In Culise – doi ani de teatru şi de spectacole
https://www.ziarulmetropolis.ro/in-culise-doi-ani-de-teatru-si-spectacole/

În decembrie, reflectoarele se mută pe Teatrul In Culise, pentru că sărbătoreşte doi ani de spectacol! Între 15 şi 17 Decembrie vă aşteaptă în Piaţa Naţiunile Unite nr. 3-5 să vă bucuraţi de o avanpremieră şi de cele mai bune producţii În Culise.

Un articol de Andrada Văsii|11 decembrie 2013

În decembrie reflectoarele se mută pe Teatrul In Culise, pentru că sărbătoreşte doi ani de spectacol! Între 15 şi 17 Decembrie vă aşteaptă în  Piaţa Naţiunile Unite nr. 3-5 să vă bucuraţi de o avanpremieră şi de cele mai bune producţii În Culise.

Un spectacol nou-nouţ („Conversaţii cu mafia“) şi alte două zile în care cele mai bune producţii În Culise vor putea fi vizionate cu intrare liberă. Evenimentul va fi însoțit de expoziţia de pictură cu vânzare „Iarna din Noi” în cadrul căreia vor fi expuse lucrările pictoriţei Monica Darac.

În doi ani de existenţă, Teatrul În Culise a crescut nu numai în vârstă, ci şi în numărul de spectacole, în calitate, în spaţiu, în aplauze, în numărul de actori şi în numărul de spectatori. A ajuns şi pe meleaguri provinciale, s-a plimbat pe la festivaluri şi-a smuls zâmbete şi reacţii de la orădeni, tulceni, ieşeni, băcăuani şi braşoveni.

În cei doi ani, visul s-a transformat în realitate. Cristian Bajora, directorului Teatrului În Culise, a reuşit să creeze şi să susţină o comunitate activă, a iubitorilor de teatru independent.

Teatru aniversar In Culise

Actorii au devenit un brand, iar spectatorii au început să înţeleagă acest fenomen care poartă numele de În Culise: un teatru „altfel“, cu spectacole neconvenţionale şi actuale, care oferă publicului mai mult decât o simplă poveste spusă pe scenă, o experienţă de neuitat.

Fără nume mari şi fără bani mulţi, actorii din Culise şi-au pus amprenta pe fenomenul teatral independent din Bucureşti, devenind un brand cunoscut în rândul consumatorilor de teatru („nebunii frumoşi din Culise”).

In culise

Înainte de evenimentul aniversar, Cristian Bajora transmite: „Ne dorim să vă mulţumim vouă, cei care ne-aţi acordat votul de încredere şi-aţi păşit În Culise pentru că sunteţi cea mai bună motivaţie de a continua. Promitem să vă surprindem şi să vă încântăm cu spectacole care să fie cât mai aproape de sufletele voastre. Vă aşteptăm la teatru!”

Sunteți așteptați în noua casă din Piaţa Naţiunile Unite nr. 3-5 să celebrați doi ani de teatru proaspăt şi original. Între 15 şi 17 Decembrie, uşile teatrului sunt deschise pentru cei care vor să simtă emoțiile pe care le poate transmite un astfel de eveniment: doi ani de spectacol sărbătoriţi In Culise! Intrarea la eveniment pe 16 şi 17 Decembrie este liberă şi se va face pe baza de rezervări. Locurile sunt limitate.

PROGRAMUL EVENIMENTULUI

Duminică, 15 Decembrie

Ora 19.00

Conversaţii cu Mafia

de Sam Henry Kass

Regia: Cristian Bajora

Cu: Cristian Bajora, Paul Alexandru, Alexandru Minculescu, Ionuţ Iftimiciuc, Laura Marin, Maria Popovici

Preţ bilet: 30 lei

Luni, 16 Decembrie

Ora 18.00

Frumoasa Călătorie a Urşilor Panda – romantic, filosofic

de Matei Vişniec

Cu: Cosmina Soare, Ştefan Nistor

Regia: Cristian Bajora

Tehnic: Bogdan Ionescu

Durata: 1h15

Intrare liberă

Ora 21:00

Drama din Vitan – comedie

de Roberto Mazzucco

Cu: Alexandru Minculescu, Ştefan Nistor, Maria Popovici, Ionuţ Iftimiciuc.

