ICR: Centru European al Cinematografiei la Bucureşti şi facilităţi pentru investiţiile de profil
https://www.ziarulmetropolis.ro/icr-centru-european-al-cinematografiei-la-bucuresti-si-facilitati-pentru-investitiile-de-profil/

Institutul Cultural Român (ICR) va coopera cu institutele şi companiile implicate direct în producţia cinematografică din România în vederea înfiinţării la Bucureşti a Centrului European al Cinematografiei, a anunţat, luni, Direcţia Comunicare a ICR. Centrul va oferi informaţii, va facilita schimburile de idei, va realiza documentare şi festivaluri şi va sprijini creaţia cinematografică pe teritoriul […]

Un articol de Andrada Văsii|12 februarie 2013

Institutul Cultural Român (ICR) va coopera cu institutele şi companiile implicate direct în producţia cinematografică din România în vederea înfiinţării la Bucureşti a Centrului European al Cinematografiei, a anunţat, luni, Direcţia Comunicare a ICR.

Centrul va oferi informaţii, va facilita schimburile de idei, va realiza documentare şi festivaluri şi va sprijini creaţia cinematografică pe teritoriul României şi promovarea culturii şi imaginii ţării în Europa şi în lume, obiectivul putându-se finanţa prin parteneriat public-privat şi atragerea de fonduri europene.

ICR susţine, totodată, completarea legii cinematografiei, în vederea atragerii de investiţii străine şi stimulării investiţiilor în producţia cinematografică. Institutul va colabora, în acest scop, cu Ministerul Culturii, Centrul Naţional al Cinematografiei şi Comisiile de specialitate din Senat şi Camera Deputaţilor.

Iniţiativa ICR are ca premize performanţele remarcabile obţinute în spaţiul naţional şi internaţional de industria audiovizuală din România. Cinematografia are nevoie de un sprijin puternic şi durabil, exemplul unor ţări cu tradiţie precum Franţa, Germania, Italia sau Cehia fiind demn de urmat.

„România se află printre puţinele ţări europene care nu dispune de un sistem de stimulente eficient pentru investiţiile în film. Facilităţile fiscale şi de altă natură oferite de alte ţări europene industriei cinematografice au şi rolul de a promova cultura locală, valorile culturale şi istorice ale ţării (monumente, atracţii turistice, oraşe, regiuni etc.)”, se mai precizează în comunicatul ICR.

 

Sursa: Agerpres

05
/01
/24

Luna iubirii începe la Sala Dalles în acorduri romantice, cu Chansons D’Amour: cele mai vibrante poveşti de dragoste şi momentele de maximă intensitate sentimentală din lirica universală şi din repertoriul pop-opera vor fi celebrate în acest eveniment în care se contopesc rafinamentul, pasiunea şi emoţia.

04
/01
/24

Anul 2024 se anunţă unul bogat în filme româneşti de autor, fie ele de ficţiune, documentare sau hibride. V-am pregătit, în exclusivitate, o listă cu cele mai aşteptate titluri, care cuprinde noi filme de regizori consacraţi precum Andrei Ujică, Radu Jude, Cristi Puiu, Stere Gulea, Eugen Jebeleanu, Adrian Sitaru, Tudor Giurgiu sau Emanuel Pârvu, precum şi câteva debuturi foarte promiţătoare.

29
/12
/23

Se anunţă o lună ianuarie bogată în filme pentru care merită să te deplasezi la cinema, inclusiv la multiplexuri. Distribuitorii - mari sau mici - scot o parte din artileria grea chiar de la începutul anului. Ţi-am făcut o listă cu opt titluri de neratat.

28
/12
/23

Cea de-a cincea ediție a festivalului Classix va avea loc la Iași în perioada 18 - 25 februarie 2024. Primele bilete și abonamente au fost puse în vânzare online. Conceptul dedicat „descoperirii dorinței” va domina Classix Festival 2024 în 8 capitole distincte, asociate fiecărui concert și spațiu.

22
/12
/23

Oana Predescu, actrița Teatrului Excelsior din București, vorbește despre joacă, muzică și uitare, despre fascinație și anxietate, într-un interviu sub formă de alfabet.

22
/12
/23

„Mamma Mia!”, un spectacol de divertisment de calitate marca Musicals.ro, care rivalizează cu marile producții din Occident, o va readuc pe scena Sălii Palatului pe Loredana în rolul principal, Donna Sheridan, alături de alți artiști consacrați, care urmează să fie anunțați în curând.

22
/12
/23

Longevitatea este una dintre temele cele mai abordate în lumea de azi. Tipuri variate de diete, suplimente alimentare, ingrediente străvechi redescoperite acum și tehnici de meditație promit creșterea duratei de viață sau, mai mult, recuperarea sănătății și un organism întinerit. Cum le alegem pe cele mai bune dintre nenumăratele sfaturi?

21
/12
/23

Joi, 21 decembrie, de la ora 19:00, va avea loc la sediul Teatrului Masca (Bd. Uverturii, nr. 14) a treia întâlnire din seria dezbaterilor performative moderate de Alex Tocilescu. Tema ediției este ,,Suntem cel mai mișto popor nașpa”.

21
/12
/23

Un nou volum de excepție a apărut recent în seria Anansi. Mentor a Editurii Pandora M: „Puterea artei” de Simon Schama, profesor de istorie și istoria artei la Columbia University și autorul a numeroase cărți de succes, autor de eseuri pentru The New Yorker și realizatorul și prezentatorul a zeci de documentare pentru BBC, PBS […]