Kind Market – locul unde se leagă prietenii și încep parteneriate
https://www.ziarulmetropolis.ro/kind-market-locul-unde-se-leaga-prietenii-si-incep-parteneriate/

Peste 250 de freelanceri şi antreprenori sunt înscrişi în platforma de schimb de servicii şi produse creată de NO.MAD Talks.

Un articol de Liliana Matei|14 mai 2020

În cele trei săptămâni de la lansare, Kind Market, spațiul creat de NO.MAD Talks, unde profesioniștii își pun la bătaie timpul și expertiza iar micile afaceri locale oferă produse în schimbul serviciilor care le sunt necesare, a adunat peste 250 de înscrieri și peste 500 de match-uri, unele dintre ele materializate în parteneriate care poate în alt context nu ar fi avut loc.

Astfel, Măcelăria Ghiță a oferit coșuri cu preparate din carne pentru 5 bloggeri relevanți care să le deguste și să scrie despre ele. Mădălina, trainer de time management, a primit o sesiune de fotografie de portret pe care și-o dorea în schimbul consultanței în organizare pe care o oferă. Codruț, webdesigner, lucrează la website-ul de prezentare al micului butic de creație care îi pregătește strategia de comunicare ce îi va face business-ul mai vizibil online. Ioana, care are un mic atelier de cosmetice homemade în Cluj, despre beneficiile cărora face o serie de video-uri, a oferit produse pentru consultanța în Youtube oferită de Alexandra, Digital Specialist. Cristina, psihoterapeut și coach, a primit consultanță pentru promovarea în online de la doi profesioniști, în schimbul sesiunilor de coaching.

Pornit din nevoie și dezvoltat cu pasiune, Kind Market a creat o cale de legătură între freelanceri și antreprenori într-un moment de blocaj al pieței, în care nu se mai punea problema ca business-urile mici să investească în promovarea care le-ar fi adus prezența și vizibilitatea în online necesare iar freelancerii duceau lipsă de proiecte.

Cum colaborările s-au deblocat prin bunăvoința celor înscriși, care au înțeles că este important să ofere timp și know-how chiar și celor ale căror produse și servicii nu le erau necesare, o serie de parteneriate out-of-the-box au început să prindă viață. Servicii mai puțin cunoscute au devenit familiare și li s-a înțeles sensul, produsele și brandurile mici și-au câștigat ambasadori pe viață iar legăturile în comunitatea NO.MAD Talks s-au strâns ca niciodată, ajutate de solidaritatea și apropierea între membrii ei.

Cu peste 150 de freelanceri înscriși care oferă servicii de digital marketing, conținut, grafică, realizare de site-uri de prezentare și magazine online, Kind Market se află într-un amplu proces de recrutare a micilor antreprenori care își doresc să lucreze cu profesioniști, dar și de educare, propunându-și să îi familiarizeze cu serviciile oferite de freelanceri și să îi ajute să își identifice cât mai bine nevoile.

În continuare, în platformă sunt bine-veniți atât freelancerii care vor să-și pună la dispoziție abilitățile în schimbul altor servicii sau produse cât și antreprenorii care au nevoie de consultanță și servicii din partea freelancerilor, iar cu toții își pot înregistra cererea și oferta pe NO.MAD Kind Market în câteva minute. Echipa NO.MAD Talks centralizează nevoile și ofertele primite și, folosindu-și toate abilitățile de project management și comunicare, face un matching între ele iar în fiecare zi de marți, toți cei înscriși vor primi o propunere cu oamenii care au nevoie de ajutorul lor și cu cei potriviți să-i ajute.

Cum unele colaborări sunt în derulare, dar unele s-au și finalizat cu succes, joi, pe 14 mai, de la ora 18:00, povestim pe Zoom la Kind After Market despre cum funcționează platforma și cum poți duce la bun sfârșit un proiect alături de Costin Marinache, Măcelăria Ghiță și de Bogdan Daradan, Presa în Blugi, un producător și un freelancer care ne vor spune cum au colaborat și cum au fost perfect match în platformă.

