Începe stagiunea la Teatrul Metropolis. Biletele, puse în vânzare pe noul site al teatrului
https://www.ziarulmetropolis.ro/incepe-stagiunea-la-teatrul-metropolis-biletele-puse-in-vanzare-pe-noul-site-al-teatrului/

Spectacolul „Balena“, de Samuel D. Hunter, în regia lui Andrei Huţuleac, va deschide stagiunea la Teatrul Tineretului Metropolis cu două reprezentaţii, programate pe 15 şi pe 16 septembrie, de la ora 19.00. Biletele se vând repede, aşa că vă invităm să vă ocupaţi încă de pe acum locul în sală. Cu această ocazie puteţi naviga şi pe noul site al teatrului, care are un design nou, intuitiv şi funcţional.

Un articol de Dan Boicea|28 august 2023

Spectacolul care se va juca la Sala Mare este prima producție a stagiunii teatrale 2023-2024, fiind montat în premieră națională. Adaptarea cinematografică semnată de Darren Aronofsky a fost premiată la Premiile Oscar 2023. Din distribuție fac parte actorii Sorin Miron (în rolul personajului principal, Charlie), Corina Moise (în rolul asistentei Liz), Cătălina Mihai (fiica lui Charlie, Ellie), Ștefan Radu (Elder Thomas, un Mormon) și Andreea Mateiu (fosta soție a lui Charlie, Mary). Mai multe detalii despre spectacol, aici.

Pe noul site al Teatrului Metropolis, www.teatrulmetropolis.ro optimizat pentru desktop și smartphone, puteți naviga simplu și ușor și puteți achiziționa bilete rapid și în siguranță.

În pagina dedicată fiecărui spectacol veți găsi detalii despre producție, distribuție, galerie foto, extrase din cronici, datele la care sunt programate viitoarele reprezentații și durata spectacolului. În secțiunea dedicată achiziționării biletelor vă veți putea alege locurile în sală și veți putea cumpăra biletele cu cardul, în maximă siguranță.

Biletele pot fi achiziționate online, accesând site-ul www.teatrulmetropolis.ro, dar și de la casa de bilete a Teatrului Metropolis, Str. Mihai Eminescu, nr. 89, deschisă de luni până duminică, între orele 10:00 și 20:00.

Până la sfârșitul lunii octombrie, în cele două săli veți putea vedea, pe lângă premiera Balena, spectacole precum „Brainstorm“, „Dumnezeul de a doua zi“, „Lumea lui Frank“, „Balerinele acvatice“, „Domnul Ibrahim și florile din Coran“, „Weekend Comedy“, „Disco Regret“, „Dragostea durează trei ani“, „Credit“, „California Suite“.

Radu Nica, managerul Teatrului Metropolis, afirmă că instituția va promova în stagiunile care urmează „profesionalismul, relația teatru-societate, actualitatea și prospețimea discursului artistic, etica în profesie, bucuria creației și utilitatea ei“.

O atenție specială o vom acorda experimentului, componentă în absența căreia evoluția artei nu poate fi concepută.

Radu Nica

„Atelierul de creație, laboratorul, spațiul de visare și probare, repetiția cu public, culisele la vedere – toate acestea vor constitui, treptat, imaginea unui teatru deschis, dinamic, tentant. În timp, acest teatru trebuie să devină un hub cultural de secol XXI, un loc al întâlnirilor relevante, al dezbaterilor vibrante și constructive, al reflecției imaginative pentru reprezentanții tuturor artelor“, mai afirmă Radu Nica.

18
/03
/24

În contextul celebrării a 20 de ani de existență, Centrul Național al Dansului București (CNDB) extinde Ziua Internațională a Dansului pe durata întregii luni aprilie.

15
/03
/24

Cea de-a cincea ediție a Festivalului Filmului Palestinian, organizată de Centrul Cultural Mahmoud Darwish, sub patronajul Ministerului Culturii din Palestina și al Ambasadei Statului Palestina în România, se va desfășura între 18 și 21 aprilie la București și pe 28 aprilie la Cluj-Napoca, cu o nouă direcție artistică și o prezentare a cinematografiei palestiniene ca un Cinema of Existence.

14
/03
/24

Unul dintre cei mai importanți regizori europeni, cunoscut pentru abordarea sa contemporană a pieselor clasice și montările provocatoare din punct de vedere politic și social, Thomas Ostermeier montează pentru prima dată un spectacol în România.

14
/03
/24

Astăzi, pe 14 martie, se împlinesc trei ani de la moartea ei, la Paris, în 2021, atunci când Covidul făcea ravagii și oprise lumea în loc. Avea aproape 90 de ani.

13
/03
/24

În perioada 12-15 martie 2024, Universitatea Națională de Artă Teatrală și Cinematografică „I. L. Caragiale” din București organizează cea de-a XXV-a ediție a Ușilor Deschise, în cele două sedii ale sale, din Str. Matei Voievod nr. 75-77 și Str. Tudor Arghezi nr. 3b.

13
/03
/24

Gabriel Bebeșelea, unul dintre cei mai bine cotați dirijori români peste hotare, aplaudat în prestigioase săli de concerte ale lumii, ca Auditorium-ul din Barcelona, Musikverein – Viena sau Sala Ceaikovski – Moscova, apreciatul violonist Alexandru Tomescu și vioara Stradivarius Elder-Voicu pe care are privilegiul de a interpreta, și un program dedicat integral lui Mozart definesc un eveniment de neratat la Sala Radio.

12
/03
/24

O nouă traducere din opera Elenei Ferrante a fost publicată de curând în colecția „Anansi. World Fiction” de la Editura Trei. Elena Ferrante e o scriitoare îndrăgită de cititorii din lumea întreagă începând de la publicarea bestsellerurilor internaționale ce alcătuiesc Tetralogia Napolitană.

12
/03
/24

Festivalul Internațional de Film Transilvania (TIFF) anunță prelungirea perioadei de desfășurare a ediției din 2024 cu o zi față de datele comunicate inițial.

11
/03
/24

Grupul de Facebook „Mergem la teatru” numără 35.4K de membri la început de martie 2024 și adună, într-o comunitate surprinzător de activă și de entuziastă, paragrafe de opinii pe spectrul larg dintre gust conservator și deschidere față de experiment, underground și fețe noi.

11
/03
/24

Artiștii selectați vor lucra timp de două luni la proiectelor lor, fiind găzduiți în Casa Albastră din satul Șona (jud. Brașov), casă restaurată în 2011 de către Fundația Ștefan Câlția. Proiect co-finanțat de AFCN, Șona AIR abordează modelul rezidențelor individuale, se adresează artiștilor din domenii culturale diverse, atât din România cât și internaționali, și susține […]