane empatice cu mediul înconjurător renunță complet la consumul de plastic. Nu este deloc o provocare ușoară. Gândul că am putea elimina plasticul din viața noastră este de mulți considerat aproape utopic. O viață fără plastic înseamnă reducerea consumului și a activității de cumpărare a diverselor produse de masă din comerț.

Goethe-Institut vă invită la o discuție de tip brainstorming despre soluții pentru înlocuirea plasticului, despre cum putem să reducem consumul de plastic și cum transmitem mesajul de „fără plastic” în rândul prietenilor, familiei și a comunităților din care facem parte.

Discuția va avea loc în limba română.

Articole despre mediu, precum și alte teme găsiți pe site-ul FOKUS.

Detalii pe Facebook.

05
/01
/24

Luna iubirii începe la Sala Dalles în acorduri romantice, cu Chansons D’Amour: cele mai vibrante poveşti de dragoste şi momentele de maximă intensitate sentimentală din lirica universală şi din repertoriul pop-opera vor fi celebrate în acest eveniment în care se contopesc rafinamentul, pasiunea şi emoţia.

04
/01
/24

Anul 2024 se anunţă unul bogat în filme româneşti de autor, fie ele de ficţiune, documentare sau hibride. V-am pregătit, în exclusivitate, o listă cu cele mai aşteptate titluri, care cuprinde noi filme de regizori consacraţi precum Andrei Ujică, Radu Jude, Cristi Puiu, Stere Gulea, Eugen Jebeleanu, Adrian Sitaru, Tudor Giurgiu sau Emanuel Pârvu, precum şi câteva debuturi foarte promiţătoare.

29
/12
/23

Se anunţă o lună ianuarie bogată în filme pentru care merită să te deplasezi la cinema, inclusiv la multiplexuri. Distribuitorii - mari sau mici - scot o parte din artileria grea chiar de la începutul anului. Ţi-am făcut o listă cu opt titluri de neratat.

28
/12
/23

Cea de-a cincea ediție a festivalului Classix va avea loc la Iași în perioada 18 - 25 februarie 2024. Primele bilete și abonamente au fost puse în vânzare online. Conceptul dedicat „descoperirii dorinței” va domina Classix Festival 2024 în 8 capitole distincte, asociate fiecărui concert și spațiu.

22
/12
/23

Oana Predescu, actrița Teatrului Excelsior din București, vorbește despre joacă, muzică și uitare, despre fascinație și anxietate, într-un interviu sub formă de alfabet.

22
/12
/23

„Mamma Mia!”, un spectacol de divertisment de calitate marca Musicals.ro, care rivalizează cu marile producții din Occident, o va readuc pe scena Sălii Palatului pe Loredana în rolul principal, Donna Sheridan, alături de alți artiști consacrați, care urmează să fie anunțați în curând.

22
/12
/23

Longevitatea este una dintre temele cele mai abordate în lumea de azi. Tipuri variate de diete, suplimente alimentare, ingrediente străvechi redescoperite acum și tehnici de meditație promit creșterea duratei de viață sau, mai mult, recuperarea sănătății și un organism întinerit. Cum le alegem pe cele mai bune dintre nenumăratele sfaturi?

21
/12
/23

Joi, 21 decembrie, de la ora 19:00, va avea loc la sediul Teatrului Masca (Bd. Uverturii, nr. 14) a treia întâlnire din seria dezbaterilor performative moderate de Alex Tocilescu. Tema ediției este ,,Suntem cel mai mișto popor nașpa”.

21
/12
/23

Un nou volum de excepție a apărut recent în seria Anansi. Mentor a Editurii Pandora M: „Puterea artei” de Simon Schama, profesor de istorie și istoria artei la Columbia University și autorul a numeroase cărți de succes, autor de eseuri pentru The New Yorker și realizatorul și prezentatorul a zeci de documentare pentru BBC, PBS […]