Regia: Cristian Bajora

Tehnic: Bogdan Ionescu

Durata: 1h

Intrare liberă

Marţi, 17 Decembrie

Ora 18:00

Feromonii – comedie

de Theo Herghelegiu

Cu: Ştefan Nistor, Paul Alexandru, Ionuţ Iftimiciuc, Ilona Brezoianu/Graţiela Popa, Ioana Chelmuș, Florin Frăţilă, Alexandru Banciu, Alexandru Minculescu, Cristiana Ioniţă, Maria Popovici

Regia: Cristian Bajora

Coregrafie: Iulian Gliţă

Decor: Ioana Mândreș

Durata:  1h15

Intrare liberă

Ora 21.00

Aşa se întâmplă cu toţi oamenii obişnuiţi – tragicomedie

de Theo Herghelegiu

Cu: Maria Popovici, Paul Alexandru

Regia Cristian Bajora

Video: Alexandru Minculescu

Tehnic: Bogdan Ionescu

Durata: 1h

Intrare liberă

Foto credit: In Culise

19
/12
/17

M-am simțit întotdeauna un străin în România. Nu sunt patriot de ocazie, nu mă bat cu nicio cărămidă în piept, am văzut și munți mai înalți decât Carpații, și mări mai frumoase decât Neagra, și oameni mai luminoși și mai buni.

19
/12
/17

Zilele trecute, Universitatea Națională de Artă Teatrală și Cinematografică „I.L.Caragiale” în parteneriat cu ARCUB a acordat titlul de LAUREAT AL SPERANȚEI ACADEMICE, studenților din universitățile bucureștene care au demonstrat prin realizări remarcabile faptul că sunt creativi și inovatori atât în domeniul științelor umaniste, cât și în cel al științelor exacte. 

19
/12
/17

Multe ne plăceau la final de an, dar ca mersul cu uratul nu era nimic. Pluguşorul era temelia uratului, mai ales când erai mai mititel. Cei mici urau, adulţii urau, toată lumea ura ceva/pe cineva în acele vremuri, iar tradiţia a rămas. După ce mai creşteai, puteai să încerci  ”buhaiul” şi ”capra”. Nu duc mai departe comparația cu adulții. Nu e momentul. Nici locul.

19
/12
/17

„Cred cu tărie că artiștii vor moșteni pământul și lumea întreagă va fi o grădină.” (Vivien Leigh). Am descoperit recent spectacolul Vivien Leigh, ultima conferință de presă, în regia Lianei Ceterchi, cu Lamia Beligan în rolul celebrei actrițe britanice. Spectacolul, a cărui premieră a avut loc la Teatrul Excelsior în 2016 este acum găzduit de Teatrul Național în cadrul programului „Uși deschise pentru toți”.

18
/12
/17

Cinefilii pot începe deja să lucreze la lista cu filme musai-de-văzut la TIFF 2018. Ediția cu numărul 17 a Festivalului Internațional de Film Transilvania va avea loc între 25 mai și 3 iunie, la Cluj. Primele zece titluri confirmate vin de la festivalurile de film de la Veneția și San Sebastian.

18
/12
/17

„Furtuna” sau „Fortuna”. Ilustrația muzicală (fragmentul din Carmina Burana de Carl Orff) mi-a dat o posibilă cheie de lectură a piesei lui Shakespeare, ultima cu care dramaturgul se retrage din Teatru, poate doar pentru a pătrunde mai adânc în inima lui.

17
/12
/17

Sincer, când v-a plăcut ultima dată de România? Sau mai degrabă ”România e o țară grozavă, păcat că e locuită”? Când v-ați simțit foarte „împreună“ cu alți români? (Nu la sentimentul colectiv de ”vai de noi” mă refer).

17
/12
/17

Cinefilii pot vedea zilele acestea, la cinematograf, cel mai recent film al lui Michel Hazanavicius (câștigător al Premiului Oscar):  REDUTABIL / Redoutable, o comedie despre dragoste, cinema și revoluție, un episod din viața lui Jean-Luc Godard.

15
/12
/17

Comedia regizată de Iura Luncaşu a devenit odată cu lansarea sa pe marile ecrane filmul românesc cu cel mai bun debut cinematografic de anul acesta, veniturile în valoare de 342.452 lei fiind cifrele care i-au asigurat lungmetrajului ,,Ghinionistul” recordul de încasări la box office-ul autohton.

15
/12
/17

Marți, 19 decembrie 2017, bucureștenii sunt invitați la Teatrul EXCELSIOR pentru a viziona ultima reprezentație din acest an a musicalului Our Ladies of Perpetual Succour (Fecioarele noastre grabnic ajutătoare), una dintre cele mai aplaudate producții din repertoriul teatrului, ce poartă semnătura regizorală și coregrafică a lui Răzvan Mazilu.

15
/12
/17

Realizatoarea şi prezentatoarea de televiziune Oprah Winfrey va fi recompensată cu Cecil B. DeMille Award la cea de-a 75-a ediţie a galei de decernare a Globurilor de Aur. În fiecare an, laureatul acestei distincţii prestigioase este ales de comitetul director al Asociaţiei presei străine de la Hollywood. Personalităţile premiate trebuie să fi avut "un impact incredibil asupra industriei de divertisment".