Kinofest revine în forţã
https://www.ziarulmetropolis.ro/kinofest-revine-in-forta/

Kinofest revine în forṭã anul acesta în perioada 26-28 octombrie la Bucureşti. Fiind unul dintre cele mai importante evenimente din Europa Centralã şi de Est, festivalul a avut prima ediṭie în anul 2007. Scurtmetrajul va domina acest festival, deoarece vor fi trei secṭiuni dedicate acestuia : Micromovie, Ficṭiune şi Animaṭie-fiecare cu câte un unic câştigãtor. […]

Un articol de |17 octombrie 2012

Kinofest revine în forṭã anul acesta în perioada 26-28 octombrie la Bucureşti. Fiind unul dintre cele mai importante evenimente din Europa Centralã şi de Est, festivalul a avut prima ediṭie în anul 2007. Scurtmetrajul va domina acest festival, deoarece vor fi trei secṭiuni dedicate acestuia : Micromovie, Ficṭiune şi Animaṭie-fiecare cu câte un unic câştigãtor.

Pe lângã cele trei secṭiuni antemenṭionate, festivalul va avea în program şi alte evenimente culturale: o galerie virtualã de artã digitalã ( ilustraṭie, graficã, fotografie), prezentãri, proiecṭii, invitaṭi cu momente tematice specifice ( şcoli de profil, artişti, festivaluri), concerte etc.

Scopul festivalului ? De a familiariza spectatorii cu arta digitalã, de a le prezenta produse culturale într-o formã nouã, ineditã şi de a îi face sã priveascã lucrurile altfel. Fiind un proiect independent care urmãreşte sã promoveze tinerii artişti, Kinofest nu s-a oprit la câteva zile, ci a trecut şi la expunerea în diferite medii: popularizarea artei digitale în licee.

Printre participanṭi se vor numãra 71 de filme (27 filme la secṭiunea Micromovie, 21 filme la secṭiunea Ficṭiune şi 43 filme la secṭiunea Animaṭie); multe dintre aceste filme fiind premiere internaṭionale. Secṭiunea Off-concurs va cuprinde încã 135 de filme, multe dintre ele tot premiere în România.

Toate filmele vor putea fi vizionate în cadrul Institutului Cervantes, Mansardei Bastilia, Energiea Pub şi Cinema Europa.

11
/01
/24

Institutul Cultural Român anunță lansarea ediției din 2024 a Programului CANTEMIR*, program de finanțare pentru proiecte culturale destinate mediului internațional. ICR va acorda finanțare nerambursabilă pentru inițiative culturale din domeniile arte vizuale (arte plastice, arte decorative, știință/cercetare și arhitectură, design, noile media, fotografie, performance) și artele spectacolului (teatru, muzică, dans).

11
/01
/24

Asociația SIGNIS România anunță prima ediție a Festivalului Internațional FILMIKON, care propune o selecție de filme premiate de-a lungul anilor de juriile ecumenice și interreligioase, în peste 30 de festivaluri de film din lume, dar și un dialog despre valorile creștine și umane pornind de la aceste producții. Începând cu anul 1974, Premiul Juriului Ecumenic este un premiu independent acordat filmelor de lungmetraj din competițiile unor festivaluri internaționale de film din lume, precum Cannes sau Berlin.

11
/01
/24

„Corespondențe” de la Teatrul Metropolis este o producție româno-franceză, cu dublă cetățenie, și o demonstrație mamut a teatrului ca etapă de lucru, ca limbaj universal și ca conglomerat de întâlniri.

10
/01
/24

Dacă vreți să aflați care a fost parola primului e-mail al actriței Andreea Hristu, o veți afla aici. Veți mai afla și care a fost spectacolul care a marcat-o cel mai mult, dar și care este cea mai prețioasă resursă pe care o avem. Toate acestea, într-un interviu sub formă de alfabet.

09
/01
/24

CARTEA DE CINEMA Neaşteptată apariţie acest “Desene mişcătoare. Dialoguri despre critică şi cinema”, pe care criticul de film Andrei Gorzo şi criticul literar Mihai Iovănel - prieteni şi colegi de generaţie şi de idei - l-au scos la finalul lui 2023 la Editura Polirom.