„Harun și Marea de povești”: un spectacol multimedia la Apollo111 Teatrul
https://www.ziarulmetropolis.ro/harun-si-marea-de-povesti-un-spectacol-multimedia-la-apollo111-teatrul/

În luna noiembrie, spectacolul de teatru multimedia „Harun şi Marea de poveşti”, care a avut premiera în cadrul celei de-a douăsprezecea ediţii a Festivalului Internaţional de Film de Animaţie Anim’est, revine cu şase reprezentaţii noi la Apollo111 Teatrul. Aceasta este prima adaptare de teatru după un roman al lui Salman Rushdie în România

Un articol de Petre Ivan|26 octombrie 2017

Prima reprezentație a spectacolului va avea loc sâmbătă, 4 noiembrie, de la ora 10.00, urmată de duminică, 5 noiembrie, de la 11.00 și de la 19.00, luni, 6 noiembrie, de la 20.00, marți, 7 noiembrie de la 20.00 și duminică, 12 noiembrie, de la 19.00. Această ultimă reprezentație va face parte din programul celei de-a 5-a ediții ale Festivalului Național de Teatru Independent.

Având la bază una dintre cele mai frumoase povești contemporane, inspirată de „O mie și una de nopți”, spectacolul prezintă o călătorie pe cealaltă lună, luna numită Kahani (Poveste), care circulă prea repde pentru a fi detectată de pe pământ. Harun intră în aventura Oceanului Șuvoaielor de Povești și se luptă cu Tacatacii pentru a-l învinge pe Katham Șud, dușmanul poveștilor. O combinație de vizualuri animate și joc actoricesc, „Harun și Marea de Povești” este un spectacol multimedia care se adresează în egală măsură adulților și copiilor.

O adaptare după romanul lui Salman Rushdie care a avut premiera pe Broadway și în West End, piesa – tradusă în română de Marius Michal Klimowicz – este regizată de Alexandru Berceanu și este prezentată pentru prima dată în România.

Vizualurile spectacolului au fost realizate în cadrul celei de-a noua ediții ale atelierului intensiv de animație Animation Worksheep, de către o echipă de 20 de animatori sub coordoanrea trainerilor Dan Panaitescu și Mihai Păcurar. Muzica este compusă și interpretată live de Simona Strungaru (pian, clape și sound effects), și Sebastian Burneci (trompetă și sound effects).

Decorurile sunt semnate de scenograful și artistul vizual Mihai Păcurar, iar costumele sunt realizate de Cristina Milea.

Din distribuția spectacolului fac parte actorii Ionuț Niculae, Conrad Mericoffer, George Rotaru, Alexandra Laura Badea, Vlad Basarabescu, Victor Țăpeanu și Ana Crăciun Lambru, care a realizat  designul  păpușii Harun și care coordonează mânuirea acesteia în timpul spectacolului.

Salman Rushdie a scris romanul „Harun și Marea de Povești” pentru fiul său, de care a fost despărțit pentru o lungă perioadă. Romanul dezvăluie, în mod alegoric, problemele cele mai acute ale societății și ne face să visăm la o lume așa cum ne-am dori-o pentru copiii noștri.

Biletele la spectacol pot fi achiziționate pe site-ul www.eventbook.ro.

Prețul unui bilet la reprezentațiile de dimineață este în valoare de 25 de lei, iar la reprezentațiile care au loc seara, de 35 de lei.

Recomandare de vârstă: +5 ani.

Foto: Harun și Marea de povești – facebook

05
/01
/24

Luna iubirii începe la Sala Dalles în acorduri romantice, cu Chansons D’Amour: cele mai vibrante poveşti de dragoste şi momentele de maximă intensitate sentimentală din lirica universală şi din repertoriul pop-opera vor fi celebrate în acest eveniment în care se contopesc rafinamentul, pasiunea şi emoţia.

04
/01
/24

Anul 2024 se anunţă unul bogat în filme româneşti de autor, fie ele de ficţiune, documentare sau hibride. V-am pregătit, în exclusivitate, o listă cu cele mai aşteptate titluri, care cuprinde noi filme de regizori consacraţi precum Andrei Ujică, Radu Jude, Cristi Puiu, Stere Gulea, Eugen Jebeleanu, Adrian Sitaru, Tudor Giurgiu sau Emanuel Pârvu, precum şi câteva debuturi foarte promiţătoare.

29
/12
/23

Se anunţă o lună ianuarie bogată în filme pentru care merită să te deplasezi la cinema, inclusiv la multiplexuri. Distribuitorii - mari sau mici - scot o parte din artileria grea chiar de la începutul anului. Ţi-am făcut o listă cu opt titluri de neratat.

28
/12
/23

Cea de-a cincea ediție a festivalului Classix va avea loc la Iași în perioada 18 - 25 februarie 2024. Primele bilete și abonamente au fost puse în vânzare online. Conceptul dedicat „descoperirii dorinței” va domina Classix Festival 2024 în 8 capitole distincte, asociate fiecărui concert și spațiu.

22
/12
/23

Oana Predescu, actrița Teatrului Excelsior din București, vorbește despre joacă, muzică și uitare, despre fascinație și anxietate, într-un interviu sub formă de alfabet.

22
/12
/23

„Mamma Mia!”, un spectacol de divertisment de calitate marca Musicals.ro, care rivalizează cu marile producții din Occident, o va readuc pe scena Sălii Palatului pe Loredana în rolul principal, Donna Sheridan, alături de alți artiști consacrați, care urmează să fie anunțați în curând.

22
/12
/23

Longevitatea este una dintre temele cele mai abordate în lumea de azi. Tipuri variate de diete, suplimente alimentare, ingrediente străvechi redescoperite acum și tehnici de meditație promit creșterea duratei de viață sau, mai mult, recuperarea sănătății și un organism întinerit. Cum le alegem pe cele mai bune dintre nenumăratele sfaturi?

21
/12
/23

Joi, 21 decembrie, de la ora 19:00, va avea loc la sediul Teatrului Masca (Bd. Uverturii, nr. 14) a treia întâlnire din seria dezbaterilor performative moderate de Alex Tocilescu. Tema ediției este ,,Suntem cel mai mișto popor nașpa”.

21
/12
/23

Un nou volum de excepție a apărut recent în seria Anansi. Mentor a Editurii Pandora M: „Puterea artei” de Simon Schama, profesor de istorie și istoria artei la Columbia University și autorul a numeroase cărți de succes, autor de eseuri pentru The New Yorker și realizatorul și prezentatorul a zeci de documentare pentru BBC, PBS […]