NO.MAD Talks este un eveniment lunar de networking și educație dedicat freelancerilor și antreprenorilor la început de drum, fondat de Iunieta Sandu. Mai multe detalii despre concept sunt disponibile pe www.nomadtalks.ro.

05
/01
/18

Spectacolul „Stă să plouă” (după o piesă scrisă și regizată de Lia Bugnar), cu Irina Antonie, Ilona Brezoianu, Mădălina Craiu și Anghel Damian, se joacă la Teatrul Luni de la Green Hours.

30
/12
/17

SPECIAL Cinema-ul de autor nu a murit, aşa cum îl deplâng cinefilii nostalgici. Se fac în fiecare an multe filme foarte bune – o arată şi topul celor mai reuşite titluri de ficţiune văzute în 2017. Poate că se găsesc mai greu, dar ele există şi aşteaptă să fie descoperite.

19
/12
/17

M-am simțit întotdeauna un străin în România. Nu sunt patriot de ocazie, nu mă bat cu nicio cărămidă în piept, am văzut și munți mai înalți decât Carpații, și mări mai frumoase decât Neagra, și oameni mai luminoși și mai buni.

11
/12
/17

SPECIAL Anul 2017 nu a fost nici rău, dar nici extraordinar de bun pentru cinematografia română - nici un foarte mare film. 20 de filme de ficţiune lansate în săli, trei documentare bune, câteva prezenţe în festivaluri (însă fără Cannes), surprinzător de multe debuturi şi câţiva actori foarte tineri şi promiţători.

10
/12
/17

Anda Saltelechi a primit în acest an cele mai multe premii de interpretare feminină la diverse festivaluri importante din România, pentru rolul Francesca din one-woman show-ul „Pe jumătate cântec” de Crista Bilciu, care semnează și regia spectacolului.

22
/11
/17

Târgul de Carte Gaudeamus 2017 se află în plină desfășurare la Pavilionul Central de la Romexpo, până duminică, 26 noiembrie. Din sutele de cărți expuse – și unele reduse – am ales zece pe care merită să le luați acasă. Într-un peisaj editorial mai degrabă sărac, zece volume care vă vor face iarna mai frumoasă…

30
/10
/17

„Eu am sentimentul că mă mut. Într-un alt spațiu. Nu pot încă să-l definesc. E o nouă locuință. Toate amintirile strigă după mine să nu le uit.” Sunt cuvintele care încheie, ca un strigăt, volumul „Bricabrac” de Lucian Pintilie, pe coperta 4, ca o promisiune pentru universul nebun și genial cuprins în cele peste 700 de pagini.

08
/10
/17

Pe 6 octombrie, la Librăria Humanitas a avut loc o întâlnire deschisă cu actorul Victor Rebengiuc în cadrul Întâlnirilor Yorick. Într-o sală arhiplină, artistul a vorbit despre România de azi, despre motivele care l-au făcut să nu accepte să filmeze în „Moromeții 2” și despre „generația de aur”.

01
/10
/17

REPORTAJ „Linişte! Motor! Se filmează!” – o după-amiază pe platoul de filmare la „Moromeţii 2”, pe care regizorul Stere Gulea îl realizează în aceste zile chiar în satul Talpa şi în legendara casă folosită în clasicul film de acum trei decenii.

28
/09
/17

Pentru turistul care pune pentru prima dată piciorul în Asia, Thailanda e o altă planetă. Cu amestecul lui fascinant de zgârie-nori și mizerie, cu aglomerația lui teribilă, cu tuk-tuk-urile care se strecoară peste tot și trenurile suspendate, cu mâncarea preparată în plină stradă, cu aromele lui tari, cu ghirlandele de flori, cu templele ca-n povești, Bangkokul nu seamănă cu nimic.